שאלה לגבי ממר"ם

TotoGuy

New member
שאלה לגבי ממר"ם

עברתי מיונים לממר"ם, וסימנתי בהם מפעיל מערכות בתור העדפה ראשונה ואחריו תכניתן. במכתבים שנשלח לי לאחר מכן בישרו לי שנמצאתי מתאים לתפקיד תכניתן, וגם נראה שתאריך הגיוס שלי שונה בהתאמה לקורסי התיכנות. השאלה שלי היא, מה אני אמור לעשות אם אני עדיין מעדיף להיות מפעיל מערכות? האם יש למי לפנות או שאם הצבא מצא אותי מתאים לתכניתן אז הם רוצים שאני אלך לזה (כי זה מדורג גבוה יותר) ורק בזמן הקורס יתאפשר לי לרדת למפעיל, אם ארצה? תודה מראש לכל מי שיכול לעזור!

shaike77

New member
עזוב אחי לך לתוכניתן!!

99 אחוז מהאנשים שלא התקבלו היו מתים להיתחלף איתך!!! אז תבין לבד כמה זה טוב..אפילו שיש קד"צ חצי שנה + 3 שנים סדיר + 2 וחצי קבע

oringer1

New member
אל תהיה תוכניתן!!!

במיוחד אם מראש לא רצית את זה!! בתור תוכניתנית משוחררת (השתחררתי בלי הקבע בפוקס), אם אתה לא מתחבר לזה, אתה ממש תתחרט. הכי טוב זה להתקשר לבסמ"ח ולהציק להם. בכל מקרה, אתה יכול בכל שלב בקורס לפרוש (זה שתצטרך לחתום קבע בצורה יחסית לזמן שהיית בקורס זה בולשיט). מי שפורש בחלק השני של הקורס מנותב לחיל הקשר עם גיוסו, אבל אף אחד לא מבטיח שתשרוד עד לחלק השני של הקורס. כמובן שתוכל לפנות למדריכים בתחילת הקורס ולומר להם שאתה רוצה מפעיל מערכות. אני לא בטוחה אם זה ילך כי כשאתה יוצא מהקורס אתה הולך להתגייס ומי יודע איפה יציבו אותך ולמי יש שם השפעה... ההצעה הכי טובה שלי אליך היא שתתקשר לשאול. כי כרגע הם עדיין יכולים ליעד אותך למפעיל מערכות. נסה בטלפונים 03-6755339, 03-6755506 זה החדרי סגלים, אז אני לא בטוחה שהם אלה שמטפלים בזה. תציג את עצמך בתור מלש"ב ותשאל לאן צריך להתקשר בעניין. אל תרפה עד שמישהו יענה לך לעניין!! הם לא תמיד נחמדים אבל אם אתה מתמיד הם יענו

idanmn1

New member
תשובה

ובכן - באמת המונים היו קופצים על הדיל ומתחלפים איתך, למשל אני... אני מיועד למפעיל מערכות מחשב בגיוס דצמבר הקרוב. בכל מקרה, לרדת כלפי מטה בסולם בסמ"ח קל בהרבה מאשר לטפס למעלה. כלומר, אם תבקש להיות מפעיל מערכות אני מניח שלא יעשו לך בעיות בעניין... בכל מקרה, אם אתה לא סגור על ההחלטה, ורוצה לשמוע קצת יותר מידע על כל אחד מהקורסים, אתה מוזמן להכנס למאמרי הפורום, ומשם לחיל התקשוב. מופיע שם מאמר שאני רשמתי על קורס מפעיל מערכות מחשב, וכן מאמר על קורס תכנות. תעיין בשניהם ותנסה לגבש עם עצמך דעה מה באמת עדיף לך בהצלחה!

oringer1

New member
זה באמת נורא אישי

אני מניחה שאלה שלא התקבלו לקורס תכנות ונאלצו "להסתפק" במפעיל מערכות או בכותב לומדה היו *מאוד* רוצים להתחלף. ובכל זאת, יש גם הרבה תוכניתנים (אני מכירה כאלה) שאחרי הקורס ממש התחרטו שהם לא פרשו, כך שאם אתה הולך למסלול הזה, כדאי שתהיה בטוח (עד כמה שאפשר...) שזה באמת משהו שמתאים לך. קורס תכנות זה חצי שנה קד"צ, שלוש שנים חובה ושנתיים וחצי קבע. לא כולם ברי מזל כמוני שמשתחררים מהקבע, אבל כמובן שיש כאלה שדי מרוצים מהקבע... זה דבר שתלוי גם בך אישית וגם ביחידה שבה הוצבת. באשר ליחידה שבה תוצב - אין לך כל כך הרבה השפעה על זה. זאת החלטה של "אלוהי הצבא" (כמו שאני אוהבת לקרוא להם). ולכן כדאי שתדע שלפחות אתה שלם עם התפקיד. דרך אגב, אני דווקא די שלמה עם התפקיד ומתכוונת לעסוק בו בעתיד. ביחידה אחרת הייתי אולי כן רוצה לשרת קבע, אבל הוצבתי ביחידה שהיו בה רק שלושה תוכניתנים ולכן לא מצאתי את מקומי ולא מצאתי עניין להשאר עוד שנתיים וחצי... מי שרוצה לדעת עוד על התפקיד תוכניתן ממר"מ או על קורס תכנות ממר"מ מוזמן לכתוב לי מסר

TotoGuy

New member
תודה על התגובות!

אני אנסה באמת להתקשר למספרים שצויינו ולראות אם בכלל קיימת האופציה לרדת בדירוג מראש. אם כן אז אני אעבור על המאמרים שוב ואעשה חושבין בעניין... תודה שוב על העזרה והעצות, ואם למישהו יש מקורות מידע אחרים על התפקידים השונים, הם יתקבלו בברכה
שאלות ספציפיות אין לי נכון לעכשיו, אז כל מקור יהיה סבבה.

TotoGuy

New member
בעצם כן יש לי משהו

..."עתיד מקצועי" אחרי שירות כמפעיל מערכות לעומת תוכניתן, אם יש למישהו מושג. אני מתאר לעצמי שתוכניתן יכול להוביל לעבודות טובות מאד, מה לגבי מפעיל מערכות (כדי שיהיה מה לזרוק להורים למקרה ויצוץ הטיעון הזה וסתם כהתעניינות
)? ואני גם מוכרח לשאול, איך בדיוק חיים בזמן קורס של חצי שנה בפנימיה (אם בכלל)?

oringer1

New member
יש עתיד

גם למפעיל מערכות. אתה מקבל הכשרה כאיש סיסטם וזה דבר די מבוקש. החיים בפנימיה חצי שנה עוברים די מהר למעשה. זה קורס ארוך ומתיש, אבל החיים באכסניה הם אחלה, כולם מגובשים ואפשר לעזור אחד לשני בשיעורים.

GuestOfHonor

New member
נוסף על מה שאמרו פה

(אני תוכניתן, אגב, וגם אני אשמח לענות על שאלות במסרים אם יש) ניתן לפרוש מהקורס במהלכו. נדמה לי שבשמונת השבועות הראשונים אם אתה מחליט לפרוש אז בהגדרה מאפשרים לך בלי בעיות. מהקורס שלי, שני אנשים שפרשו הגיעו למפעיל מערכות, ועוד שניים לכותב לומדה, כך שזאת אופציה. אבל בהחלט כדאי לנסות "לרדת בסולם" כמו שעידן אמר עוד לפני תחילת הקורס. בהצלחה!

GuestOfHonor

New member
אלוהים מרחם על ילדי הגן

ככה זה בצבא, בד"ך מקבלים מה שלא רוצים ורוצים מה שלא מקבלים. וזה מנסיון

כן..אה..

יש לי חברה שעכשיו בקורס של ממר''ם...היא לומדת 12 שעות ביום..יושבת מול המחשבבבבבבב...זה נוראי... ואז היא חותמת על 6 שנים קבע.

GuestOfHonor

New member
לא שש - שנתיים וחצי

ועוד חצי שנה שס"ן (ועדיין לא ברור איך בנות עוד מסכימות ללכת לקורס תכנות). בתור מי שעבר את הקורס, אני יכול להגיד שזה קריעה, אבל לא *כזה* נוראי כמו שזה נשמע ברגע ש'נכנסים' לזה.

GuestOfHonor

New member
היא תהיה בצבא 5.5 שנים

חצי שנה קד"ץ (זה על מדים, טוחנים את התחת, מבחינתי זה צבא!!) שנתיים שירות חובה חצי שנה שירות חובה נוסף שנתיים וחצי קבע.

1NISIM1

New member
גם נכון אבל אני לא מבין את הצבא איך

נותנים לבנאדם עם קב"א 54 (שהיא לא הכי גבוהה אבל בהחלט לא נמוכה) תפקידים עם פער כזה ,בהתחלה שאלו אותי אם אני רוצה להיות קצין שלישות ושסירבתי לזה אז נתנו לי במנילה נהג משאית ועוד כמה תפקידים של בלי להעליב אף אחד לא הכי משקפים את היכולות שלי ועכשיו ביררו לי ואמרו לי שאני אמור להיות רל"ש (ממקור אמין ביותר אלוף במודיעין) ואני מנסה לשנות את זה..... אזזז אם לא אמרתי את זה כבר.....אני רוצה ממר"ם!!!!!!!!

אמממ..לא נראה לי שאתה כל כך רוצה את

זה..מהסיפרורים שאני שומעת שהיא מספרת לי...לא הייתי כל כך מתחהבת ממר''ם

למעלה