שאלה לגבי מקצוע

שאלה לגבי מקצוע

שלום רב מכובדי. אני משרת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון במשך כ 4 שנים, רציתי לדעת אם זה יעזור לי מבחינת מקצוע נדרש בבקשת הגירה לקנדה. תחום עיסוקי והתמחותי הוא ביטחון.
 

gesus

New member
המקצוע שלך מופיע ברשימת המקצועות המוכרים?

אם כן ואתה יכול להביא אישור מהמעסיק שלך אז ככל הנראה יכירו לך בזה, אם המקצוע שלך לא מופיע אז אין לך ניקוד בסעיף הזה. אם אין לך מושג על מה אני בכלל מדבר אז כנס לשאלות הנפוצות ותתחיל לקרוא שם.
 
תגובה

אני אחדד את השאלה שלי... האם יש ביקוש למקצוע הביטחון/בתמחות בסמים ואמל"ח בקנדה?
 
מרבית מקצועות המשטרה נמצאים ברשימה המזכה

מבחינת ניקוד הגירה בהנחה שעברת קורס ייעודי שבו לומדים יותר מ 450 שעות, ויש לך יותר מ 13 שנות לימוד כלומר תיכון ועוד קורס מקצועי. לגבי ביקוש, המשטרה מעוניינת לקלוט בעלי מקצוע ממוצאים אתניים שונים ודוברי שתי שפות על בוריין, אחת מהן אנגלית, אבל כמובן שתצטרך אחרי שתקבל את ה PR ללכת לקורס לפני שתוכל להתקבל לעבודה בכוחות הבטחון הקנדיים. נדמה לי שלמעט משרות בודדות אפילו דורשים אזרחות כך שצריך להמתין עוד 3 שנים.
 
לידידי מהמושב לטורונטו!

קודם כל המון תודה והערכה על זמנך המוקדש פה, יישר כח!!! שאלה נוספת לי אלייך ידידי, חברה שלי עלתה לארץ מגרוזיה לפני כ 7 שנים, בהשכלתה היא מיילדת ומסאג'יסטית מדופלמת בשני התחומים מטעם המכללה שבה למדה בטיביליסי. שאלותיי הן האם זה יעזור לה בשאלון הניקוד לאזרחות ומה הפרוצדורה לעסוק באחת מהמקצועות הנ"ל והאם יש בזה פרנסה בקנדה. בנוסף היא דוברת שוטף 3 שפות כולל קרוא וכתוב. שאלה שנייה: מה הם התנאים להקמת עסק בתחום המזון שם.
 

dannyk27

New member
כן

לא בדקתי אומנם פרובינציה פרובינציה אבל נראה לי שזהו הכלל. לגבי הRCMP פעם היה אפשר כPR ולא עוד וכך גם לגבי בקרי הגבולות.
 
סליחה...

מה הקשר בין הכרה בנסיון בעבודה לבין קורס? הקורס וה450 שעות זה רק בשביל הכרה בהשכלה, לא? בשביל הכרה בנסיון הוא צריך בס"ה מכתב מהמעסיק עם ציון התפקיד והוותק. לא?
 
במקרה של שוטר יש קשר....

כי אם אין לו השכלה אקדמית או על תיכונית קורס שוטרים בסיסי וקורס ייעודי הם הדרך היחידה להוכיח השכלה עבור המסלול של SW. יש שוטרים וסוהרים שעושים עבודה של "זקיפות" שלא עוברים שום הכשרה מקצועית היכולה להחשב ל 13 שנות לימוד וכאלה למרות שיש להם NOC מתאים לא יוכלו להגר. אז לכאורה אולי אין צורך בקשר בין סוג ההשכלה לבין הוכחת הניסיון, אבל לפעמים אי אפשר להוכיח את ה NOC בלי השכלה מסויימת . לך ל רשימת ה NOC ותראה שלפעמים סוג השכלה ספציפי הוא תנאי מוקדם לקבלת תפקיד או הכרה ב NOC המסויים. למשל אי אפשר לקבל הכרה בניסיון ב NOC כרופא, בלי לסיים בהצלחה פקולטה לרפואה.
 
שוב סליחה

כשאני טוען שיש לי נסיון כרופא או כמהנדס או כאסטרונאוט, אני צריך להוכיח את זה רק ע"י מכתב מהמעסיק. איך הועסקתי כרופא בלי הכשרה כרופא זו שאלה אחרת, ונראה שרשויות ההגירה לא מודעים לפרדוקס. הלא כן?
 
למעלה