כמה עובדות:
1. בנק לא מאשר מעל 70% מימון (כל בנק) מעבר לכך נדרש ביטוח אשראי ,אי אם איי,שהלקוחות צריכים לעמוד במבחן הכנסה מחמיר יותר בשלך כך 2.לא מאשרים מעל 30% החזר מההכנסה נטו אלא אם הלקוח מצליח להוכיח לבנק כי יש באפשרותו לעמוד בתשלומים ללא בעיה (צפי לעלייה בשכר לאחר השלמת תואר לדוגמא) ואגב עזרה מההורים לא נלקחת בחשבון ,אני לא צדיקה בסדום זאת המדיניות בכל הבנק , 3.ברור שהלקוח נושא בכל הוצאות המימוש אך כוונתי שהבנק לא מרויח מכך במיוחד אלא להפך (לקוח כזה "מבזבז" לי את הזמן במקום לתת משכנתא נוספת) אני לא מיתממת ,הבנק לא מוסד פילנטרופי ,תפיקדה של מדינה סוציאלית לפרוש רשת ביטחון בפני מי שפונה לביתו (לאחר למעלה משנה בה לא שילם משכנתא..... ולאחר מכן גם לא עמד בהסדר פריסת חוב ) מספיק להצג את הבנקים "שזורקים " אנשים לרחוב ,לקוחות יכולים להיות שנים במצב של פיגור-הסדר חוב -פיגור-הסדר חוב ולא יזרקו אותם מהבית לא פשוט לפנות אנשים מהבית לא חוקית ולא תדמיתית לבנק ,היום בנקים מעדיפים מראש לא לאשר ללקוחות "גבוליים" לצערי ברוב המקרים מדובר במקרים טרגיים : אובדן כושר עבודה (כמה חשוב ביטוח!!!!!) ,מחלה קשה (ביטוח!!!!!) או גיררושין מכוערים בהם מצפים שהבנק יחלק את הרכוש הבעיה העיקרית שאני רואה שהוא מתכון בטוח להסתבכות עם משכנתא ,זה שלוקחים משכנתא 30% מההכנסה נטו כזוג צעיר אך לא מוכנים בהמשך לחיות לפי רמת ההכנסה שלפעמים לא עולה כפי שצופים ואז יש ילדים וההוצאות גדלות ,לא מוכנים לרדת ברמת החיים וחיים במינוס ועוד ועוד הלוואות והדרך קצרה....