שאלה לגבי מנהגי הבישול לילדים

שאלה לגבי מנהגי הבישול לילדים

בכל הגילאים. שאלה שצצה במוחי אתמול בעקבות שיחה נעימה עם נתי גיסתה של שוש שלנו. שתינו דיברנו על כך שלילדים שלנו לא בישלנו בנפרד אלא הם אכלו כל מה שהמשפחה אכלה. וזאת ממתי שהתינוק היה מסוגל לאכול אוכל של "גדולים". תמיד היה חשוב לי שהילדים שלי יתנסו בהרבה טעמים ולמדתי לבשל מטעמים של עדות שונות. הם תמיד היו מוכנים לטעום מכל דבר ואני מאד גאה על כך שיש להם גם היום סקרנות גסטרונומית. אשמח אם תשתפו אותי במנהגי האכילה של הילדים במשפחותיכם.

קישלורן

New member
ממה שזכור לי -

גם במשפחה שלי גדלנו כילדים על האוכל שבישלו לכולם. ככה אני עושה עם הבת שלי ויותר. אני נותנת לה לטעום מה שאמא שלי מכינה כמובן ובביתינו היא מתנסה בנוסף בטעמים נוספים שמהורים אחרים אני שומעת שילדים לא אוהבים. התחושה שלי היא כמו שלך, שככל שנחשפים מוקדם יותר למגוון רחב של טעמים יותר פתוחים למזונות שונים. דרך אגב, בהתחלה בלי תיבול בכלל. יש הרבה טעם לירקות ובטח לפירות גם בלי תבלינים. רק אם הילד לא אוהב בלי תבלינים אז בבדאי להוסיף. זו דעתי, בכל אופן. יחד עם זה, שני דברים: האחד, הטעם משתנה מעת לעת וככה לפעמים היא אוכלת ולפעמים לא (תלוי גם אם היא לא מרגישה טוב או שיוצאות שיניים). השני, בשנה הראשונה לחיי תינוקות חלות הגבלות מסויימות שכן הקדשתי להן תשומת לב כגון, דגים, ביצים וחלב - בשלב יותר מאוחר, דבש - בטח לא לפני גיל שנה. ואני כבר לא זוכרת.

clcl

New member
בבית הוריי, כך גם בכל בתיהם של

מקורביי וחבריי מבשלים מאכלים לכל המשפחה . . . אין בישול מיוחד (ותודה לאל שגם אין צורך). יש לי חברה שבנה היום בן 20 וכשהיה בן 3 וקצת "יצאנו" שנינו למסעדה והוא ישב עם התפריט "וקרא" אותו . . . והזמין . . . כך בלי בעיה . . . ובפעם אחרת הגשתי לו בבית אצלי (גם בסביבות אותו גיל) מאכל עם אנשובי . . . הילד שאל מה זה? טעם . . . ומאז . . . אוכל הכל. זה הכל עניין של חינוך . . . לעומת זאת, אמי רצתה לכפות על אחי בגיל צעיר מאוד לאכול כבד . . . היא הפסידה . . . הילד היה מתוחכם והצליח אף להפריד כבד מעוך . . . אז ככה שאין כללים בעניין. אצלנו תמיד מגישים הכל לשולחן וכל אחד לוקח מה שרוצה וכמה שחפץ. בשבת האחרונה התארחה אצלי חברה עם 3 ילדים (5 ו- 1.5) התקשרתי לשאול אותה מה הם אוכלים. היא ענתה לי חד-משמעית "הם אוכלים הכל"; וכך באמת היה . . . אכלו מכל מה שהוגש לשולחן ללא כל בעיה (כן, גם הקטנים).

נירהמ1

New member
אף פעם לא בישלתי במיוחד../images/Emo39.gif

פשוט אם משהו לא מצא חן בעיני מישהו הוא אכל את שאר המנות בלי המנה שלא רצה. הילדים שלי אוכלים בדיוק את מה שאני אוכלת מהרגע שנגמלו ממזון תינוקות.

למעלה