שאלה לגבי מענקים ופיקדון

fireman

New member
שאלה לגבי מענקים ופיקדון

הבנתי שכשמשתחררים יש פיקדון שמקבלים ויש גם מענק או שאני טועה אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר את כל הסיפור הזה

NightElf

New member
תשובה לגבני מענקים ופיקדון ../images/Emo8.gif

מענק שחרור-
חייל\ת משוחרר\ת משירות סדיר או בת שירות לאומי אשר צבר\ה לפחות 12 חודשי שירות מלאים החל מ-1.1.1994 זכאי\ת למענק שחרור.
גובה המענק מחושב על פי מספר חודשי הזכאות כפול 121 ש"ח לחודש. (מעודכן עפ"י מדד דצמבר 2002).
כאמור, התקופה המירבית לחישוב המענק הינה בת 32 חודש לחייל ו-21 חודש לחיילת או בת שירות לאומי, לכל מי שגוייס\ה עד ה- 31 בדצמבר 2000.
תקופת זכאותך האישית על פיה יחושב המענק שלך, תפורט בתעודת הזכאות שתשלח לביתך. מועד תשלום המענק - המענק יועבר ישירות לחשבון הבנק שלך תוך 20 עד 50 ימים ממועד שחרורך ממועד סדיר. פקדון אישי -
לכל חייל\ת משוחרר\ת משרות סדיר או בת שירות לאומי, אשר צבר\ה לפחות 12 חודשי שרות מלאים החל מה- 1.1.1994, יפתח חשבון פקדון בקרן לקליטת חיילים משוחררים. א) גובה הפקדון
גובה הפקדון מחושב על פי מספר חודשי הזכאות כפול 466.72 ש"ח לחודש (מעודכן עפ"י מדד דצמבר 2002).
תקופת זכאותך האישית על פיה יחושב לך הפקדון, תפורט בתעודת הזכאות שתשלח לביתך תוך חודש ימים מיום שחרורך. חשוב לדעת - סכום הפקדון או יתרתו צמודים למדד המחירים לצרכן ומתעדכנים בכל 1 לחודש, עפ"י המדד האחרון שהתפרסם ב-15 לחודש שחלף. ב) אפשרויות מימוש כספי הפיקדון האישי
בכספי הפקדון האישי הינך יכול להשתמש אך ורק למטרות הבאות: לימודים -השלמת השכלה תיכונית, לימודים קדם אקדמאיים (לרבות הכנה למבחנים פסיכומטריים), לימודים אקדמאיים ולימודים בישיבה על תיכונית, במוסדות המוכרים לצורך זה ע"י שר החינוך או שר הדתות בהתאם. הכשרה מקצועית - כל קורס מקצועי בכל תחום שהוא ובלבד שמוסד הלימודים אליו נרשמת והקורס בו בחרת ללמוד באותו מוסד, הוכרו לצורך חוק זה ע"י שר העבודה והרווחה או אחד השרים האחרים שנקבעו לכך בחוק. דיור - רכישת או בניית דירת מגורים החל ממועד הגיוס ואילך. הקמת עסק - הקמת עסק עצמאי חדש או הצטרפות לעסק קיים לצורכי פרנסה (כולל שותפות וחברה בע"מ). נישואין - למי שנישא\ה מהאחד בינואר 2002 (מימוש הפיקדון יתאפשר רק לאחר מועד הנישואין).
לא ניתן להשתמש בכספי הפקדון למטרות אחרות, כגון : רכישת מוצרים ושרותים לצריכה פרטית, כרטיס נסיעה לחו"ל או טיולים בארץ. כספי הפקדון מיועדים אך ורק למימוש הזכויות המפורטות בחוק. ג) מתי ניתן לממש את כספי הפקדון?
כספי הפקדון ניתנים למימוש במהלך 5 שנים מיום שרותך הסדיר למטרות הבאות : לימודים, הכשרה מקצועית, דיור, נישואין, הקמת עסק, או הצטרפות לעסק קיים לצורך פרנסה.
סכום הפקדון יזקף לזכותך בכל אחד מסניפי הבנקים בארץ (בנק אוצר החייל, איגוד לישראל, דיסקונט, המזרחי המאוחד, הבינלאומי הראשון, הפועלים, לאומי לישראל, מרכנתיל דיסקונט, ערבי-ישראלי בע"מ), החל מ- 30 יום ממועד סיום שירותך הסדיר.
יתרה בלתי מנוצלת של כספי הפקדון תועמד לרשותך במזומן בתום חמש שנים מיום סיום שרותך הסדיר באמצעות פניה אישית לאחד מסניפי הבנקים. על פי החוק, תוכל למשוך את יתרת כספי פקדונך בתוך שנתיים מתום חמש שנים לשחרורך. בתום שבע שנים מיום סיום שרותך בחובה, תבוטל זכאותך ותמחק יתרת פקדונך. חשוב לדעת! כל המטרות הקבועות בחוק ניתנות למימוש בתחומי מדינת ישראל בלבד. להלן המטרות: * לימודים ו\או הכשרה מקצועית. * רכישת או בניית דירת מגורים. * הקמת עסק חדש לצרכי פרנסה או הצטרפות לעסק קיים. * נישואין. זהו... מקווה שזה הסבר מספיק מפורט ואין שאלות נוספות...

NightElf

New member
גם לדעתי ../images/Emo13.gif

אבל נראה כבר מה המנהלת תחליט, היא המחליטה בסופו של דבר

NightElf

New member
התשובות שם לא הכי מעודכנות, או שאני

לא יודע מאיפה הקריצו אותן. התשובה של המענק שם היא: מענק שחרור נכנס לחשבון שאליו נכנסו המשכורות הצבאיות שלך. אתה יכול לעשות איתו מה שבא לך. נכנס עד חודשיים אחרי השחרור. והסכומים (מעודכן לאנשים שהתגייסו אחרי ה1.1.94): ג'ובניקים - 147.57 כפול מספר חודשי השירות תומכ"ל - 184.46 כפול מספר חודשי השירות לוחם - 221.35 כפול מספר חודשי השירות לפי התשובה הזאת אני אמור לקבל 147.57 כפול 32 חודשי שירות=4772.24 ש"ח, וזה בכלל לא נכון! (הלוואי
) התעריף הנכון לסדירים הוא 121 ש"ח לחודש, מה שיוצא בסופוה של דבר 3872 ש"ח, שזה סכום הרבה יותר הגיוני, מה גם שאלה הסכומים שמקבלים בשחרור, ולא סכומים שעוקפים את ה-4000 ש"ח. אני לא יודע אפילו אם קרבי מקבל את הסכום שמתואר בתשובה שבשאלות הנפוצות. ובקשר לתשובת הפקדון, היא לא מספיק מפורטת ומסבירה. בגלל הסיבות הנ"ל חיפשתי בעצמי את התשובות המפורטות והנכונות, כי בעבר שאלתי בפורום על מענק שחרור מאותה הסיבה שהתשובה בשאלות נפוצות בכלל לא נשמעת הגיונית, או שהיא לפי איזה חוק שנכנס לתוקף בחודשים האחרונים או משהו כזה, והוא לא תקף בכלל למתגייסים שמשתחררים בתקופה הזאת.

PooKiPsiT

New member
בילבלת בין המענק לפיקדון!

אתה מדבר על המענק, ובציטוט שנתת מדובר על הפיקדון! מן הסתם הסכומים לא יהיו דומים. הסכומים למענק שיחרור: ג'ובניק - 147.57 כפול מספר חודשי השירות תומכ"ל - 184.46 כפול מספר חודשי השירות לוחם - 221.35 כפול מספר חודשי השירות וההגבלה על מספר חודשי הזכאות בוטלה לפני 3 שנים! היום מקבלים מענק ופיקדון עד 36 חודשי שירות ולא על 32.

NightElf

New member
שמת לב לתשובה שלך? אתה טועה

ומטעה... רשמת שהציטוט שלי, להלן הציטוט הזה: "מענק שחרור נכנס לחשבון שאליו נכנסו המשכורות הצבאיות שלך. אתה יכול לעשות איתו מה שבא לך. נכנס עד חודשיים אחרי השחרור. והסכומים (מעודכן לאנשים שהתגייסו אחרי ה1.1.94): ג'ובניקים - 147.57 כפול מספר חודשי השירות תומכ"ל - 184.46 כפול מספר חודשי השירות לוחם - 221.35 כפול מספר חודשי השירות" מדבר על הפקדון, ואז אתה מצטט את זה : "הסכומים למענק שיחרור: ג'ובניק - 147.57 כפול מספר חודשי השירות תומכ"ל - 184.46 כפול מספר חודשי השירות לוחם - 221.35 כפול מספר חודשי השירות" וטוען שאני מדבר על הפקדון ואתה מדבר על המענק. דבר שני, לפי החישוב של המענק שאתה הבאת, אני אמור לקבל 4722.24 ש"ח על 32 חודשי זכאות, ואם לפי 36 חודשי זכאות אז בכלל אני אמור לקבל 5312.52!!! איפה שמעת על ג'ובניקים שהשתחררו וקיבלו סכומים כאלו?!? יש לי חברים שהשתחררו בתקופה האחרונה, ומשתחררים עכשיו, ואני בעצמי השתחררתי לפני שבוע, ולא ידוע לי על אף שקיבל סכום הגבוה מ-3800 ש"ח לערך. אחרי שאני אקבל את המענק שלי אני אגיד לך כמה אני קיבלתי. אבל שוב, הסכומים המוצגים שם או שאינם הגיונים, או שהם ייכנסו לתוקף בעתיד או משהו כזה, זה יותר הגיוני. ועוד נקודה, יש לי את העלון ל"חוק קליטת חיילים משוחררים" במהדורת 2003, ומשם לקחתי את כל המידע על גובה המענק, הפיקדון, וכמה נחשבים חודשי זכאות.

PooKiPsiT

New member
../images/Emo12.gif

אופס...צודק. טעות שלי. התבלבלתי כבר עם כל המספרים... אני אשתדל להבא לא לענות לשאלות זמן קצר מידי אחרי שהתעוררתי
בכל אופן, לגבי הסכומים, מה שמצחיק אותי כאן הוא שגם אני כתבתי את הסכומים מתוך אותו עלון שנשלח אלי הביתה לפני חודש בערך...... אתה מוזמן להסתכל בעלון הזה בעמ' 18 - יש שם תיקונים לחוק קליטת חיילים משוחררים משנת 2000. שם כתובים הסכומים שאני פירסמתי וגם על ביטול ההגבלה על מספר חודשי הזכאות. ואגב, יתכן מאוד שהסכומים היום שונים ממה שכתוב בעלון הזה כי עברו מאז שהוא יצא כמה חודשים טובים וכידוע, הסכומים צמודים למדד... אם אני לא טועה ציינתי את זה בתשובה שלי שנמצאת בשאלות הנפוצות. אם לא ציינתי את זה אז בהחלט צריך להוסיף! ועוד אגב
אני בת, והשתחררתי לפני 3 חודשים וקיבלתי מענק על 21 חודשי שירות 3000 שקלים (בערך.. זה היה 2900 ומשהו..) ככה שזה באמת נראה לי לא הגיוני שאף אחד מהחברים שלך (בהנחה שעשו שירות של 36 חודשים כמובן) לא קיבל יותר מ3800...מה הסכומים ירדו כל כך הרבה?! הקיצוצים של הממשלה נכנסו לתוקף טרם זמנם..?

PooKiPsiT

New member
אחרי בדיקה קטנה...

באתר של הלשכה להכוונת חיילים משוחררים התברר לי שקיבלתי 3098.93 ש"ח מענק שחרור. אם מחלקים את זה ב21 חודשים זה יוצא 147.56 ש"ח לחודש. השתחררתי לפני 3 חודשים. מה שמוזר הוא שליד הסכומים של המענק והפיקדון כתוב שהם מעודכנים לפי מדד דצמבר 2002......עכשיו, אני לא ממש מבינה בקטע הזה של המדד אבל..זה לא אמור להתעדכן כל חודש?? מוזר... אתה גם יכול לבדוק את הסכומים שקיבלת או שאתה אמור לקבלת באתר הזה. בצד ימין יש שם מידע לחייל המשוחרר. תבדוק מה כתוב לך שם...

NightElf

New member
סוף התעלומה... ../images/Emo13.gif

הבנתי מה הבעיה... התיקונים שאת ציינת תקפים לכל מי שהתחייל בתאריך ה-1 לינואר 2001, ואני וכל החברים שלי התגייסנו בשנת 2000 בכלל. ולכן הסכומים שאנו מקבלים\נקבל לא תקפים לגבינו, אם יהיו תקפים לאלה המשתחררים החל מה-1 לינואר. וכן, החברים שלי השלימו שירות מלא של 36 חודשים. ומצטער על הטעות המגדרית בניסוח

PooKiPsiT

New member
איך לא שמתי לב לזה??

זה אפילו מודגש.... אויש, אולי כדאי להתחיל להקשיב למחקרים האלה שמזהירים משימוש יתר בפלאפונים!

NightElf

New member
המחקר האחרון מצביע על סניליות ../images/Emo13.gif

לא על חוסר תשומת לב לפרטים. אולי שימוש יתר בפורומים שמלמד להתמקד רק במשהו אחד ולהתעלם ממשהו אחר הוביל לזה
שנינו אבל נפלנו בפח של עצמנו

fireman

New member
שאלה לגבי הפיקדון

כתבת שהפיקדון מחושב עפ"י 466.72 כפול 32 חודשים ואותו דבר גם לגבי המענק כאשר הסכום החודשי הוא שונה.... למה החישוב נעשה לפי 32 חודשים ולא 36 חודשים שהם 3 שנים?

זה מאותה הסיבה שבנות שעושות

כיום 24 חודשים מכפילים להם ב21 זה ההחלטה לגביי המענקים...

NightElf

New member
אני לא בטוח ורק משער, אבל אולי

חישבו חודשי זכאות ממוצעים לאוכלוסיית החיילים, כשבעצם ה-3 חודשים החסרים הם טירונות ואולי איזשהו קורס שאתה עובר בדרך, שלא נחשבים כחודש זכאות. או שיותר הגיוני, אולי מה שמורידים אלה ימי החופשה שיוצא לחייל ממוצע לנצל במשך שירותו הצבאי, והתשלום כאילו ניתן על זמן "עבודה" נטו בצבא.

PooKiPsiT

New member
זה השתנה לפני 3 שנים!

החוק שונה והתיקונים בו חלים על כל מי שהתגייס אחרי ה1.1.94. בוטלה ההגבלה על מספר החודשי הזכאות למענק ולפיקדון וגם העלו את הסכומים ללוחמים ולתומכ"ל. ואם אני לא טועה גם הבנות שמשרתות היום 24 חודשים מקבלות מענק על כל ה24 חודשים ולא רק על 21.

MOTYP

New member
לא!!!!!

ההגבלה בוטלה רק על מי שהתגייס מה-1.1.2001 וגם הסכומים השתנו

PooKiPsiT

New member
כן...

אם היית קורא את השרשור למעלה היית מבין שכבר הגענו למסקנה הזאת בעצמינו....

למעלה