רעיונות
בעקרון אין שום בעיה לאכול מנגולד חי (בלי הגבעול כי הוא מאוד גס), אבל הוא לא עדין כמו חסה או בייבי-תרד/תרד ניו-זילנדי. אם תטעמי חתיכה קטנה מהעלה תדעי איזה טעם יש לו.
אני יותר אוהבת להוסיף אותו בסוף לתבשילי אורז או לרוטב לפסטה ולבשל רק כמה דקות. מתכון חביב עלי זה לטגן את הגבעולים קצוצים עם שום ושמן זית, להכניס את העלים חתוכים לרצועות ממש דקות ואז לערבב את זה עם ספגטי.
אם הייתי עושה איתו סלט, הייתי חותכת את העלים לרצועות ממש ממש דקיקות ועושה רוטב ויניגרט (שמן + חומץ + חרדל וקצת סילאן/מייפל/סוכר מומס)