שאלה לגבי משלבת בגן/בה"ס

TikvaBonneh

New member
מציעה לענות בפרטי

לא רוצים "להרתיח את השוק"
וגם - מדובר בפעילות לא חוקית, מתחת לשולחן

אויי

זה הזוי מה שכתבו בחלק האחרון של המאמר. על כסף שמשרד החינוך מעביר לרשויות מקומיות ולאן הוא נעלם בהמשך...

TikvaBonneh

New member
מצד שני משמח שזה הגיע לתקשורת ולכנסת

אולי סוף סוף יעשו שם סדר.

1דרור ב

New member
אין דבר כזה "עם נסיון" כל ילד הוא

אחר,כל גן הוא אחר,וגם כל גננת היא אחרת.אני ממליץלקבוע סכום שההורים יכולים או מוכנים לשלם ולמצוא את המשלבת שתסכים לעבוד בסכום הזה.אני גם ממליץללכת על קריטריונים יותר טובים לילד,כמו אהבה,טוב לבגמישות והרבה פחות על נסיון,בטח אם דבר ראשון מתרגמים את הנסיון לסכומי כסף גבוהים.את הבסיס הראשוני לערך של סייעת קבעו כבר,זה עומד על 20+- לשעה,לזה שיוסיפו כמה אחוזים שהם יכולים,ואם זה לא טוב למשלבת שתלך לעבוד במקום אחר .

הבהרה לשאלתי

. · הבחורה שמעוניינת לעסוק בכך היא סטודנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד.( שאני מדריכה)
והשאלה שלי נבעה כי בכל המודעות שהיא נתקלה בהן
כתוב - רק לבעלי/ות ניסיון וידע בתחום! ומציינים שיש תוספת תשלום לכן נשאלה השאלה בפורום.
הציעו לה השלמה ל40 ש"ח ( ואפילו ל50 ש"ח )
וממש הופתעתי.
בעבר עבדתי כמשלבת ולא זכרתי שישנה השלמה
תודה

1דרור ב

New member
יש מועצות ורשויות

שמהסיבות שלהן מעדיפות לא להתעסק בבחירת סייעתוגם מעלימות או עוצמות עין על תוספות שכר.יכול להיותמצב שבו במתי'א אחת,ברשות אחת אפשר,וברשות שכנה אסור.אם מציעים לה שכר כזה,שתיקח ותברח,זהברף הגבוה של השכר למשלבת.

אריה127

New member
השכר זה רק נקודה אחת בחוזה העסקה.

יש כמה נקודות שצריך להבין.
ע"פ חוק אסור לשלם תשלום פרטי לאיש צוות בגן. תשלום פרטי מעמיד את הסייעת בקונפליקט. מי המעסיק שלה? הגגנת או ההורים.
בפועל כיון שהמטרה הברורה היא טובת הילד (ולכן הקונפליקט הוא רק לכאורה ולא למעשה) מתעלמים מהאיסור.
כיון שהדרישות של ההורים מהסייעת לא מסתכמות רק בעבודה בגן אלא גם בהדרכה, בדיווח מפורט ועוד.
יש הצדקה לתשלום נוסף.
חייבים לסכם על איזו תקופה משלמים, ושדין התשלום הנוסף כדין מתנה (כך שלא יהיה חייב בהוצ' נוספות)
מוצדק לסכם שהתשלום הנוסף יהיה רק על שעות עבודה בפועל!! ללא חופשות או חיסורים/איחורים.
אם לא מסכמים מראש (ועדיף - בכתב) עלולים להתעורר בעיות, ויכוחים הרגשה רעה וכו' מה שעלול גם לפגוע בעבודה עם הילד.
בצד הדרישות - מה נדרש מהסייעת.
בצד התמורה- כמה מקבלת הסיעת ועל איזה תקופה (כולל/לא כולל חופשים וכו')

1דרור ב

New member
אני זורם עם הפרסומת שלך.....

בוא ותראה לכולם ,איפה באתר שלך אפשר למצוא את כל המידע על שילוב ? אני ראיתי ערימות של פרסומות למטפלים
ומכונים ,שום דבר על שילוב,שום דבר על שכר משלבות,לא בא טוב האתר שלך....

למעלה