שאלה לגבי מצבי רוח

שאלה לגבי מצבי רוח

עלעלתי במגזין שכתב כי לתנוחות הפוכות - גשר, נר, מחרשה, עמידת ראש יש תכונות ש"מוציאות" ממצבי רוח מדוכדכים במיוחד. שאלה: האם זה נכון ? האם יש עוד תנוחות כאלו ? אם במהלך היום אני לא מצליחה לעשות תרגול שלם אבל בכל זאת רוצה לצ'פר את עצמי ב"משהו טוב", האם זה "יעיל" לעשות רק את התנוחות האלו ? אני משערת שכל מה שעושה לי טוב, כדאי שאעשה, לא משנה איך ומתי אבל אני סקרנית לדעת. תודה ושבוע טוב.

יוגי בר

New member
הפוך טוב

היי אשטנגאית אז ככה: 1. תנוחות הפוכות התנוחות הפוכות עושות את זה. זה לא התכונות שלהן- אלא ההימצאות והשהייה שלך בהן מביאה אותך- את הגוף והנפש לתוצאות "שמנקות" אותך ממצבי רוח מבאסים במיוחד. 2. איך זה קורה? התנוחות הללו "הופכות" למעשה את מחזור הדם. וזה סיפור בפני עצמו.הפיכה זו מזרימה בתורה כמות גדולה מאוד של דם למוח ומזינה אותו בנדיבות המגיעה לו. במקביל עובדות התנוחות ומעסות את הבלוטות האנדוקריניות בלוטת התריס בנעילת הסנטר, בלוטת האיצטורבל במוח וכו' ומעוררות אותם לתפקוד תקין יותר. ולבלוטות האנדוקריניות השפעה מכרעת על מצבי הרוח שלך 3. הצופר חשוב ל"צ'פר" את עצמך בשיעור יוגה יום יום. תרגול שכולל את כל התנוחות. אבל, במדה ואין מצב וזמן לכל זה סוואמי שיווננדה (שהיה בנעוריו רופא פנימאי) ממליץ על ה"צ'יפור" הבא: עמידת ראש- שירשהאסן עמידת כתפיים-נר- סרוואנגאסן- וראש לברכיים- פסצ'מותןאסן- אלו יסדרו אותך אחלה למשך כל היממה. 4. התחושה תמיד תקשיבי לתחושות שלך. ולכי איתן. בפרט כשהן באות מבפנים- מהלב. את תרגישי את זה. הלב אף פעם לא מאכזב. בהצלחה. בברכה ואהבה

תודה רבה ../images/Emo134.gif

תנוחות הפוכות זה בהחלט משהו שיכול למלא לי את הבטריות... תודה.

למעלה