שאלה לגבי מסחטת מיצים ושאלות כלליות

nevo681

New member
שאלה לגבי מסחטת מיצים ושאלות כלליות


היי לכולם,
חדשה בעולם הטבעונית, הצטרפתי יחד עם בעלי ומשבוע שעבר אנחנו טבעוניים.
אשמח לקבל טיפים לגבי הילדים , ישנם דברים שהם לא אוהבים ולא מוכנים לאכול . איזה אוכל ילדים בריא, טעים שלא תמיד דורש בישול או אפייה יכול להתאים להם?
הם מאוד אוהבים שייקים והחלטנו לקנות מסחטת מיצים כי קראנו שזה מעולה כשכל הנוזלים מהפירות מתרכזים למשקה.
אז על הדרך גם שאלה, איזה מסחטת מיצים יש לכם ואיזה באמת מומלצת?
אנחנו ממש מעוניינים ללכת על יורום, החדשה, למישהו יש התנסות? המלצות? טיפים?
והשאלה האחרונה, להורים עם ילדים, כיצד מתמודדים עם האוכל הרגיל שהילדים מקבלים בגן ובמעון (לשמחתי במעון הם לא אוכלים בשר אלא תחליפים שחלקם הייתי מעדיפה למנוע כמו דגים ודוגמאותיו. בנוסף גם אוכלים חלב וביצים. מצד אחד אנחנו מאוד רוצים להכניס את ילדינו באופן סופי, מצד שני החברה והמשפחה לא רואים זאת בעין יפה למרות הסברים והפניות לגורם שלישי כמו יוטיוב וגוגל.

תודה לעונים
 

ladybug6

New member
היי


קודם כל מזל טוב על השינוי המבורך!
זה שהילדים אוהבים שייקים זה מצוין, האם התכוונת לשייק של ממש (סמיך) או למיצים? כי מסחטת מיצים עושה רק דבר אחד - וזה מיץ, בלי הסיבים התזונתיים. שייק זה כשמכניסים את כל הפרי לבלנדר ומעבדים לכדי מרקם אחיד אבל לא צלול. מן הסתם שייק יותר בריא כי הוא מכיל גם את הסיבים, ואפשר להוסיף לו דברים כמו אגוזים, זרעי צ'יה וכו'.
אין לי המלצה למכשיר מסוים (לי יש מעבד מזון של קנווד שמכיל גם בלנדר וגם מכונת מיצים. אם כי עוד לא בחנתי את היכולות שלו לעומק..).

לגבי תזונה לילדים - תלוי בגילאים שלהם, אבל בכל מקרה לא יזיק לגשת לתזונאי/ת שמתמחה בתזונה טבעונית כדי לקבל טיפים וקווים מנחים.
כאן יש רשימה של אנשי מקצוע מומלצים:
http://www.gary-tv.com/garymain/?page_id=3443

בלי להיות תזונאית או רופאה אני יכולה כמובן לייעץ לך לגוון כמה שאפשר - לנסות סוגים שונים מכל קבוצת מזון, למשל אם הם אוהבים עדשים ירוקות אז לנסות גם עדשים כתומות ושורה, לנסות שעועית בכל הצבעים, חומוס, אזוקי, מאש, פול וכן הלאה.. לנסות מעבר לאורז ולפסטה גם קינואה, אורז מלא, בורגול (=חיטה מלאה), וכו'.
וכמובן ירקות ופירות בכל צורה, וכמה שיותר לגוון. חצי מלפפון ופרוסת עגבניה פעם ביום זה לא מספיק. אפשר גם "להחביא" ירקות בתוך מרקים, קציצות, תבשילים וממרחים. למשל בתוך ממרח חומוס ביתי להוסיף גם עדשים כתומות מבושלות, או חצי דלורית מבושלת.

אוכל בריא ולא מסובך זה תיאור ענקי, אולי תנסי למקד מה הם אהבו לאכול בעבר או איזה דברים הם אוהבים, ולזה ננסה לתת לך רעיונות.
סתם ככה בשליפה מהמותן - ילדים ממש אוהבים כרובית בציפוי פירורי לחם, כדי להדביק את הפירורים תכיני בלילה שעשויה מקמח, מים וקצת חרדל, תתבלי ותטבלי את פרחי הכרובית. זה מתכון פשוט אבל בכל זאת דורש התעסקות. מצד שני ילדים טורפים את זה. ואפשר לעשות את זה עם עוד ירקות כמו ברוקולי, קישואים, בטטה וכו'.
רעיון נוסף לשדרוג אוכל בסיסי שכל ילד אוהב - פסטה ברוטב עגבניות שמכיל גם עדשים כתומות שמבשלים ברוטב עד שהן נמסות פנימה, ואז אפשר אפילו לטחון את הרוטב עם בלנדר מוט כדי שלא יהיו גושים.

יש בפייסבוק קבוצת "בישול טבעוני לילדים" שם תוכלי לקבל המון עצות ורעיונות.

בהצלחה!
וכמובן מוזמנת להשאר בסביבה ולעדכן :)
 

ניב נ

New member
חייבת לגשת לתזונאי/ת שמתמחה בתזונה טבעונית

נתקלתי (פעם אחת בלבד לשמחתי) בנזקים שאם עשתה לבנותיה כשעברה לתזונה טבעונית בלי יעוץ הולם. (למרבה המזל נראה שהנזקים היו הפיכים).

שימי לב שברשימה שליידי בג צרפה חלקן תזונאיות עם תעודת מקצוע ממשרד הבריאות. וחלקן לא.
 

nevo681

New member
היי

תודה על התשובות
קצת סדר
הילדים (3) בגילאי שנתיים (תאומים) ו-3
הילדים אוכלים כבר קודם מאכלים עם ירקות וקטניות כגון מג'נדרה, מרקים, פשטידות ועוד.
בשר אף פעם לא היה מרכיב חזק בבית והיינו אוכלים בעיקר בימי שישי/שבת
לרוב קניתי שניצלים
התפריט שלהם בעיקר על פסטות, אורז, קוסקוס, פתיתים (שאלה דברים שישארו בכל מקרה) ולצידם יש מנת בשר או דג (בגן או בשישי) מה שמים במקום?

ארוחות בוקר אוכלים ביצים, מוצרי חלב כגון מעדנים או גבינה, קורנפלקס ( שאפשר להחליף בחלב סויה או שקדים), טוסטים, חצאי פיתה עם טונה וחומוס

הגדול בן 3 בגן עירייה והוא הולך עם סנדויץ , ירק וחטיף
אז עשיתי חטיפי גרנולה ואני אעשה גם חטיפי פצפוצי אורז
אבל חייבת בדחיפות המלצות למה לשים בסנדויץ (עד היום אכל, חביתה, גבינה צהובה, טונה וחומוס וכד')

לגבי שייקים, הם שותים שייקים וכמובן שיש לנו בלנדר וטוחן ידני , אבל חשבנו גם לקנות את המכונה שעושה מיצים גם בשיל האפשרות לעשות בעצמנו חלב סויה או שקדים, מטבלים או ממרחים מסויימים (חומוס, שעועית וכד')

תודה
 

ladybug6

New member
המלצות לממרחים בכריך בי"ס

טחינה
טחינה+סילאן (יוצא ממרח חלבה מהמם)
חומוס
ממרח עדשים / שעועית
ממרח גבינת שקדים עם ירקות
ממרח טופו / פרוסת טופו אפוי/מטוגן עם ירקות
ממרח פסטו וירקות/טופו
חמאת בוטנים (אפשר גם עם ריבה..)
חביתת קמח חומוס / חביתת טופו / שילוב בין השניים
שוקולד חרובים
גבינת סויה ביתית (מומלץ מאוד, זה ממש זהה לגבינה לבנה)
מיונז טבעוני וירקות
קציצות ירק
ממרח אבוקדו

ארוחות בוקר:
קורנפלקס/גרנולה עם חלב סויה/שקדים
גבינת סויה ביתית עם ירקות ופרוסת לחם
דייסת קוואקר על בסיס חלב צמחי/מים ופירות
סלט פירות או פירות שלמים
ירקות וטחינה/חומוס
טוסט עם גבינצ טבעוני (יש לקנות, לא יכולה להגיד שזה הכי מומלץ מבחינה תזונתית..)
פרוסה של עוגה ביתית מזינה כמו עוגת גזר מקמח מלא, או לחם בננות
חביתת קמח חומוס וירקות

מנות ליד הדגן בארוחת צהריים: תבשיל של ירק/קטנית כלשהי על בסיס רוטב עגבניות (אפונה/רוטב/עדשים ברוטב או שעועית ירוקה/גזר גמדי וכו'), קציצות - מכל הסוגים והמינים, תבשיל של ירקות לקוסקוס או ירוקים מאודים/צלויים, גרגרי חומוס מבושלים (או כל קטנית אחרת שהם אוהבים) -- זה מאוד תלוי בטעם של הילדים ומה הם אוהבים. כך או כך חשוב לשלב ירקות וקטניות בארוחה החמה לצד הדגנים, כי בשאר הארוחות יותר קשה "לדחוף" אותם.
אפשר גם לשלב -במקום מנה של אורז ולידה מנה של קטניות, אפשר כמו שאמרת להכין מג'דרה, או אורז מוקפץ עם ירקות, או מקרוני מוקפץ עם קוביות טופו, או פשטידה כלשהי עם ירקות ופלאפל ליד, וכו'.

לגבי המסחטת מיצים - כל הדברים שתיארת עושים עם בלנדר, לא עם מסחטת מיצים. מסחטה זה רק בשביל מיצים מירקות קשים כמו גזר, עלים למניהם וכו'. חלב שקדים וסויה עושים בבלנדר, מטבלים וממרחים גם (או בלנדר או מעבד מזון).
 
למעלה