שאלה לגבי מרשמי תושבים בפולין

mallilg

Member
CRARG השיגו את מרשם התושבים של Konskie מתחילת המאה ה20. עברתי על כולו ומצאתי חלק מהמשפחות שאני חוקרת. מצד שני לא מצאתי משפחות אחרות שאני יודעת שגרו בכפרים באזור, אבל רישומי הלידה / חתונה / מוות שלהם התבצעו בקוינסק.
מישהו יודע אם גם בכפרים קטנים התבצעו רישומים של תושבים? במידה וכן, האם בארכיונים מאפשרים גישה אליהם לאנשים פרטיים או רק דרך ארגונים כמו CRARG?
מישהו מכם השיג פעם רישומי תושבים מארכיון? האם צריך לבקש משפחה ספציפית?

CRARG השיגו את מרשם התושבים של Konskie מתחילת המאה ה20. עברתי על כולו ומצאתי חלק מהמשפחות שאני חוקרת. מצד שני לא מצאתי משפחות אחרות שאני יודעת שגרו בכפרים באזור, אבל רישומי הלידה / חתונה / מוות שלהם התבצעו בקוינסק.
מישהו יודע אם גם בכפרים קטנים התבצעו רישומים של תושבים? במידה וכן, האם בארכיונים מאפשרים גישה אליהם לאנשים פרטיים או רק דרך ארגונים כמו CRARG?
מישהו מכם השיג פעם רישומי תושבים מארכיון? האם צריך לבקש משפחה ספציפית?
הי,
בהכללה עבור פולין הקונגרסאית: אם היישוב לא נכלל בגשש הקהילות ואם הוא אינו מופיע ברשימת העיירות תחת JRI-Poland, נראה כי לא נוהלו בו ספרי רישום עצמאיים. כך למשל לגבי Bedlenko עליה שאלת, וכן Przybyszowy. לפיכך ישנה מן הסתם סיבה אחרת להעדר רישומי המשפחה בספרי הרישום מקוינסק.
חג שמח,
אורית

mallilg

Member
מדובר במרשם תושבים של עיירה מסויימת לא ברישומי לידה/חתונה/מוות. בני הכפרים הקטנים הללו מופיעים בvital records של העיירות הגדולות הסמוכות, אבל נראה שבעיירות האלו לא כללו את תושבי הכפרים לצורך מרשם תושבי הקבע של העיירה.

האם הרשימה בJRI מתייחסת לספרי מרשם התושבים או לרישום vital records?

שאלתי היא האם בכפרים קטנים גם התבצע מרשם תושבים?

פגי1

New member
בכפרים קטנים-מרשם תושבים -לא מעוגן בחוק,(לא מכירה את האזור שלך)יש שנרשמו ,ויש שלא,מסיבות שונות-כגון גיוס,---בעירה,שאני חקרתי,צפון מזרח פולין,רשומים רק אלה,שבבעלותם,היו בתים על שמם,כאשר שאלתי על מיעוט התושבים הרשומים?הוברר לי שמספר התושבים,גבוה בהרבה אבל הם היו שוכרי בתים,ולא נכללו,אחרים -נרשמו אצל הרב,והסתפקו בכך,הרשומים -אבדו,-נשרפו,הרוב-הושלם דרך דפי עד,ועוד--.

mallilg

Member
מדובר בכפרים די קטנים -
Miedzierza שנמצא קרוב לRadoszyce
Bedlenko ו Przybyszowy שנמצאים קרוב לKonskie

בעיירות שלי: עיירות דרומיות לבריסק בצד הפולני, ועיירות באזור לאביץ' הספרים הועברו ל PSA. חלק נסרקו והם ברשת. בזמנו ניסיתי לקבל עותק מהארכיון ברדזין והם סרבו, הם אמרו שיש לבקר בארכיון.

ariehprh

New member
בימים אלו עובדים ב-CRARG על עוד חומרים מארכיון Konskie כך שיש למה לצפות. אריה

למעלה