שאלה לגבי מרווה

udi101

New member
שאלה לגבי מרווה../images/Emo39.gif

יש לי בבית כ-10 שיחים של מרווה. האם ניתן לנצל אותם לשימושים אחרים מלבד הכנת תה. מחפש מתכונים, תרופות סבתא וכ'
 
../images/Emo141.gifברוך בואך udi101,שיחי מרווה.

אני מקווה שהמרווה לא גודלת קרוב לכביש ראשי. כל צמח מרפא,שגודל לצידי כביש ראשי,לא רצוי להשתמש בו. למרווה שימושים רבים. היא מכילה מינרלים רבים ובמיוחד צורן. מכינים תה מירתח,2 כפות עלים מיובשים לחצי ליטר מים רותחים. התה מגביר את החיוניות ונחשב לאחד הממריצים ,הטובים והבטוחים לשימוש. הוא עוזר לגוף להתגבר על מחלות רבות של דרכי הנשימה. מהצטננות קלה ושיעול ,ועד לברונכיטיס. יעילה להפרעות עצבים ,כמו:עצבנות,דלקות עצבים,ומחלת הנפילה. במקרים של פציעות וחתכים אפשר לכתוש את העלים הטריים,ולהניח על מקום הפצע. לדלקות גרון לגרגר תה יותר חזק. המרווה יעילה לנשים בגיל מעבר ,1 עלה בכוס מים חמים, לכאבי מחזור חליטת העלים במים. לטהר בתים,מבנים וכ"ו. לשים בקערה קטנה חסינת אש,עלים יבשים ,ולהדליק אותם,העשן של המרווה ,מטהר. המרווה בחליטה ממריצה כבד. משפרת תפקודי מערכת העיכול, ומחזור הדם במצב של תשישות. לשטיפת שיער משתמשים בחליטה ,נגד קשקשים,והחיית צבעו של שיער כסוף. יש להימנע משימוש במרווה לחולי-אפילפסיה. ממריצה את מחזור הדם,מרגיעה,ומסלקת חום ,ממריצה את הרחם. מפיגה גזים,מפחיתה הזעה. המרווה משפרת את הזכרון אצל הקשישים.
 
../images/Emo141.gifתיקון טעות-צמח המרווה,,,

לא מתאים לשימוש לחולי-אפילפסיה. בטעות כתבתי שכן מתאים. תודה.
 

bflygirl

New member
יש למרווה שימושים מלבד לתה

הוא משמש גם כתבלין, כטינקטורה וכד'... לחבישה בעזרת המרווה: יש לטבול מטלית נקייה בחליטה ולהניח על עקיצות חרקים. אפשר להשתמש בעלים טריים של מרווה ולשים על חתכים קלים או שריטות לפני שרוחצים וחובשים אותם. יש כאלה ששמים מרווה בנעלים ע"מ לחטא אותם, ואחרי מחלה של מישהו בבית מחטאים את הבית ע"י שריפת העלים על גחלים. בבישול משתמשים רק במרווה הרפואית. מרווה במינון קל נותנת ניחוח מעולה לגבינות.... המרווה משתלבת גם עם דברי מאפה מתוקים ומלוחים... יש להבדיל בין מרווה משולדת, למרווה רפואית שהיא ארוכה יותר מהמרווה הרגילה. אני מצטרפת למה שאביבה אמרה וגם מוסיפה מאמר מהפורום על המרווה בסוף המאמר יש גם קישורון... המשך יום קסום ....
 

bflygirl

New member
ושכחתי להוסיף אזהרות ../images/Emo101.gif

המרווה מכילה חומר רעיל בשם תוג'ין, אשר במינון גבוה עלול לגרום לעוויתות. עם זאת, בישול או חליטת הצמח מפחיתה את הרעילות.
אין לבלוע שמן מרווה!
אין להשתמש במרווה בעת הריון והנקה, או אם סובלים מאפילפסיה.
מתחת לגיל 12 ומעל לגיל 65 יש להשתמש בתערובת מדוללת.
 

bflygirl

New member
יולנד אם אפשר לפרסם את הקובץ

אצלי יש בעיה במחשב בלפתוח קיפצי וורד אודה לך מאוד
 

udi101

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

המרווה שלי לא גודלת לצידיי כביש, אבל מה שכן היא גודלת לאט לאט. ככה שכל כמה ששבועות אני מרשה לעצמי לגזור עלים לכוס תה אחת. בגלל זה עכשיו קניתי 10 שתילים. האמת שגם אני קראתי את המאמרים האלו על המרווה אבל רב הדברים נראו לי לא ממש פרקטיים. החיאת צבע של שיער אפור??!! מישהו ניסה פעם? לגבי שאר הדברים, אני מאמץ בחום. שאלה נוספת: אני רוצה לשתול צמח נוסף, חשבתי על הצמח המכונה שיבס ממנו המרוקאים שותים תה, או על צמח שמשמש תחליף לסוכר (לא זוכר את שמו) שהמליצו לי עליו במשתלה. מה דעתכם? המלצות על צמח מסוים יתקבלו בברכה, אני לא ממש מכיר את התחום וכל המידע שלי שאוב מבעליי משתלות משוחדים. הצמחים שכבר יש לי הם נענע, לואיזה, מרווה, קנאביס ובזיליקום.
 

0 אור 0

New member
דעתי

שיבה - טעים מאד ומומלץ לשתות בחורף (ללמוד מהמרוקאים - נענע בקיץ שיבה בחורף). די קשה להשריש אותו, אבל כשי שכבר שיח אז הוא חזק מאד. צמח נוסף ממשפחת השיבה הוא לענה רפואית - לא לשתיה יומיומית אבל כאשר יש כאבי בטן חזקים או קלקול קיבה - אין כמוהו לפתרון והקלה מיידית. תחליף לסוכר - פרחי כוכבית (לא בטוחה שזה השם החוקי שלו)- יוצרים תה טעים ומתוק ללא סוכר. ושאלה לאביבה או למומחים אחרים: אני משתדלת מאד לא להרבות בשתית צמחי מרפא חזקים (כגון מרווה או לענה) - אלא להשתמש בהם על פי הצורך הרפואי. אני לא יודעת מה אומרת על זה התורה המסודרתף ונראה לי חשוב שתתייחסו בהמלצות שנותנים כאן - כמה זמן מומלץ להשתמש בחליטה/שמן שמדובר עליו.
 

udi101

New member
שאלה נוספת ../images/Emo35.gif

שוב אני בענייני המרווה, הצמח המועדף עלי. היה לי פעם מתכון של עלי מרווה מטובלים במרק עוף שאבד. יש למישהו מתכון או המלצה שימושית לצמח הזה?
 

bflygirl

New member
אין לי ת'מתכון כרגע לצערי

אבל אולי יש לי בבית באיזה ספר של בריאות ובטח יש את מתכון עם מרווה באתרים של מתכונים אני מכירה את המתכון הבא: גביעי מרווה ואוכמניות של דרורה חבקין לערבב שתי כוסות קמח עם כף אבקת אפייה, רבע כוס סוכר וחצי כפית מלח. בנפרד לערבב 2 ביצים עם כוס חלב, מאה גרם גבינה מומסת ושלושת רבעי כוס אוכמניות. להוסיף את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה ולהוסיף 2 כפות מרווה טריה וחתוכה. לשפוך לתבנית מיוחדת עם שקעים, ולמלא שלושה רבעים של השקע בתערובת. לאפות כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
 
למעלה