שאלה לגבי מלריה

poly sunshine

New member
שאלה לגבי מלריה

שלום, אני והחבר שלי נוסעים באוגוסט לסין ותאילנד.במשרד הבריאות המליצו לנו לקחת טיפול מונע נגד מלריה, תרופה בשם "מפלוקין" או "לאריאם". שמעתי ממספר אנשים שתופעות הלוואי של התרופה הזו קשות: הקאות, סיוטים ונשירת שיער, וגם שהטיפול לא יעיל במיוחד.נאמר לי גם שהסיכוי להדבק ממלריה לא גבוה, אולם אני מאד אהובה על יתושים ובכל הזדמנות הם עוקצים אותי. מה דעתכם על זה והאם יש תרופה/טיפול אחר עדיף יותר? תודה

מממ.... בקשר למלרייה

בקשר לזה שהאם יש תרופה או טיפול אחר למחלה אני לא מוסמך לענות לך מכיון שאני לא רופא ולא רוצה להטעות אותך בשום צורה את זה תשאלי רופא מוסמך בקשר אליי אישית אני לקחתי רק 4 כדורים כל הטיול שלי ומי שדיברתי איתו על זה אמר לי שהוא לא משתמש בכלל... יש לתרופה הזו תופעות לוואי חמורות זה נכון (גם הרוקחת נדהמה כשאני אמרתי לה שאני צריך כמות של לפחות 40 כדורים או יותר לכל הטיול שלי) ואני שמעתי (לא יודע עד כמה זה נכון) שמשרד הבריאות האמריקאי המליץ שלא להשתמש בתרופה הזו... חוץ מזה שיש עוד מלא סוגים של מלרייה והיא לא מגנה על כולם אלא רק על חלק קטן מהם אבל אני לא אומר לך לא להשתמש בכדורים הללו אני רק אומר לך מה א--נ--י עשיתי ומה אני חושב וזוהי דעתי האישית בלבד אי לקיחת הכדורים היא החלטתך בלבד ואת צריכה להחליט לגבי עצמך אם לקחת אותם או לא.... הינה דיון קצר בפורום על הכדורים הללו בכל מקרה תתיעצי עם עוד רופא או משרד הבריאות הישראלי ואל תתביישי לשאול עוד שאלות ברי

סנאגל

New member
בדיוק על זה רציתי לדבר איתכם ../images/Emo13.gif

טוב, גם אנחנו נוסעים לתאילנד ביולי. הייתי ביום שני במרפאת למטייל שמומלץ מאוד שתגיעו לשם ושם הרופא אמר שאין תרופה למלריה..פשוט צריך להזהר באוכל ובשתייה... אז הצעתי היא שתגיעו לשם, גם ככה אתם צריכים זריקות, אז תקבלו הדרכה מצויינת לגבי מה מותר ומה אסור.. חובה לפני טיול למזרח !!! תהנו !

מלריה? אוכל ושתייה?

מהה?? את זה עוד לא שמעתי הרי מלריה נגרמת כתוצאה מעקיצת יתוש... אולי תשאל את משרד הבריאות? מה איכפת לך לקבל מידע נוסף שרק יוכל להועיל לך????

לאריאם...

שלום לך... אם את מעוניינת בלריאם, שהיא תרופת מנע למלריה, אני מעוניין למכור - 16 כדורים של לריאם, אני פשוט לא השתמשתי בהם, זה לא אומר שלא כדאי להשתמש בהם. ואגב למעטים(הרבה יותר מתרופות אחרות, אבל עדיין לא לרוב האנשים) מהאנשים זה עושה תופעות לוואי חזקות. יחסית לתרופות אחרות יש לה תופעות לוואי חזקות, אבל עובדה שרבים עדיין לוקחים אותה... אם הרופא שלכם ימליץ לכם עליה, אני אשמח למכור לכם... המחיר - ללא תחרות!!!

ReadyOrNot

New member
מלריה

טוב, אני מכיר את הנושא מקרוב, מהסיבה הפשוטה שאני אלרגי ללריאם. (דרך אגב - כל אילו מבינכם שאלרגים לפול, אלרגים גם ללריאם - המדובר בסובלים מחסר באנזים G6PD). חוץ מזה אכן ללריאם יש אכן תופעות לוואי קשות , והוא וקיים זן קטלמי אחד של מלריה שעמיד בפני לריאם. אני לקחתי כתחליף תרופה אנטיביוטית בשם Doxycicline שאמורה למנוע גם היא מלריה (דרך אגב, זו גם התרופה המומלצת לטיפול באנתראקס...). החסרון שלה הוא שיש לקחת כדור כל יום -ולא פעם בשבוע כמו לריאם). בכל מקרה , חובה להתיעץ ברופא! מקווה שעזרתי, ו

salmax

New member
מלריה

מלריה היא מחלה המועברת ע"י עקיצת יתוש ( נקבה) הנגיף עובר לדם האדם ומתחיל להתרבות. רוב התרופות הקיימות היום אינן יעילות מכיוון שהנגיף מפתח עמידות לתרופות הקיימות ולרופאים אין עדיין תשובה ניצחת. מומלץ להצטייד בתכשירים דוחי יתושים מכמה סוגים גם לסנו די היתושים הנבלות פיתחו עמידות. יש אנשים ש"ריח" הדם שלהם מושך יתושים מעבר לרגיל ניתן להעזר בתבליות ויטמין b12 שידוע כגורם להפרשת ריח גוף מסוים שהיתוש לא ממש אוהב. מקווה שעזרתי טיול נעים

למעלה