שאלה לגבי מעלה עקרבים

שאלה לגבי מעלה עקרבים

http://bikepanel.com/p/15070

http://bikepanel.com/p/15321

קראתי בעיון את הכתבות, חיפשתי בקשר למעלה עקרבים הילוכים וזמן,
לפי הפרופיל זה 2 ק"מ תלול, איזה הילוך ? אחר כך 500 מטר מתון, עוד 500 מטר תלול, ועוד 2 ק"מ מתונים שבטח כואבים על הילוך כבד.
למי שרוכב 100%. כמה זמן זה לוקח ? 20-15 דקות ?

ariasdo

New member
הקטע התלול זה כ 2.3 ק"מ כמעט 11% ממוצע אבל

תנודות השפועים בקטע הזה משתנים .עולים ויורדים ויש גם נקודות TOP שמגעות ל 18% ואולי יותר נקודתי .

מבחינת הילוכים כל אחד אך שרגיל אבל בהשוואה למקומות אחרים מוכרים .
הפרופורציה לא מחייב רק באופן כללי לקטע הנ"ל .
הילוך 1 קל יותר מאשר בקטע התלול בצובה .
2 הילוכים קל יותר מהקטע התלול בישורת בנס הרים .

אין נתונים רשמיים לזמן נג"ש במקום . כי לא נעשה שם תחרות מסודרת כמו בנס הרים .
בגראן פונדו הקודם (בקטע הספציפי של עקרבים מהתחלת השיפוע עד לאנדרטה ) ליבנר היה הכי מהיר .

מבדיקה שלי של התמונות הדיגטליות בחישוב הפרש הזמנים בצלומים לפי זכרוני היה פחות מ 15 דקות .
ולפי התמונות גם מזיכרון ליבנר היה עם סמי קומפקט ( 52/36 ) ובקטעים המצולמים בהערכה מהצילום על 36/23-26 .

אם היה ניתן לקבל תשובה לגבי הזמן אז אני סומך על גיא חלמיש שבשקט הפך למומחה לנג"ש בעלייה ( נס הרים 18.45 ) .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
כל התשובות תמצא כאן:

בפוסט שהעליתי לפני כמה שנים, אני עליתי אז את הכל ב- 20:30 דק'. בהכנה לפונדו בלי לנסות לרכב מהר (בחלק שלפני הסרפנטינות שוחחנו להנאתנו) נדמה לי שיצא 24 דקות.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1046&MessageId=151524160

בקשר להילוכים: בסרפנטינות התלולות אפשר להסתדר עם 39-23 לא רע, ובגלל העייפות גם בקטע התלול שאחרי הסרפנטינות, למרות שלכשעצמו מספיק שם 39-21. בקטעים המישוריים כאוות נפשך.

ariasdo

New member
11 קמ"ש בסרפנטינות זה מהר נובע מיחס העברה

של 39/23 ושילוב סל"ד של ( כ-52 - 50 בדקה לפי חישוב .)
רוב הרוכבים מסובבים בקצב יותר גבוהה ומשתמשים בקומפקט 34/26-28 בסל"ד גבוהה יותר .

למרות שגם אני רגיל וטיפסתי על 39/23 ויותר לאט ממך בסל"ד כ 46 .זה היה קשה בקטע של הסרפנטינות .
לי אישית זה הכי מתאם בגלל שאני זקן וכבר מקרה אבוד ולא רגיל לסובב את הרגלים ליצרת מאמץ לב ריאה מתאים .

אבל אתה צעיר יחסית ויכול לרכב יותר מהר בהילוך אחד קל יותר ולהגדיל את הסל"ד משמעותית בהתאם .
יכול להיות שהעיפות של המסלול הארוך שעשיתה לפני משפיע קצת .

לרוב הגדול של הרוכבים זה רע מאוד ה 39/23 יכול לגמור להם את הרגלים .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
הקושי נובע גם ממצב הכביש. בשיאי לפני 9 שנים עליתי את הקטע התלול ב-17 דקות עם 40/23 פלדה [בוטקיה], כולל סבל ותיקים, ואחרי 3 ימי הקפת הארץ ברכיבה. היום אגיד תודה לסיים בכל זמן שהוא עם 34/28.

הכביש בחלקים רבים משובש מאוד אם כי רכיב.

חשוב לדעת בערך במה המדובר

יותם כבר עזר לי הרבה בחרמון
הזמנים? נעשה מה שאפשר

tkatzir

New member
גרשוני, אפשר שאלה?

מה זה משנה לך איזה הילוך?

מהסיפורים שלך, ההילוכים לא ממש משנים לך.
הרי ברגע שיש מישהו לפניך שאתה חושב שאתה רוצה להיצמד אליו, או לעבור אותו,
אתה "שוכח הכל" ורואה רק דם בעיניים.

במצב כזה, ההילוך שאתה נמצא בו זה הדבר האחרון שמעניין אותך, לא?

טל.

ariasdo

New member
לפי ההבנה שלי הכי יתאם לך 39/25 לקטע התלול

זה הילוך פשרה שנותן לך גם כוח וגם יכולת לסל"ד עבור רכיבה מהירה בקטע התלול בעקרבים .

אולי אני טועה , אבל בדרך כלל אני לא מפספס הרבה לגבי הערכות שלי .

כאשר תטפס שם נראה אם אני צודק או לא .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
נוטה גם להערכת אריה 39/25 יחס סביר לחלוטין לרוכב בכושר טוב, אפילו פחות משלך, אבל זהו חסם תחתון מצוין למקרה הצורך. כל קטע בלולאות הוא בשיפוע כמעט קבוע, יש הבדלים קטנים ביניהם פה ושם אבל איזור ה-10% נשמר, כמובן בפניות יש שונות אבל זה טווח זניח בכל פעם - כלומר אין שום קיר חריג בקטע הזה למעט השיפוע הקבוע.

YotamKa

New member
השאלה אם יש מישהו שצריך לעקוף

אם רוכבים בראש, אפשר לדחוף הילוך קשה. אם צריך לנווט בין רוכבים אחרים שמתקשים קצת, אז צריך יותר מרווח-טעות בקצב הפידול כדי לא להתקע במישהו.

elkanakohn

New member
רפי פלטה עלה את מעלה עקרבים עם הפלטה

זכיתי לראות במו עיניי, זכות גדולה יש לעודד שארגן את הרכיבה (במקום לטפס את החרמון) וסחף אותנו לבוא.

ariasdo

New member
תלוי באיזה קטע הייתה לך הזכות לראות - מיתוס

שהוא סיפור על אנושי עדיף שיישאר מסתורי ומסקרן ( בסרטונים שפורסמו בייטיוב על מעלה עקרבים רואים דברים שניתן לפרש בצורה שונה )
בו נשמור זאת כמיתוס .

קצת מתימטיקה 39/23 זה יחס 1.7 וזה קשה מאוד ולצורך השוואה 53/27 שזו הצלבה היחס 1.96
2.3 ק"מ הסרפנטינות עם 11% ממוצע אפשר לעשות עם פלטה רק על טריינר ואת זה בדקתי במציאות המצב שונה .

אריה סדובניק

rport

New member
הרכיבה על הפלטה הייתה הרבה לפני הסרטון.......

והיא לא צולמה וחבל,לא ממליץ לעשות את זה,הקושי היה בלתי נסבל,
לא הייתי עושה זאת שוב.
דרך הגב,היחס היה 53/23

למעלה