שאלה לגבי מרץ

dbz1335

New member
שאלה לגבי מרץ

היי שאני חוזר מהעבודה אני עייף ושאני מתאמן אחר כך איין לי כבר כוח יש איזהנ משקה מרץ משו?

oridoron77

New member
קפה זה אופציה

רק עם הבעיה עם קפה זה ההסתגלות אליו לאחר תקופה (מניסיון) מה שמכריח להגדיל את המינון. אני הייתי מנסה ללכת על פתרון שלא יהיה תלוי בממריצים, אותם אני דווקא שומר למקרים חד פעמים. אורי

אפשר לעשות ON OFF

עם הקפה ואז אין ממש הסתגלות ולא ממש צריך להגדיל מינון (לדוגמא 4 ימים ON ו 3 ימים OFF) או לעשות פעם בחודש וחצי שבוע - שבועיים "ניקוי" לא לשתות/לקחת קפה בכלל.

oridoron77

New member
אתה צודק אבל../images/Emo45.gif

לאדם שבאופן קבוע מרגיש עייפות\תשישות לאחר יום עבודה, יהיה קשה אפילו 3 ימים להגיע התאמן ללא עזרת ממריצים (בייחוד לאחר שהתרגל פסיכולוגית להשפעה שלהם) - וגם את זה אני אומר מניסיון שלי משל אחרים (האחרים לצורך העניין הם חבר'ה שאני מכיר שפשוט התרגלו להרים כמויות מבלי לשים לב, ולא רק לפני אימונים - לכן אני לא כ"כ אוהב את הרעיון הזה...). אני דווקא מעדיף לפתור את הבעיה מהשורש ולברר האם היא פסיכולוגית\ מנטאלית (סטרס כלשהו, או קושי התמדה שכל מתאמן מרגיש מידי פעם וצריך לדעת איתו), או פיזיולגית שלשם זה צריך לבדוק את התזונה שלו, שעות שינה, ועצימות העבודה ביום יום.

נכון אבל..

אם העייפות ושאר הדברים נגרמים עקב ערכים לדוגמא שאינם תקינים בדם כגון הומוגלובין או דברים בסיגנון שווה בדיקה. אם העייפות היא סתם עקב עבודה או לחץ זמני או סתם חוסר שקט, ממריצים יהיו פיתרון נחמד, וגם להתבסס עליהם זה לא כזה נורא זה עדיף מכלום וכל עוד המינונים ריאלים זה אף לא מזיק (מדובר כרגע על קפיאין, למרות שיש עוד דברים שאני לא חושב שאפשר לדבר עליהם כאן).

למעלה