שאלה לגבי מרק גספצו

  • פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
שאלה לגבי מרק גספצו

זה המתכון של שי לי ליפא:
חומרים

ל-6-4 מנות

•2 כוסות מיץ עגבניות


•5 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות


•2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות


•1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות


•1 בצל סגול בינוני קצוץ גס


•3 שיני שום כתושות


•1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק


•2-1 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים גס


•1/3 כוס שמן זית עדין


•3 כפות רוטב סויה ימאסה


•2 כפות חומץ אורז


•2 כפות מיץ לימון


•2 כפות מירין


•מלח


•פלפל שחור גרוס


להגשה

•1 מלפפון חצוי לאורכו


•כוסברה קצוצה גס


אופן ההכנה

טוחנים את החומרים במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. יוצקים לכלי אחסון ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות למיזוג טעמים. מוציאים מקירור, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לקערות או כוסות. בעזרת כפית מגלענים את המלפפונים, חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים במרכז כל כוס. מפזרים מעל כוסברה ומגישים.


במה אפשר להחליף חומץ אורז, ומירין? לגבי מיץ העגבניות- איפה קונים את זה? האם זה מגיע בזכוכית? הבנתי שזה מרק שאוכלים אותו קר. בכל זאת רציתי לשאול אם זה יהיה טעים לחמם מרק כזה?
תודה:)
 
במתכון הבסיסי בוודאות אין

לא חומץ אורז ולא מירין כי אלה פרודוקטים יפנים וגספצ'ו זו ממש לא מנה יפנית
לפיכך אפשר להחליף את החומץ בחומץ בהיר אחר, איזה שטעים לך ואת המירין פשוט לא להחליף

לגבי לחמם- ממש לא, כל הרעיון הוא הארומה של ירקות טריים ושהמרק קר.
מיץ עגבניות ניתן להשיג גם בבקבוקי זכוכית וגם בקופסאות שימורים. זה בהחלט לא מרק.
 

luliy

New member
ומה דעתך מיקי?

למרק קישואים מתאים בזיליקום או שמיר? ואם בזיליקום האם אפשר להשתמש באבקה היבשה או רק בעלים?
 
אני אוהבת שמיר עם קישואים

אבל גם בזיליקום יתאים וגם אזוב וקורנית זה בכלל שוס.
בגדול מעדיפה עשבי תיבול טריים, זה טעם אחר, אבל אם אין... אני לא מכירה בזיליקום יבש מעולם לא היה בשימוש אצלי כך שאינני כתובת מתאימה...


אני חושבת שמה שטעים לך זה מה שמשנה ולכן תכיני לך מרק בלי, צקי לקערה אחת ובה שמיר ולקערה שניה שבה בזיליקום ותראי מה נעים לך יותר
 

luliy

New member
גם אני לא הכרתי

בזיליקום יבש עד להכנת מרק דלורית וזה היה התוספת שתוספת:)
תודה על הטיפ, בהחלט איישם זאת!
 

luliy

New member
תודה רבה

אבל נראה לי שזה יותר מידי פשוט.... כלומר זה בעצם סלט מבולנדר?
 

luliy

New member
מרק קישואים וכרישה

אני רוצה להכין מרק קישואים וכרישה(בצל ושום), במתכון כתוב להשתמש בעלי בזיליקום אבל אני יודעת שכשהכנתי תבשיל קישואים הוספתי לזה שמיר וזה יצא טעים. השאלה אם במרק יתאים יותר השמיר או עלי בזיליקום? ואולי עדיף להשתמש בבזיליקום יבש?
השתמשתי בבזיליקום יבש במרק דלורית שיצא מדהים!!!
מה דעתך?
 
מרק קישואים טעים מאד

מתכון שלי בבלוג של חברה לא טבעונית

הנה המתכון עצמו


מצרכים
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוך למקטעים קטנים
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
ארבעה גבעולי בזיליקום קצוצים
כוס אפונה עדינה קפואה (אפשר גם רגילה)
כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד
מלח ופלפל
רבע כוס מיץ לימון (אפשר קצת יותר או קצת פחות, לפי הטעם)
לעיטור: עוד כוס אפונה ועלי בזיליק טריים
הכנה
בסיר בינוני גדול מזהיבים את הבצל בשמן, כ- 5 דקות. מוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הסלרי, הפטרוזיליה האפונה והג'ינג'ר, מערבבים, סגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. מוסיפים מים עד ל- 2 ס"מ מעל הירקות, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעה. מרסקים את הכל למחית חלקה (עדיף במוט בלנדר), מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר לקשט עם אפונה חלוטה: מבשלים את האפונה במים רותחים 4 דקות ומעבירים אותם מייד לכלי עם מים קפואים.
 

luliy

New member
נשמע יאמי:)

אני כרגע בתהליכי ירידה במשקל אז מעדיפה לא להוסיף למרק תפוח אדמה אלא רק ירק.(רק קישואים) בלי פחמימות
אשמור את המתכון.
תודה רבה
 
זה לגמרי סלט מבלונדר - כשאני מכינה אני יודעת

שהגיע הקיץ. מתה על המרק הזה - אני מכינה אותו כמעט כל שבוע בקיץ. כשאני משקיעה, אני מגישה אותו עם הרבה "דברים" קצוצים בצד: מלפפון חמוץ, עגבניות קצוצות, שמיר קצוץ.
לגמרי לא לחמם!

זה גם המתכון הראשון שפרסמתי בבלוג שלי.
אמנם עוד יש לי דרך ארוכה בצילום... אבל כשאני מסתכלת על זה אני רואה שבכל זאת התקדמתי קצת
 

luliy

New member
יש לך אחלה בלוג


אני מציצה בו מידי פעם.
אחכה לימים חמים יותר ואכין את המרק.
 
למעלה