שאלה לגבי מסלול לימודים באוניברסיטה עברית

covan

New member
שאלה לגבי מסלול לימודים באוניברסיטה עברית

יש מסלול שגם תלפיונים עושים אותו שקוראים לו פיזיק מדעי המחשב ומתמטיקה.(מתמטיקה כאן היא בהיקף מצומצם יותר) רציתי לדעת יותר פרטים על המסלול: משתלם, לא משתלם, קשה קל, גישות לתוארים שניים, עם השלמות, בלי השלמות, עבודה בהייטק (כמתכנת), מסלול טוב ומומלץ? לפרטים על הקורסים שנלמדים: בקישור כאן http://science.huji.ac.il/cdshnaton/maslulim.html תיכנסו בפיסיקה יש מתמטיקה פיזיקה מחשב. תודה!

vinney

Well-known member
תפסת מרובה - לא תפסת

גם מתמטיקה, גם פיזיקה וגם מדעי המחשב, וכל זה בתואר תלת שנתי? בשביל מה? זה נראה כמו שילוב לימודי החובה של שלושת התוארים+כמה שתצליח לדחוף פנימה קורסי בחירה בלי להחנק (בא לידי ביטוי היתרון שבחפיפה של חלק מקורסי החובה בין מדמ"ח למתמטיקה). כבד, משאיר מעט מאוד מקום לתמרון, ומשאיר אותך עם ידע בסיסי בשלושת התחומים. זה שילוב של קורסי חובה, אז אני מניח שתיאורטית תוכל להתקדם לתוארים שניים עם זה, תוודא בדרישות הקבלה לתואר שני איפה שאתה רוצה להמשיך, אבל אני אישית חושב שזה כבר הגזמה... גם ככה תואר דו חוגי פוגע ביכולת למידה רחבית, כשאתה עושה את זה תלת חוגי - אתה בעצם נשאר כמעט בלי בחירה (או בלי חיים... או בלי שניהם) דעתי
אני מקווה ששאלת גם בפורום סטודנטים, אין פה הרבה אנשים מהעברית.

1ca1

New member
כמה דברים

תלפיונים עושים מסלול אחר, שאתה לפי דעתי לא מסוגל להיכנס אליו (ד"א המסלול הוא פיזיקה-מחשבים, מתמטיקה במסלול הזה נלמדת בהיקף שהוא פחות מהיקף חוג משני אפילו). בכל אופן, נתייחס למסלול מתמטיקה-פיזיקה-מחשבים (8016). דבר ראשון, אני מקווה שאין לך חיים, אחרת תתחיל להיפרד מהם! אתה צריך סיבות טובות מאוד מאוד למה ללמוד מסלול משולב עם מתמטיקה דו חוגי (ובכלל לא לדבר על מסלולים יישומיים כמו הנדסה), אז תלת-חוגי? לגבי הקורסים, מתמטיקה כאן אפשר לקרוא לזה העשרה, אתה לומד כל מה שסטודנט למשל בפיזיקה לומד, אולי בצירוף אינפי 3 ומבנים 1 ולוגיקה וקבוצות (שאת השתיים האחרונים חייבים במדמ"ח). מעשית מה שזה אומר שאתה צריך בערך השלמה של מספר קורסים! לא טריוויאליים! בשביל להגיע לתואר שני (אינפי 4,טופולוגיה,תורת המידה,גלואה,לוגיקה של מבנים מתמטיים (הם בד"כ מוותרים על זה למי שלמד מבוא ללוגיקה 1), מד"ר (יש מצב לויתור),מרוכבות). לגבי מדמ"ח, סה"כ אתה עושה כאן את המבנה הבסיסי של התואר (דיסקרטית,מבוא למדמ"ח,מבנ"ת, oop, DB,OS, אלגו וחישוביות) + קורסי בחירה, אבל זה למעשה המאפיין של התואר החד-חוגי אפילו במדמ"ח בעברית (רק ששם מחייבים אותך למשל לקחת OOD או עיבוד תמונה כקורס חובת בחירה) ולמעשה זה פחות או יותר מקביל לרגיל (טוב אז ML לא תלמד, לא קרה שום דבר). לגבי הפיזיקה, אני לא מכיר את הדרישות לתואר שני, אבל שים לב טוב לדברים הבאים: 1. המעבדה בשנה שלישית היא מעבדה חלקית, ואני יודע שמעבדה בשנה שלישית זאת טחינה לא נורמלית (רק שתבין, בכל השנה יש רק מספר חד-ספרתי של ניסויים, מכאן תבין את כמות ההשקעה בכל ניסוי), ייתכן שזה יפגע לך בקבלה לתואר שני. 2. אתה לא לומד קוונטים 2, אלא קוונטים בתהליכים כימיים, הנחשב לקורס קל! יותר, אבל לא מקביל! בהיקף החומר שלו לקוונטים 2, ועל קוונטים 3 אין מה לדבר (מה גם קוונטים 2-3 נחשבים לקורסים הקשים ביותר בתואר הראשון בפיזיקה למיטב ידיעתי). 3. אתה לא לומד חשמל אנליטי, שהוא בדרישות הקדם למספר קורסי בחירה (ואני מניח שגם לתואר שני) כמו תורת השדות (הקלאסיים) ועוד. 4. בהמשך לחשמל אנליטי, לא ראיתי את הקורס במזוועות (משוואות של פיזיקה מתמטית), דבר שיכול להוות hold-back רציני בהמשך (מי שמע על פיזיקאי שלא יודע מד"ח?). דבר שקשור למדמ"ח ופיזיקה הוא כמות הקורסים שדורשים ממך over-head רציני (מעבדות או קורסי תכנות), בהם לא מספיק ה3 שעות בכיתה, דו"ח מעבדה בסיסי יצרוך מינימום של שעתיים ישיבה עם השותף שלך, תרגיל במדמ"ח ידרוש במקרה הטוב בבית שעתיים תכנות ועוד שעתיים הרצות ודיבוגים, אבל זה לתרגיל מאוד מאוד בסיסי, ותרגיל מתקדם יורכב ממספר חלקים כאלה (ולעיתים גם בזוגות). מתמטיקה המצב יותר טוב :) בקיצור הצעתי (פרט לפגישה עם יועץ אקדמי, ולימוד עצבני של השנתון של עברית ואולי גם לשבת עם סטודנט(ים) שיסבירו לך מה אומר כל קורס מתקדם), תנעל על התחום שלך (כנראה מתמטיקה-פיזיקה או מתמטיקה-מדמ"ח או הנדסה אם אתה רוצה עבודה :)) ובהצלחה בגבעה :). נ.ב. אם אתה מסתכל על שוק העבודה לאחר תואר ראשון, למתמטיקאי אין מה לחפש לפני תואר שני (אלא אם כן הוא סטטיסטיקאי),לפיזיקאי גם כנראה כנ"ל, מדמ"ח כמו שאמרתי התואר שלך מקביל בערך לתואר ראשון מדמ"ח (מבחינת דרישות הבסיס), אז לא סביר שתהיה בעיה.

covan

New member
תודה

על ההסבר הארוך והמפורט. ד"א לא הזכרת רק פיזיקה-מדמ"ח. גם כאן התואר מאוד עמוס יחסית?

giladznaor

New member
פיסיקה מדמ"ח

שלום, אני מסיים השנה תואר בפיסיקה+מדמ"ח בעברית. במחזור שלי היינו 2 אנשים, למרות שהבנתי שהיום יש יותר אנשים שבחרו באופציה הזאת. לא יצא לי לפגוש מישהו שעשה את התוכנית המשלושת. לגבי דרישות לתואר שני, אז בפיסיקה תצטרך לקחת, בנוסף לתוכנית לפסיקה-מדמ"ח, את הקורסים משוואות של פיסיקה מתמטית, חשמל אנליטי, מבוא לפיסיקה סטטיסטית וקוונטים 2 (במקום קוונטים של תהליכים כימים). זה לא נורא, ואפשרי, ומקסימום אפשר לעשות השלמות במסגרת התואר השני אם מקבלים אישור. העומס בתוכנית הדו-חוגית הוא גדול מאוד, כשעיקר העומס הוא בשנה השנייה, ורוב האנשים (למעט אולי מצטיין רקטור פה ושם) מפצלים אותה. העומס נובע, כמו שאמרו כאן, מכך שבמדמ"ח יש תרגילי תכנות שדורשים המון זמן, ובפיסיקה יש מעבדות שתמיד ידרשו יותר זמן ממה שיש לך, גם אם יש לך 50 שעות ביום. עד כמה שיצא לי להכיר, זה אחד המסלולים העמוסים ביותר שיש בעברית, אבל הוא אפשרי בהחלט. אני מסיים אחרי 4 שנים (כולל הדרישות לתואר שני), אבל זה כולל שנתיים עבודה בתכנות במשרת סטודנט וכמה חודשי מילואים סה"כ. ככלל, בתחילת התואר המסלול הזה דווקא נותן יתרון על מי שלומד מסלול-יחיד. בפיסיקה קצת יותר קשה בהמשך התואר, כי במסלול מלא לומדים קורסים שתורמים לקורסי חובה מאוחרים, אבל זה לא משהו נורא מידי. במדמ"ח לא שמתי לב לפער, אבל אולי זה קשור לכך שהידיים שלי היו דבוקות למקלדת מגיל 12. לסיכום - אני ממליץ מאוד על המסלול הזה, אני חושב שהוא מאוד מעניין, והגישות בין שני החוגים מאוד שונות. מסלול לא קל, אבל בהחלט אפשרי ומומלץ!

covan

New member
תודה רבה,

זה מה שרציתי לשמוע. ומה עם קורסי השלמ לתואר שני במדעי המחשב, והאם התוכנית שכוללת קורסים לתואר שני אפשרית גם לעתודאים?

1ca1

New member
עתודאים לא יכולים להאריך את התואר לארבע שנתי

תוסיף רק 2 קבב ו-3 פרגית....

אחי נראה לי נסחפת קצת.. הגישה של כמה שיותר - יותר טוב - לא עובדת כאן... מסלול דו חוגי הוא די קשה אבל עוד סביר, אבל תלת חוגי..? זה עמוס ברמות שאני לא חושב שאתה יכול לתאר...

למעלה