שאלה לגבי מקצועיות וחוסר מקצועיות

JuveFan

New member
שאלה לגבי מקצועיות וחוסר מקצועיות

אני רואה פה התמרמרות בקרב האנשים "המקצועיים" שלפי דעתם יותר מידי אנשים "לא מקצועיים" מציפים את הפורום בשאלות מוזרות וחסרות כל קשר. אז אני שאלתי פה כמה פעמים שאלות לגבי FS2002 של מייקרוסופט ובאמת לא שמתי לב שביקשו לא לשאול שאלות בנוגע לסימולטורים ודברים כאלה ואני באמת מצטער. אבל, לפי דעתי יש פה מן התנשאות מסויימת. אתם רוצים להפוך את הפורום לאנשים שמבינים בכל מה שקשור לתעופה ולהשאיר את אלה המתחילים ובעלי השאלות (כמוני למשל) בחוץ. יום אחד, כשאני סוף סוף אשתחרר מהצבא, גם אני אוציא רישיון טייס כי זהו חלום חיי וכל החיים שלי אני רק מתעניין בתעופה. האם לא מגיע לי, צעיר פשוט ועלוב שכמוני, לשאול שאלות ולקבל תשובות, שכן אני בדרך להיות "אחד כמוכם"? אולי במקום להתעסק בענייני מקצועיות וחוסר מקצועיות, תבואו לקראת אלה שהם עדיין לא טייסים דגולים ותעזרו להם ותתנו מענה לשאלותיהם. תודה ____________________________________

אתה צודק במליון אחוזים!

פשוט אל תתיחס! שאל כל מה שבא לך על סימולטורים , ואל תתיחס לאותם פלצנים שחושבים שאם היה להם כסף להוציא רשיון זה הופך אותם לבני אצולה עם יהלום בקצה , (או יהלום על הפטמות בשביל לא להפלות את הטייסות שבנינו) שאל בני ונען... רוב חברי הפורום פה ישמחו לעזור לך בכל שאלה. אני אישית חולה,מכור,שרוף על סימולטורים - ורוב הידע שלי בתעופה מגיע מסימולטורים. טייסים פשוט לא מבינים את זה. לימים לכשהוצאתי רשיון , המון טייסים,החל מ 50 שעות ועד 20,000 ביקשו לאסביר להם ואדריך אותם בסימולטורים , ולא כי זה צעצוע. סימולטורים כמו של מייקרוסופט אינם פחותים מסימולטורים שהפראאירים משלמים עבורם 300 שקל לשעה בחברות התעופה... אני חושב שבתחומים מסויימים הם אף מתעלים. לסיכום - כל העולם על ה @#$%&* שלך, ואם אין לך מספיק מקום - שלח אלי. לי יש המון!

המתחיל בסימולטור

גומר ברשיון טייס - לפחות אצלי זה ככה! אני חייב להגיד שהסימולטור של מייקרוסופט מביא אותך לנתוני פתיחה גבוהים בבואך ללמוד טיס (מושגי טיסה, הטסה ע"פ מכשירים, רדיו וקשר ועוד´) הבעיה שישנם בפורום אנשים שבזמן הוצאת הרשיון שלהם לא התוודאו לסימולטורים ולכן הם מזלזלים (פשוט מחוסר הבנה). ואני אומר לך שבין טיסה לטיסה בססנה, אני נהנה להטיס בואינג או ביצ´קרפט בטיסות בין לאומיות. אז... תהנה מהסימולטור, תנסה להפיק ממנו כמה שיותר ובבו היום זה יעשה אותך טיס הרבה יותר טוב!!! ולמי שזה מפריע - יש למטה לחיץ ´סגור´ !!

JuveFan

New member
צודק...

לפעמים כשאני טס בסימולטור אני ממש מתרגש, כאילו אני טס באמת... הכל שם ממש כמעט כמו במציאות...

laronpilot

New member
סימולטור, מכשירים וצביקה ליברמן

אני חניך של ליברמן. ליברמן ידוע, מוכר ומוקר ע"י כל קהילת הטייסים כמדריך רציני ומקצוען ונחשב אפילו כאחד המדריכים הטובים ביותר בהרצליה אם לא הטוב מכולם. כשהתחלתי ללמוד מכשירים, יצאנו לאיזורים לתרגל עבודה עם מסיכה. ליברמן לא הבין איך אחרי שיעור אחד אני שולט בעיניים עצומות בכל המכשירים VOR ADF יירוט רדיאלים וכד´ אמרתי לליברמן שהכל בזכות הסימולטור. ליברמן שמח לשמוע ועודד אותי ואף הוסיף שמומלץ, בנוסף לתרגול מכשירי טיסה, גם לתרגל נחיתות עם רוח צד, בכלל רוחות בעצמות שונות וכמובן גזירות רוח. אני יושב פה בצד ומביט על הויכוחים השונים. מבחינתי, אם ליברמן ממליץ לעבוד עם סימולטורים ואני כבר לא מדבר על ההנאה הגדולה שבעניין אם צביקה ליברמן ממליץ, מבחינתי זה יותר מכשר. אז שיסלחו לי יעל רוזן ואבי בן דוד (שניהם אגב חניכי ליברמן) ואחרים אני ממשיך גם להיות טייס בחיים וגם להתאמן בטיסת האשליות על הסימולטור ונהנה בכל רגע. לסיכום, אני טוען שזה פורום תעופה קלה. לא ממש עקרוני אם אתה טס על ססנה, זלין, אולטראלייט, בקאי או פלייט סימולטור, כל עוד אתה שומר על כללי נימוס ומשתף אותנו בחוויות הטיסה, מבחינתי זה קביל ולעניין. אני מקבל כל טייס גם אם הוא "רק טייס סימולטור". מבחינתי הוא איש חובב תעופה לכל דבר. שיהיה לכולנו יום נפלא

למעלה