שאלה לגבי מקלחת עם גבסים

עצמאות59

New member
שאלה לגבי מקלחת עם גבסים

ערב טוב. רציתי להפנות אליכם, המנוסים, שאלה בנוגע למקלחת- לפני שבוע עשינו ברית והיום גיבסנו לראשונה את שתי הרגליים של הילד. רציתי לשמוע איך נהגתם לרחוץ את הילדים עם הגבסים, מאחר ואני רוצה לשמור על ניקיון איזור הברית (ולא להסתפק בניקיון עם מטלית לחה בלבד). תודה

אנגלה3

New member
שלום לעצמאות59 וברוכים הבאים אלינו לפורום

ראשית,מזל טוב להולדת הבן . שמי אנג'לה, אמא לשחר בן ה-7 חודשים (וואו איך שהזמן טס
), שחר נולד עם ק"פ ח"צ ברגל ימין וגובס מהיום השני ללידתו. לגבי עניין המקלחות, אצלנו היה מין טקס כזה כל ערב, היינו עוטפים לו את הגבס עם ניילון, בעלי היה מחזיק את שחר בתוך המים באמבטיה שלו הקטנה כמובן, הבן הגדול שלי, שהוא בן 10.5, היה מרים את הרגל המנויילנת מעל המים ואני הייתי מסבנת ושוטפת את שחר - טקס כייפי לכל המשפחה
. במקרים שהייתי נשארת לבד בבית (והיו כאלה) הייתי פשוט ממלאה קערית עם מים פושרים, מניחה את שחר על מגבת גדולה(מקופלת כמה פעמים) ושוטפת אותו עם כפפת רחצה (כאלה שמוכרים יחד עם המגבת של התינוקות). מקווה שהצלחתי לעזור לכם. ספרו קצת על עצמכם, מהיכן אתם? איפה מטופלים? ... שיהיה לכם המשך ערב מקסים אנג'לה

כמו שאנג'לה

מקלחת את שחר כשהיא לבד, אני היייתי מקלחת את נטע באופן קבוע. דרך אגב - עד שנת '98 ואולי גם אחרי -בי"ח "צפת" אמר לאמהות היולדות שאסור להרטיב את הטבור אלא רק לנקות באלכוהול. וכיון שאסור היה לעשות אמבטיה -כך קילחנו את שני ילדינו הגדולים. ב'98 נולד אמיר - ואז נפגשתי עם רופא-מוהל מת"א שלא האמין שבגלל הטבור עדיין לא עשיתי לאמיר אמבטיה והוא כבר בן שמונה ימים! יש ידיעות שמתקשות לעלות את העליות לצפת... בהצלחה, אורנית

פרלמנים

New member
מה שלומכם? ../images/Emo13.gif

וואו, לא הייתים כאן מחודש אפריל... ברוכים השבים
מזל טוב על הלידה בשעה טובה
ספרו קצת איך היה? איך הפצפון? איפה אתם מטופלים? לגבי האמבטיות. אני הייתי מאוד לחוצה שלא להרטיב מתחת לגבס, אולם, כמוך, רציתי לשמור על אזור הברית נקי. פשוט השכבתי את דניאל על מגבת גדולה ועבה ובעזרת ספוג סיבנתי את כל הגוף, בעיקר המפשעה והבולבול עם סבון לתינוקות (קמיל סנסטיב) ואח"כ שטפתי היטב את הסבון עם ספוג וחומר שנקרא "בלנאום הרמל" -ריחני מאוד והכי טוב לעור של התינוק. בסוף-ניגבתי בעדינות ומרחתי על הבולבול "ויטה מרפן" שזו משחה שמנונית לחיטוי. אגב, אתם כבר שבוע אחרי הברית? הבולבול בטח כבא הרבה פחות רגיש מבימים הראשונים, נכון? בהצלחה, ברוכים השבים לביתנו
ג'סיקה

ערב טוב

במקרה אתם מטופלים אצל ד"ר פנסקי? אם כן נראה לי שהתראנו היום אצלו בבי"ח. ולפשוש שלכם קוראים בר? באמת רציתי להגיד לכם על הפורום הזה, אבל אני רואה שכבר אתם בעיניינים.( אם זה באמת אתם..) בכל מקרה אני דבורית אמא לדוד, בן שלושה וחצי חודשים עם ק"פ דו"צ. אני הייתי שמה מגבות על המיטה והייתי טובלת ספוג במים וסוחטת את הספוג על דוד, בלי ניילונים לרגליים, כך הוא הרגיש מים. לגבי הברית באמת כבר אחרי שבוע האיזור פחות רגיש, אבל הייתי סוחטת גם עם הספוג מים על האיזור וכמו ג'סיקה גם אני שמתי ויטה מרפן. בכל אופן שיהיה המון בהצלחה, ואם זה באמת אתם, אנחנו בטח עוד ניפגש אצל פנסקי...

אגב...

ציינתי שהיינו אצל ד"ר פנסקי היום ושכחתי בכלל לעדכן איך היה. אז ד"ר פנסקי ממשיך להיות מרוצה ואומר להמשיך בדיוק במה שאנחנו עושים. והיום אפילו דוד חייך אליו אחרי שבכל פעם שד"ר פנסקי היה שם לו את הגבסים הוא היה צורח. אז אפילו דוד מבין שזה היה רק לטובתו

אנגלה3

New member
דבורית, איזה כייף לראות אותך בפעילות כאן../images/Emo140.gif

נשיקות לדוד המתוק אנג'לה

sigis7

New member
לפני הכל: מזל טוב ורוב אושר ובריאות

שמי סיגי, ואומנם בעלת הק"פ אצלינו היא בת אבל גם לי היה מאד חשוב לשטוף טוב את "האיזורים הרגישים", אז מה שעשיתי דומה מאד למה שסיפרה אנג'לה. הייתי עוטפת את הרגל בניילונים האלה של מוצרי החלב בסופר, ולמעלה שמה קוקיה ,שלא עוצרת את הדם ומשאירה מין שובל כזה קטן של הניילון, ואז את האמבטיה הייתי עושה בכיור באמבטיה, יש לי שם שייש שהיה נוח להניח את המגבת ומיד לפרק את הניילון בתום האמבטיה,ובזמן הרחצה הגוף בתוך המיים,אבל לא מוצף כמו באמבטית תינוקות.הקטנה הרגישה מיים ואני הייתי מבסוטה, מה גם שיכולת השליטה שלי ,באם היה נדמה לי שמשהו עומד להרטב, היתה מצויינת.ככה גם לא ניזקקתי למישהו שיעזור, הכל היה קטן ונגיש.

למעלה