שאלה לגבי מעבר ממיטת תינוק

שרוןן

New member
שאלה לגבי מעבר ממיטת תינוק

הי לכולם!! הילדה שלי בת שנה ושלושה חודשים, וכבר גדולה מדי למיטת התינוק שלה, מה עוד שכל הזמן היא מנסה לטפס החוצה ממנה, ואני רוצה להעביר אותה לישון על מזרון. איך לעשות את זה?? ואיך להתמודד עם העובדה שהיא תקום בכל הזדמנות ותנסה לבוא למיטה שלנו??? תודה על העזרה שרון

מירי,

New member
גדולה מדי למיטת תינוק?

אני מכירה בני 3 שעדיין במיטת תינוק... לגבי המעבר למיזרון ... אנחנו פשוט העברנו - בתחילת הדרך "דווקא" היו הכי פחות בעיות של לבוא אלינו (לסלון\למיטה וכו...) בגלל ההיתרגשות מהמיטה עצמה... ושניהם עברו בערך בגיל של בתך...

../images/Emo39.gif

אם המיטה היא של שילב , אז יש להם מגן שמיועד בדיוק לשלב הזה. כשהסיפור נעשה מסוכן(כשהם מטפסים)ומצד שני קטנים עדיין למעבר למיטת נוער.

michal@gal

Active member
מנהל
גדולה מדי?

הבן שלי בן 3 ועדיין ישן במיטת התינוק. והשבוע הוא התחלף עם אחותו (בת 6) והיא ישנה במיטת התינוק, וגם היה מספיק גדול. אם היא מנסה לטפס החוצה מהמיטה זה ממש לא זמן מתאים להעביר אותה למזרון, כי היא תקום בלי הפסקה. עדיף לחכות לשלב שהיא תהיה מספיק גדולה בשביל להבין כשכהולכים לישון נשארים במיטה. תבדקי אם אין למיטה עוד שלב אחד תחתון שאפשר להוריד אותה כדי שלא תיפול. ואפילו אם היא תלמד לצאת לבד מהמיטה, עדיף לשים מזרון מתחת למיטה כדי להגן במקרה נפילה.

טלגל

New member
אני לא מסכימה, אפשר בהחלט

להרגיל ילד למיטתו מבלי לחכות שיהיה "גדול", ויבין שיש לו מיטה משלו. זאת החלטה של ההורים ואם היא מרגישה שהילדה גדולה למיטת תינוק היא יכולה להעביר אותה. על ההורים פשוט להיות עקביים ולהחזיר את הילדה כל פעם למזרונה כשהיא יוצאת עד שהיא תקלוט ששם היא ישנה. לדעתי ילד בגיל שלוש לא צריך להיות כבר במיטת תינוק, הוא בשל להיות "גדול".

סליחה שאני נדחפת....

אבל אם כבר מדברים על מיטות והעברות הייתי רוצה לשאול את אלו שהתינוק ישן איתם במיטה מתי ואיך מעבירים את הילד למיטה משלו. אז ככה, שחר ישן איתי מיום היוולדו (שחר בן שנה וארבעה חודשים) אני אוהבת את זה ונהנית מזה. כל ערב אחרי אמבטיה ובקבוקי, אני שוכבת עם שחר במיטה, משחקת איתו, הוא קופץ עלי, מטפס, נושך, בועט ומתגלגל מצחוק, עד שמניח את הראש ונרדם. תענוג אמיתי! כל הסיפור לוקח בין רבע שעה לשעה ורבע כשבזמן הזה בעלי נח לו על הספה וצופה בטלביזיה, יושב מול המחשב או קורא ספר. היום אמרתי לו שאני לא מוכנה לקלח יותר את שחר לפני השינה כי אם רק אני מרדימה אותו (הוא לא מסכים בשום אופן) אז רק הוא ישטוף אותו. בתגובה (שהפתיעה אותי מאוד) הוא ענה לי: זאת בעיה שלך שהרגלת אותו לשון איתך במיטה, אם לא היית מרגילה אותו היינו פשוט יכולים לשים אותו במיטה שלו והוא היה נרדם לבד ולא יוצא החוצה. ממש הייתי בשוק מהתשובה הזאת, כי במשך כל הזמן הוא לא הסכים להעביר אותו למיטה שלו, כי הוא מסכן ואוהב לישון ליד אמא. עד היום לא חשבתי שארצה להעביר את שחר למיטה שלו, וגם ברגע זה ממש אני לא בטוחה במאה אחוז, אבל התגנבה לי לראש מחשבה שאולי אפשר לנסות
ממש קשה לי עם זה עד כדי כך שבא לי לבכות. יש למישהי רעיונות איך לעשות את זה? אם בכלל? תודה טל

odeia

New member
טל, אם את שלמה עם העברה, תנסי

שימי אותו במיטה ותראי לאן זה מוביל, אולי תכיני אותו קודם לזה, בדרך כלשהי, אבל אם את לא שלמה, אז אולי תחכי עם זה קצת.

חשבתי לנסות לשים אותו במיטה שלו

בשנת הצהרים בימי שישי ושבת בהתחלה. מחר!!!
בכל זאת בלילה נראה לי שאני אתמוטט מגעגועים. טל

odeia

New member
טל, נשמע רעיון נחמד, שווה ניסוי

אשמח לשמוע איך הלך

michal@gal

Active member
מנהל
שנת הצהריים בדרך כלל בעייתית יותר

לפחות עם הילדים שלי, היו מקרים רבים שבצהריים ישנו איתי במיטה ובערב (כשעייפים יותר) ישנו במיטה שלהם.

חדוה1

New member
מיטה לבד../images/Emo85.gif

לדעתי ילד צריך שתהיה לו פינה משלו- לשינה, אך כמובן שתלכי לפי הרגש שלך,וברור לי שבאיזה שהוא שלב תהיה לו מיטה השאלה היא מתי. ובשביל להרגיע אותך-להרדים את הילדים זה לא כ"כ קל וזה לא משנה איפה שהם ישנים. אני לא מכירה הרבה ילדים ששמים אותם במיטה והם מניחים את הראש ונרדמים מיד. כשתהיי שלמה עם עצמך אני מאמינה שתמצאי את הדרך הנכונה להעביר אותו ועם לא-תשאלי שוב אנחנו תמיד כאן

../images/Emo14.gif משתפת בחוויות ../images/Emo14.gif

איפה להתחיל, אלוהים! לפני שיצאתי להביא את שחר מהגן, סידרתי לו יפה את המיטה "שלו"
, בד"כ ביום שישי הוא נרדם באוטו וכל מה שנשאר לי לעשות זה להעביר אותו למיטה. גם היום הוא נרדם, אבל כשהגענו הביתה באופן מפתיע למדי הוא התעורר כבר במדרגות. נכנסתי בשקט לחדר שלו, מצויידת בבקבוק תה חם והנחתי אותו במיטה שלו!!! הוא פשוט היה בשוק, פרץ בבכי קורע לב
לא הסכים לשבת ובטח שלא לשכב. הוא הסתובב בהליכה בתוך המיטה מצד לצד והביט בי במבט כזה של WHAT THE HELL תוך כדי שהוא שותה בטרוף מהבקבוק שנגמר תוך דקותיים. הסברתי לו שאמא הולכת למלא את הבקבוק ותיכף היא תחזור ושבנתיים יניח ראש על הכרית. יצאתי מהחדר למלא את הבקבוק והוא פשוט צרח! חזרתי, נתתי לו את הבקבוק והסברתי לו שעכשיו הוא צריך לישון ואמא תהיה כאן בחוץ. ניסיתי כמובן לא להראות לו שאני לחוצה והסטרית מהרעיון. בראש התרוצצו להן מליון מחשבות, כן ללכת על זה, לא ללכת על זה, להוציא אותו, להשאר קשוחה. לא ידעתי מה באמת אני מחליטה. יצאתי מהחדר והבטתי על השעון, הוא צרח צרחות נוראיות, ממש נקרעתי, ישבתי בסלון ובכיתי. לאחר שתיים וחצי דקות בדיוק! השתררה דממה, החלטתי שזה הזמן להציץ. הוא כבר היה במצב של שכיבה, עם המוצץ בפה, המשכתי לעמוד מבלי שהוא הבחין בי, מידי דקה שתיים הוא עדיין השמיע קול יללה, אבל לאחר 9 דקות ארוכות, ארוכות הוא פשוט נרדם! הוא ישן בחלק העליון של המיטה, על הכרית ולרוחב, כך שהוא לא יכול אפילו למתוח את הרגלים. ישן מכווץ כמו תינוק. אני פשוט יושבת כאן ובוכה, הלוואי והיה מישהו שיכול לעודד אותי ברגע קשה זה. לא סיפרתי לבעלי על התכנון והוא עדיין לא חזר מהעבודה. אני עייפה אבל בטוח שלא ארדם. כל כך קשה לי עם זה. זה יעבור פעם? טל

היי טל, תתעודדי!

9 דקות זה כלום זמן! אני יודעת שזה נראה לך נצח, ואת לחוצה, ולמה נתתי לו לבכות, ואיזה אמא רעה אני, והוא ישן לרוחב ומכווץ, איזה מסכן.... אז את לא אמא רעה, ואולי יהיה לו קצת קשה, אבל ההתחלה הייתה דווקא קלה! אצלינו זה לקח שלושה לילות של בכי תמרורים וצרחות (שפחתו מלילה ללילה), ומדובר על כך שהוא כבר ישן במיטה שלו, והרעיון היה להוריד אותו מהקטע של חייב על הידיים כל שעה. אז תתעודדי - מצבך מעולה! זה יקח יום יומיים של מחאה פה ושם, אבל ההתחלה שלכם טובה! יש לי בבית (אני אצל הורי) קטע ששלחתי בזמנו לסיגל של שגיא, אני אשלח לך אותו יותר מאוחר מהבית, אם תשלחי לי במסר את כתובת הדואר שלך. בעקרון, הקטע הזה מעודד להבין שלא מדובר ב"התעללות" בילד, אלא במשהו שנעשה לטובתו. אז כל הכבוד, ושחר נשמע לי כמו ילד רציני ומבין עניין!

odeia

New member
טל, אולי כל כך קשה לך כי את לא ממש

מוכנה למעבר זה. אולי הוא בכלל מיותר? אם קשה לך והילד לא מפריע לך אצלך במיטה, אז אל תעבירי אותו. עם מהלכים משמעותיים בחיים צריך להיות שלמים. מחזקת אותך, ואם את צריכה אוזן קשבת, תצעקי ואתן לך את הטלפון שלי.

../images/Emo24.gif

מקווה שכבר ייבשו הדמעות מעינייך. החלטת (בערך), ניסית (על אמת) ושחר הראה לך שהוא יכול... שתיים וחצי דקות של בכי זה ממש לא הרבה למרות שלנו כאמהות זה נשמע נצח בריבוע. כדי להקל על עצמך את חייבת להיות בטוחה בהחלטה שלך, שחר יסתדר עם זה. מקווה שמכאן רק יהיה יותר קל לשניכם, ולעידוד - גם ילדיי הגדולים שכבר מזמן ישנים בחדר משלהם מדי פעם פוצחים בבכי קורע לב כי הם רוצים שניהיה איתם. בלילות "קשים" אנחנו מניחים מזרון על הרצפה בחדר הילדים ואחד מאיתנו (ההורים) ישן שם. בהצלחה! ואנחנו כאן כדי לעודד ולתמוך!!!

תודה על העידוד../images/Emo24.gif

אין לי הרבה זמן כי שחר עושה כאן פוגרום ומוציא את כל הכביסה הרטובה מהסל ! בכל מקרה החלטתי לא להמשיך בפרוייקט כי לא מצאתי סיבה מספיק טובה! אעדכן אתכן בהמשך. טל

odeia

New member
טל, אני חושבת שאת עושה בחוכמה

תמיד תמיד תלכי עם תחושותייך הכי פנימיות לגבי הילד, תמיד אלו התחושות הכי נכונות. אנחנו כאן לשמוע על האושר של שחר לגבי החזרה לשינה משוטפת.

למעלה