שאלה לגבי מצב של היפו

שאלה לגבי מצב של היפו

הי
אני בת 32, בעברי הייתי בהריון עם סכרת מאובחנת אבל ממש לא מורגשת. מאוזנת בדיאטה.
מאז עברתי עוד הריון בלי סכרת אבל הומלץ לי לעשות אחרי ההריון העמסה של 75 גר. בעיקר כי בהריון ירדתי להיפו של 45 בסוף הבדיקה.
אז אתמול, יצא לי בצום 85 ואחרי שעתיים 48!
הרגשתי זוועה כמובן. חלשה מאוד עם נימול ברגלים ובידים.
לא חזרו אלי עדיין לגבי התוצאות האלה.
הקטע הוא שאני שומרת על דיאטה בתקופה האחרונה ומאוד ממעטת בסוכר ובפחמימות.
וכשאני כבר כן אוכלת משהו מתוק או פחממתי מאוד, אני מרגישה כמו שהרגשתי אתמול במצב של היפו...
מישהו יודע להגיד לי מה זה אומר? אני קלולס.

תומרונתם

New member
מנהל
תקין!

העמסת סוכר באה לבדוק אם הגוף שלך מסוגל להתמודד עם כמות גדולה מאוד של סוכר בבת אחת. והתוצאה שקיבלת היא בדיוק זה - הגוף הגיב והצליח להתמודד עם הכל. אבל מה, התהליך הזה הוא לא מדוייק, ולכן ירידת סוכר מאוד שכיחה באנשים בריאים. זו הסיבה גם שאחרי ארוחה פחמימית גדולה מרגישים עייפות ו"מתים למשהו מתוק" כדי להרגיש יותר טוב. זו תגובה נורמלית של הגוף.
העובדה שבצום היה לך 85 גם מצויינת.

תומר

Member
תגובה

כשאוכלים משהו שמקפיץ רמות סוכר אז תהיה נפילה אחר כך פחמימות חובה לשמירת הבריאות הנפשית סרוטונין טריפטופן פחמימות מורכבות מדד גליקמי נמוך עומס גליקמי נמוך 54 ומטה לפי מדד הלחם בגולינגו

תודה

בינתיים הייתי אצל הרופאה והיא פחות התלהבה.
שלחה אותי לבדיקות של רמות אינסולין...

אבו זקן

New member
כמעט תקין...

אצל אדם בריא לא צריכה להיות ירידה למצב של היפו גם אחרי העמסה של 75 גר'. גם ההריון הקודם שלך וגם התוצאה הזאת מרמזים שכדאי לך להשאר במעקב, כך שהרופאה שלך בסדר גמור.

מסכימה איתך

מלכתחילה התחלתי בירור רפואי כי אני לא מאה אחוז מאז הלידה.
הרבה כאבי בטן.
התחלתי דיאטה ללא לחם ואז הרגשתי די טוב, והייתי בטוחה שיש לי צליאק בגלל זה והרופאה הציעה לברר לגבי סכרת.
מציינת גם שיומיים מהבדיקה הרגשתי נורא ואיום. ובערב אחרי הבדיקה היה לי היפו עוד פעם...
הרופאה חושבת שיש לי רמות גבוהות מדי של אינסולין שזה גם מצביע על בעיה של סוכר.

תומרונתם

New member
מנהל
אם את מוסיפה את הנתונים האלה...

הרופאה שלך צודקת.
זה ההבדל בין ללכת לרופא לבין להתייעץ בפורום באינטרנט

רמת אינסולין

המשכתי בבירור, בינתיים התוצאה היחידה שהגיעה זה רמת אינסולין. יצא 6.4 שזה בטווח הנורמה. מישהו מבין בזה? מה זה אומר?
למה יכול להיות שנפלתי להיפו כמה פעמים עם תוצאות טובות עד כה?

למעלה