שאלה לגבי מסגרת גן

שאלה לגבי מסגרת גן

בני אשר אובחןלא מזמן כפדד יהיה בעוד זמן קצר בן שנתיים. הוא ממשיך ללכת לפעוטון שם הוא נמצא מאז גיל שנה ושלושה חדשים. עד עכשיו הייתי מרוצה מהפעוטון אלא ששני דברים השתנו. האיבחון והבעייתיות הידועה והגן מצידו הגדיל את כמות הילדים אך לא שינה דבר בכמות כוח האדם. אני חוששת מכך שיהל "ילך לאיבוד". לגבי שילוב של סייעת עוד לא כל כך ברור לי כי אנחנו רק בתחילת הדרך ואני עוד לא יודעת מה אני מחפשת. השאלה היא אחרת: העובדה שיהל הוא פחות מגיל שלוש ועל כן לא חל עליו עדיין חוק החינוך חובה משאירה אותנו ללא כל מסגרת מיוחדת רשמית. האם מישהו שגר באזור חיפה/קריות יודע על קיומו של גן פרטי שגם אם אינו מיוחד, ידוע שהוא אינטימי והעובדים בו מקצועיים (קצת מעבר לגננות פורמליות)? המלצות, המלצות !!!

תירתיר2

New member
בקשר לחוק חינוך חובה

נדמה לי, ואולי דיאנה בקיאה יותר ממני והיא תתקן אותי, שלגבי ילדים עם צרכים מיוחדים כיום יש כבר חח"ח (חוק חינוך חובה ) מתחת לגיל 3, ויש מסגרות המטפלות בילדי PDD מתחת לגיל 3. אני חושבת שישנה חשיבות רבה לכך שהילד יהיה במסגרת מצומצמת יחסית, שבה תהיה לו הזדמנות לפתח שפה וכישורים חברתיים מבלי להיות מאויים. לצערי איני יכולה להמליץ על מסגרת ספציפית. בהצלחה.

doroniz

New member
חוק חינוך מיוחד

לצערי את טועה - חוק חינוך מיוחד נשאר מגיל 3 עד גיל 21. הוא רחב יותר בשלוש שנים לכל כיוון (סה"כ 6 שנים) מאשר החינוך הרגיל, אך עדיין לא נותן מענה לילדים צעירים שמאובחנים לפני גיל 3. הדבר נכון במיוחד בתחומי הטיפול הרגשי (לכלל החריגויות) שם ברור שהתערבות מוקדמת ואינטנסיבית עשויה לקדם את הילד משמעותית. אולי ממשלה חדשה שתקום עכשו תתן את דעתה למצב החברתי העגום במדינתנו, כולל למצב החינוך המיוחד וההתערבות המוקדמת. אולי נוכל (אנחנו, ההורים) לארגן קבוצת לחץ רצינית לנושא. זה דורש איחוד כוחות של כל הארגונים הרלוונטיים. משהו אישי לקרן - לקחתי את נשואך הפרטי והרחקתי לכת איתו. לגבייך הדברים בוערים לעכשו - אין לך זמן ואני מבין את זה. צרי קשר היום עם משרד אלו"ט בחיפה בטלפון 8101569. הדבר נכון לכל הורה עם ילד המאובחן PDD. דורון.

נונינה

New member
תנסי לפנות לאלוט - במרכז יש

להם מסגרות לילדים מתחת לגיל 3 הנקראות אלוטף. אולי יש גם בצפון. גם לעמותה לילדים בסיכון יש בת"א מסגרת כזו - תנסי גם אותם - יש להם גם אתר. בהצלחה.

ריקי 04

New member
לדעתי...../images/Emo41.gif

לא מתאים לשלוח ילד עם PDD (בהנחה שהאבחון נכון, אני זוכרת שהיו לכם לבטים לגביו) לבד לגן רגיל. מפני שכן - הילד ילך לאיבוד ואין לו כלים להתמודד עם המסגרת.הרי סביר להניח שהגן לא יקדיש את אחד מאנשי הצוות להיות 1:1 עם הבן שלך. ולכן בעצם הגן יהפוך למעין "בייביסיטר" של הילד. עם הילד ברמה יחסית גבוהה - זה יעבוד ולא יהיו בעיות מיוחדות, חוץ מהעובדה שזה יהיה פשוט שריפת זמן מבחינת הילד. במקרה של ילדים נמוכים, זה בכלל לא יעבוד וההתנהגויות של הילד ישברו את הצוות במוקדם או במאוחר. כבר הזכרתי שלפני כמה שנים היתה בגן של הבן שלי ילדה אוטיסטית (אז- בלי האבחנה), שכל הזמן ניסתה לברוח מהגן: לטפס על הגדרות... והצוות היה פשוט אבוד מולה. בקיצור, את יכולה לחפש מסגרת קטנה, ואם יהיה שם מספיק כוח אדם, ולצוות - המון נכונות להשקעה, אז אולי עם הדרכה מתאימה - זה איך שהוא יהיה בסדר. אבל מכיוון שאין מה לעשות, והגורם הכלכלי כן מניע את המעונות - זה לא כל כך סביר. אז כן - כדאי לפנות לאלו"ט/בית מילמן, ולחפש מסגרת שיש לה את הכלים להתמודד. או - לצרף לגן סייעת (ומכיוון שהכי קריטי זו האישיות ולא הנסיון הטיפולי - בתחום זה אפשר לקבל הכשרה. הרי שהיא תוכל להתקדם איתכם, תתחיל לעבוד עם הילד ובינתיים תקבלו ביחד החלטה על הכיוון שלכם ועל שיטת הטיפול שאתם מעדיפים). כלכלית, וזה לא שיקול מוקצה - תפנו לאלו"ט. הצעה קיצונית - אפשר גם לעבור דירה, לפחות זמנית, כדי להצטרף לאחד מגני ה-ABA של אלו"ט באסף הרופא או רחובות, שמיועדים לבני 2-3. אני יודעת שהם עובדים על פתיחת עוד גנים - אני ממש לא מתמצאת אבל אולי יש כבר פתרונות באזור שלכם. בהצלחה.

תודה תודה

לגבי בית מילמן אנחנו איתם כבר בקשר ולאחר איבחון ומחכים כי בקרוב תיפתח קבוצה חדשה אליה יצטרף יהל. כרגע אין להם מקום וכל שהם נותנים זה שעה אחת בשבוע (קצת יותר מכלום). הם הבטיחו לנסות להעלות את זה לארבע שעות עד לפתיחת הקבוצה שתהיה כנראה, מקסימום בעוד חודש. העניין הוא שגם מילמן זו מסגרת של שני בקרים בשבוע, היינו, משאיר אותנו עם 4 ימים ללא מסגרת מיוחדת. בינתיים מנסה ליצור קשר עם אלו"ט. כל גני התקשורת באזורנו הם החל מגיל שלוש. אני חושבת שהקושי הוא במצב הביניים בו אנו מצויים (בין שלב "הטלת הפצצה" באבחון לבין התחלת הטיפולים). מה גם שלא ניכנתי בסבלנות יתרה. ולבעיות כאלה זה בדיוק מה שצריכים. בינתיים יהל עבר ניתוח צינוריות ויש התקדמויות רבות ומקסימות שקרו באופן טבעי ללא כל טיפול. זו נקודת האור היומית שלי. אלא שישנן עוד בעיות רבות שעודן קיימות. אבל אני זוכרת שבסה"כ עבר חודש מאז הניתוח שעד אליו יהלי היה כמעט חרש וככל הנראה סיגל לעצמו התנהגויות לא נורמליות. מקווה שהעבודה במילמן תפתח בפנינו עידן חדש ותפיח תקוות לעתיד. כרגע הפסקתי להתעסק בכן פדד לא פדד ועברתי לערוץ המעשי. תודה לכולם בינתיים ושיהיה יום טוב לכולנו.

בגילאי 1-3 יש זכות למעון יום שיקומ

קרן של יהלי וכל ההורים האחרים שלום, שמי עו"ד עידית גודס-גרינבאום מבית איזי שפירא, ואני מרכזת את קואליציית הארגונים בנושא חוק מעונות יום שיקומיים.חוק זה קובע כי פעוט עם מוגבלות בגילאי 1-3 זכאי למעון יום שיקומי. הקואליציה פועלת ליישום החוק ולהרחבתו כך שיחול על ילדים נוספים ויפעל במספר רב יותר של מסגרות. מצ"ב דף מידע בנושא החוק. לגבי מסגרות באזור חיפה אני ממליצה לבדוק במכונים להתפתחות הילד וכן בבי"ח בני ציון. יש לאקי"ם גן בחיפה (גן אור) וכן יש את מכון "הלכה" שבו יש שילוב של ילדים עם מוגבלות עם ילדים ללא מוגבלות (טל'04-8678758). בכל הנושא של מסגרות לילדים עם צרכים מיוחדים בגילאי 0-3 והחוק החדש יש פורום באינטרנט באתר "מקום מיוחד" שבו אני עונה על שאלות הורים בנושא והורים ואנשי מקצוע יכולים לשוחח זה עם זה. מצ"ב כתובת האתר והקישור לפורום. ניתן לפנות אלי גם טלפונית - 09-7701263.

נונינה

New member
ועוד המלצה.......

אולי עדיף גן פרטי רגיל עם סייעת מקצועית מאשר גן שיקומי שלא מבין (אם לא מבין!!) בבעית התקשורת וההתפתחות של הילד.

למעלה