שאלה לגבי מסלול

שאלה לגבי מסלול

היי אנשים יקרים, כמו שכבר כתבתי לפני כמה זמן, אני מתכננת טיול של שלושה שבועות לארגנטינה לקראת סוף ינואר תחילת פברואר. לפי מה שאני קוראת, אלו חודשים פחות מומלצים, אבל אין לי הרבה ברירות מבחינת תאריכים. האם זה באמת בעייתי? בנוסף, תכננתי מבואנוס איירס לסוע לפטגוניה ומשם להתחיל לעלות חזרה למעלה. לאחרונה נאמר לי שהמעבר מבואנוס איירס ישר לפטגוניה עלול להיות קצת קשה ועדיף קודם לסוע לברילוצ'ה ורק אח"כ לפטגוניה, אושוואיה וכו'. מה דעתכם על זה? נשמע נכון? לפי מה שאני מבינה בכל מקרה לא אמור להיות יותר מידי קר (כמובן, שלוקחת בחשבון את הקרחונים)בתקופה הזאת, כי זה בכל זאת קיץ. תודה!!

0 אור 0

New member
לא נשמע לי נכון

מבחינת הנופים - הרבה יותר נכון להתחיל באושואיה ורק אחר כך להגיע לקאלפאטה/ברילוצ'ה. פשוט ככה תיהני מאד מאושואיה - מקום מאד מרשים ויפה, אבל לא אחרי שמגיעים מהמקומות האחרים שהם פי כמה וכמה. שיקולים נוספים בעד התוכנית המקורית: בדרום יותר קר, אז כדאי להגיע אליו יותר מוקדם כשהקיץ עוד בשיא ולא לקראת סוף הטיול וגם כדאי להגיע לברילוצ'ה לקראת סוף הטיול ואז לקנות שם 2 טונות של שוקולד (כמה שיותר, כן ייטב - ואם יש לך מיותר אני אשמח לקבל מבחר מהשוקולדים של אל טוריסטה, ביחוד אלו עם האגוזים) לגבי המעבר הקשה - ??? (מה גם שברילוצ'ה, וקאלאפטה גם הם פטגוניה) לגבי לא יותר מדי קר: אז נכון שבאיזשהו יום במעבר הגבול היה יום שמש חמים והצלמנו בחולות קצרות משחקים בשלג, אבל בגדול, בכל פטגוניה קר מאד מאד בקיץ. אני הייתי לבושה בשני זוגות גרביים (בקרחונים טרמיות), חולצת טריקו שמעליה סוודר צמר שגנבתי מהבן שלי, שמעליו פליז חם חסר שרוולים שמעליו מעיל חורפי טוב שקניתי בברילוצ'ה (אני גרה בנגב אז אין לי מעיל ...), צעיף חם, כובע צמר או פליז שמכסה גם את האוזניים, כפפות צמר בלי אצבעות וממעליהן זוג כפפות שלג ולפעמים עוד היה לי קר (אבל מצד שני בן זוגי היקר הסתובב עם חולצת טריקו ומעיל דק שהיה תמיד פתוח כדי שלא יהיה לו חם מדי, כך שזה כנראה גם עניין אישי) חשוב לא לחסוך בבגדים חמים - ולא לתכנן על קניות השלמה בפטגוניה , אלא אם רוצים מזכרות יפות - בגדים וכאלו עולים שם הון.

0 אור 0

New member
ותוספת לגבי הכמות

אמנם צריך מספיק שכבות חמות, אבל כמעט בכל מקום יש מכבסה שמחזירה את הבגדים נקיים ומקופלים תוך כמה שעות (או באכסניה או בקרבת מקום), כך שאין צורך ביותר מדי סטים.

למעלה