שאלה לגבי משאבה

lironi32

New member
שאלה לגבי משאבה

שלום,
אני בת 24 ויש לי סוכרת טייפ 1 כחצי שנה. אני לא מאוזנת והציעו לי להתחבר למשאבה.
זה נראה לי מאוד מכביד שמשהו כזה מחובר לי לגוף כל הזמן, שאני צריכה לדאוג לו כל הזמן שלא יפגע ולא יירטב, שלא יבלוט אם אני לובשת משהו קצת צמוד.
אין לי בעיה להסתובב עם עטים ולהזריק מתי שצריך (התרגלתי לזה..), הבעיה היא רק האיזון.
יש פה מישהו שמחובר למשאבה ויכול להמליץ או לא להמליץ להתחבר? איך מתמודדים עם הדברים האלה?

תודה..

IrisPeleg

New member
עם משאבנ ובלי משאבה

כדי להגיע לאיזון צריך ללמוד לספור פחמימות.
הדבר חשוב לשימוש במשאבה וגם בעטי אינסולין.

צריך ללמוד להעריך את כמות הפחמימות שאוכלים.

בהצלחה

lironi32

New member
אני סופרת פחמימות

ומזריקה לפי המינונים שאמרו לי (היו כמה שינויים במינונים)
אני במעקב אצל הדיאטנית ולפי מה שהיא אומרת הספירה שלי נכונה.

אולי את צריכה לשנות את המינונים

אולי שווה להתקשר לרופא/ת סוכרת (ולא לחכות כמה חודשים לתור הבא) ולספר לו את הערכים שאת מודדת בבוקר ואחרי ארוחות. אולי הוא ימליץ לשנות מינונים.
לדוגמא עם חישבת שבארוחה יש 60 גרם פחמימות (4 מנות) ואת לוקחת לפני הארוחה 4 יחידות אינסולין ואחרי הארוחה את עם סוכר 200 אז בפעם הבאה שתאכלי את אותה ארוחה יהיה כדאי לנסות להזריק 5.
יכול להיות שהרגישות לאינסולין משתנה בין שעות היום ועבור אותה ארוחה תצטרכי כפול אינסולין בערב לעומת הצהריים.

כמובן שאני לא רופא. ואפילו לא יותר ותיק ממך בעינייני הסוכרת. סתם רציתי לתת לך חומר למחשבה כשתתיעצי עם הרופא/ה.

lironi32

New member
הייתי אצל הרופאה

כן שינו לי את המינונים, וההמלצה שלה הייתה להתחבר למשאבה.
אני לא שואלת מהבחינה הזאת.
רציתי לשמוע איך זה להיות מחובר למשאבה.

תומרונתם

New member
מנהל
משאבה או זריקות... שאלת המאה

סליחה על העיכוב בתשובה, איכשהו פספסתי.

אני מאלו שהתחברו למשאבה יחסית מאוחר - רק לפני 4 שנים, למרות שהמליצו לי להתחבר כבר לפני 15 שנה. גם כמוך דאגתי מהצורך להיות מחוברת למשהו כל כל כל היום, ופשוט סירבתי.
לפני 4 וקצת שנים היתה לי הזדמנות להתחבר למשאבה ולסנסור ללא תשלום (מצב ספציפי שהיה לי עם חברת הביטוח, ארה״ב), והחלטתי שכדי לנסות את הסנסור אני ״מוכנה״ להקריב את החופש ולהתחבר.
בימים הראשונים באמת הרגשתי שאני תורמת את גופי למדע, ושכל ההתעסקות הזו, והחיבורים, והעניינים - הכל למטרה ברורה של המדידה הרציפה. עם הימים והשבועות התרגלתי לרוטינה החדשה, נהניתי מזה שלא צריך לקחת מזרק לכל מקום, שלא צריך לחשוב איפה להזריק שלא יראו או לפחות לסחוב מינימום תשומת לב. עם הזמן התחושה המסורבלת גם נעלמה, והרגשתי לגמרי בסדר עם החיבור.
האיזון גם היה לי קל יותר, אם כי מבחינת תוצאות a1c לא היה שיפור משמעותי.

אז... לונג סטורי שורט... כן זה באמת מטריד, אבל גם בהחלט מסתדרים עם זה.

imanub

New member
משאבה

אני התחברתי לפני כשנה וחצי,
הייתי סבבה עם הזריקות ולא הייתה לי בעייה.
המשאבה לא שיפרה לי את האיזון אבל כן נתנה קצת יותר חופש - למשל כשמפספסים ארוחה אפשר להוריד מינון של הבאזלי.
נח לי להסתובב בלי תיק עם ציוד סכרת (לנשים גם ככה יש תיק אז אולי זה פחות משנה להם) - זה עובד רק ליציאות קצרות שלא צריך למדוד או להחליף מחסניות.
נח לי גם שאני לא צריך לזכור להזריק בלילה - עובד אוטומטית.
אין לי מושג לגבי איך זה עובד עם בגדי נשים - אני מחבר את הפרפרית בגב ומסתובב עם המשאבה בכיס (והחולצה שלי בחוץ כך שהחוט לא בולט).
לדתיים - בשבת המשאבה די בולטת ובארוחות אני פתאום מוציא ולוחץ על כפתורים - אבל באמת הייתי יכול לעשות את זה בסדר עם זה היה מזיז לי.

פחות דקירות - לא הפריעו לי הדקירות - אבל ממש נחמד להיפטר מהם (לא הזרקתי כלום כבר שנה בערך).
תקלות - במשאבה (בפרט עם סנסור) יש יחסית יותר תקלות ובמיוחד בהתחלה (בטריות, פרפרית, ספיגה, מחסנית) - אבל לומדים להסתדר איתם.
איזון - מלאכת האיזון הראשוני גם קצת מורכבת (ברור שיש בזה הרבה טוב), ויש הרבה אופציות איזה מינון בבוקר ואיזה בצהריים, כמה יחידות למנת פחמימות בצהרים וכמה בלילה - וחייבים רופא טוב וסבלני והכנה של טבלאות מדוייקות (למרות שהיה לי רופא מצויין - זה לא עובד לי עד הסוף ואני רוצה לחזור לשינויים).
מקווה שעזרתי. (אני מרוצה מהמשאבה ולא הייתי חוזר לזריקות - אז צריך לקחת את כל ההפחדות שלי בערבון מוגבל)

אמבטיה, בריכה, מיטה... ספר קצת על זה.

איך אתה מסתדר עם שינה במיטה מחובר למשאבה?
מה לגבי אמבטיה?

אני באופן אישי מעדיף לחכות למשאבות תלאי כדי לא להיות מחובר לצינור.

imanub

New member
לישון עם משאבה

אני מצמיד את זה לתחתונים עם הקליפס הכי קטן, וישן בלי בעייה - זה לא הפריע לי בכלל.

במקלחת מתנתקים תוך שנייה וגם אין בעייה. צריך רק לזכור להתחבר חזרה (קרה לי אולי פעם אחת שנרדמתי בלי).

בבריכה יש לי את הפרפרית תקועה - ואני לא יודע מה האנשים בדיוק חושבים על זה - אבל גם לא ככ אכפת לי.

לי זה נשמע מאוד מגביל.

אחת הסיבות שאני ארצה בעתיד לשלב בין לנטוס למשאבה (משאבת תלאי בלבד), היא כדי שלא אצטרך לישון עם משאבה.
הפנטזיה שלי היא שהלנטוס יכסה את כול צרכי הבזל בשעות המנוחה של הלילה, כך שבשינה ובמקלחת לא אזדקק למשאבה.
המשאבה מבחינתי תהיה לשעות היום בהן יש עליה טבעית בגלוקוז + בולוסים ללא עט\מזרק.
עוד חזון למועד.

lironi32

New member
תודה על התשובה :)

איך את מסתדרת עם בגדים קצת צמודים או בבריכה/ים?
ואיך אפשר לישון עם זה? אין סכנה שבלילה אני אזיז משהו או אפגע בזה איכשהו?

תומרונתם

New member
מנהל
אני לא הולכת כל כך עם צמודים...

יש כאלו ששמות בחזיה

יש למשאבה קליפס שמתלבש לי על החגורה של המכנסיים (אני לא הולכת עם שמלות בכלל) והוא פשוט שם, כל הזמן. וזהו. לומדים להתעלם ממנו...

לישון אין שום בעיה, שוב, הקליפס מולבש על המכנסי פיג'מה/טרנינג/ווטאבר ולא נתקלתי בזה אף פעם.
אגב, המדבקה די חזקה כך שגם אם את נתקלת זה לא ישר יוצא החוצה, צריך ממש משיכה מאוד חזקה כדי שיצא.

למעלה