שאלה לגבי משמורת על ילדים

tafti8888

New member
שאלה לגבי משמורת על ילדים

שלום,
גיסי היה נשוי ויש לו 2 ילדים. לאשתו יש בעיות פסיכיאטריות , וכשהם התגרשו אז הילדים עברו אליו. הבעיה היא שהיא עשתה הכל כדי להציג את עצמה שפוייה (התחילה ללכת לטיפולים פסיכיאטריים , ועוד כמה דברים להראות שהיא שפויה כביכול ) ובעקבתו זה היא הגישה תביעה למשמורת על ילדיה וקיבלה אותה. הבעיה היא שהיא מתעללת נפשית בילדים והתעללו נפשי מאד קשה להוכיח , והיא גם גרה עם ההורים שלה שמשפיעים עליה והם מרביצים מדי פעם לילדים. הילדים היסטריים כתוצאה מזה ואני רוצה לעזור להם איכשהו. האם ילד יכול איכשהו לקבוע או לבקש לעבור לחזקת אביו? מה צריך אבא כדי שילד יעבור לחזקתו ??
תודה מראש.
 

KFIRB

New member
קשה לדעת מהסיפור

מה באמת קודה ומי מגייס את מערכת לטובת מי.

מה שבטוח שמי שהכי נפגע כאן, זהע לא גיסך, אלא הילדים , ולאו דווקא מהסיבות שציינת אלא מהמריבות הבלתי פוסקות על משמורת.

בדרייך כתבת מספר דברים בעייתים שמראים על חוסר אובייקטיביות החל מהשימוש במילה כביכול מספר רב של פעמים,המילה להציג את עצמה, אם אכן מדובר בהפרעה/ מגבלה פסיכיכאטרית המשפיעה על תפקודה, לרופא הפסיכיאטר יש כלים לבדוק אותה הן בבדיקה במרפאה והן הוא מסתייע בשירותי הרווחה .

התעללות נפשית , כן ניתנת להוכחה, אך בעצם שלא ניסחת מהי ההתעללות הנפשית, קשה לבוא עם זה לאם ויותר מכך עו"ס לחוק הנוער תתקשה ללכת עם זה לביהמ"ש. הקשר שלה עם הוריה אינו אמור לעניין אותך או את אביהם , אלא הקשר שלה עם ילדיה. האלימות שהוריה מפעילים על הילדים היא לא תקינה ויש לדווח עליה לשירותי הרווחה בעיר בה הם גרים , עו"ס לחוק הנוער או עו"ס לסדרי דין ידעו מה לעשות בנושא.

ביהמ"ש קובע בדר"כ במקרים אלו עו"ס לסדרי דין, היא ממליצה על משמורת לאחר תחקיר ותסקיר מעמיקים, שכולל ומונחה לפי טובת הילד, אם התנאים שונו יש לבחון תסקיר מחודש. לשם כך, על גיסך להגיע למפגשים הסדירים אצל עו"ס לסדרי דין.

לגבי האם ילד יכול לומר את דעתו, זה תלוי בגילו, ובמקרה הזה כעו"ס זה בעייתי לשאול אותם, כי שני ההורים עסוקים במי יקבל משמורת ולא בטובת הילד, יצוין שייתכן שכל אחד מההורים רואה את "טובת הילד" בצורה אחרת אך לא בצורה שבה באה לידי ביטוי טובת הילד באופן הטוב ביותר, האינטרס הוא לא שהילדים יעברו לאביהם, האינטרס הוא שצריך למצוא להם בית שבו יהיה הכי פחות רע, ההורים ,והאגו שלהם אינה פקטור במשוואה הזו. לכן המטרה שלך לסייע לאב שהילדים יחזרו אליו, אינה מטרה לפורום עו"ס אלא לפורום דיני משפחה.

הגם שהפריעה לי הכתיבה הדרמטית שלך, במילים שבהם תיארת את האם ואת הילדים כהיסטריים, התעללות נפשית, אלו לא תיאורי עובדות, אלא פרשנות לעובדות, ואת זה, עם כל הכבוד לך, השאירי לאנשי המקצוע .
 

tafti8888

New member
אני קודם כל מעוניינת בטובת האחיינים שלי

כבר היה דיון משפטי והילד אוטומטית עבר לחזקת האם בגלל החוק , אבל אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות בנידון. הם גם יפחדו לדבר על זה,ולכן אני בכל זאת רוצה לדע אם כן אפשר להעביר אותם איכשהו לחזק האב , ואם אפשר להיעזר בדוח של עובד סוציאלי.
אני לא מזלזלת במקצועיות , אבל הרבה אנשים יודעים איך לעבוד על אנשי המקצוע , ולא צריך להיות גאון כדי לראות שהילדים האלה מאד סובלים , וחוץ מזה אני מכירה את הסיפור הזה אישית ומקרוב .
 

KFIRB

New member
אם אכפת לך

פני ללשכת הרווחה ודווחי אך ורק על העובדות, התנהגויות ללא פרשנות.

אתן דוגמא: הילד היסטרי כיצד זה מתבטא, במה זה מתבטא? מהי ההתנהגות החיצונית שגם אם תספרי לי אותה, אדע כיצד הילד מתנהג, לגבי אם הוא היסטרי או לא, זו החלטה של הצוות המקצועי.

את מחויבת ע"פ חוק לדווח על חשד להתעללות נפשית גופנית או חס וחלילה מינית וכן על חשד להזנחה, שאר הדברים, לשכת הרווחה והצוות האמון על כך יודעים מה לעשות.

לגבי לרמות אנשי מקצוע, זה אפשרי , אך כשפסיכיאטר צריך לתת חוות דעת ללשכת הרווחה ואח"כ לביהמ"ש עומדים מולו שלושה לקוחות עיקרים: המטופלת, ילדיה וגורמי המדינה. חוות דעתו ( גם אם נניח היא פרטית ולא דרך מרפאה ציבורית), נבדקת שוב ע"י גורמי הרווחה בהכנת תסקיר , אם המצב שונה חובתו של האב לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה וללשכת הרווחה בעיר מגורי הילד/ילדים (כבר התבלבלתי אם יש ילד אחד או ילדים).

עו"ס לחוק הנוער ייכנס לתמונה במידה ויש לך חשד (מספיק רק חשד, וחובתך לדווח על כך לפי חוק), על התעללות מכל סוג והזנחה, במקרה שלך יש התעללות פיזית מצד סבא וסבתא והתעללות נפשית מצד האם. עו"ס לחוק הנוער, תבצע תחקיר מאחורי הקלעים עד שהיא מגיעה לאם.
בעלך רשאי לפנות לעו"ס לסדרי דין ולשוחח עימה על סדרי הראייה ולבקש את המשמורת אצלו.

את מתארת מצב בו המשמורת הייתה אצל האב ומסיבה שאינה ברורה לנו היא עברה לאם. מאחר ואנו אנשי חוק , מאמינים בו ובנציגיו, ניתן לערער על החלטת השופט, או להגיש תביעה מחודשת למשמורת.- זה קשור לדיני משפחה.

תפקידך כדודה הוא שניים: אחד לפנות ללשכת הרווחה בעיר מגורי הילדים ולדווח על החשדות שיש לך. (גם התעללות נפשית היא חשד, הבירור וההוכחה אינם חלים עלייך, אלא על המדינה), ושנית להיות דודה תומכת אוהבת ומכילה.
 

tafti8888

New member
תודה על העצה המועילה

אני גם אתן עצה מנסיון חיים שלי: אם את בתור עובדת סוציאלית או אשת חינוך חושדת שקורה התעללות פיזית או נפשית - תעשי ביקורי פתע - אל תקבעי מראש עם המשפחה , כי יש אנשים נורא נורא תחמנים שבידיעה שחושדים בהם מנסים להציג מציאות אחרת , כאילו הכל בסדר בבית , ועם הילד להתנהג כאילו בסדר.
 

KFIRB

New member
לא אכנס להצעה

אך כל מקרה לגופו.

אגב אנשי חינוך לא מורשים לבצע ביקור עקב חשד להזנחה/אלימות.

לעתים יש מקום לקבוע עם המשפחה , לעתים אפשר לבקר ביקור פתע, הכל תלוי החוק, המצב ועד כמה זה קריטי וחירומי.

עדיין עם כל הכבוד, אנחנו עובדים במדינת חוק ולא במדינה חסרת חוקים מגבלות וגבולות.

האם את היית רוצה שתקפוץ אלייך עו"ס בהפתעה? תמיד צריך לזכור כי לעו"ס יש שני כובעים - כובע פיקוחי וכובע טיפולי, לעתים עושים את זה שני אנשים שונים ולעתים עושה את זה אותו אדם..

שמעתי למשל על מקרה בו טופלה אישה בלשכה בשירות ראשוני (עו"ס משפחה) במשך זמן רב, ופתאום באחת השיחות האישה דיברה על הכעס וסיפרה שלעתים היא מפליקה ומרביצה לילדיה. ברור שכאן נגמר הטיפול ומדובר ברעידת אדמה רצינית...
מנגד יש מקרים שהמשפחה מקבלת פיקוח של עו"ס לחוק הנוער או עו"ס לסדרי דין , ויחד עם זאת הם מקבלים טיפול של עו"ס במצב שמכתחילה הביא את העו"ס לבית, ברוב המקרים , היכן שיש משאבים לעשות את הטיפול בקהילה, הטיפול מצליח ולרוב ההורים משתפים פעולה למרות החשדנות שהם מגלים .

זה הרבה יותר מורכב ואנו מודים על הצעותייך מבחוץ... אולי את רוצה להציע הצעות גם לפסיכיאטרית במרפאה? לשופט בבית המשפט? העולם אינו מושלם, אך בתנאים הקיימים רובינו מנסים לעשות כמיטב יכולתנו במצב הנתון.
הכי קל לעמוד בחוץ ולהציע הצעות, עצות , אבל אנשים שוכחים שאנשי המקצוע (הוראה, חינוך, עו"ס, פסיכיאטריה, קציני מבחן, חוקרי משטרה ומערכת המשפטית) עובדים בחסות חוקים, אנו אנשי חוק , נשלחנו מטעמו ולכן אנו מקפידים לקיימו כלשונו מצד אחד לשמור על הזכויות הקבועות בחוק ומנגד להבטיח שלום לסביבה ובכלל זה לחסרי ישע- לצערי לא תמיד זה הרמטי ומצליח- את טענותייך אל תפני לעו"ס, תפני למחוקק...

גם אותי מעצבן שמשחררים חולה נפש שבשל מחלתו רצח מישהי ולא היה בטיפול ולאחר כ-20 שנים שוב רוצח בגין אותה מחלה שלא טופלה ולא היה במעקב בגללה, גם הרופאים בפסיכיאטריה המשפטית מתרגזים ובצדק, המחוקק לא מאפשר להם ולנו לתת מענה הולם לחברה, אנחנו מידי יום צריכים לאזן בין טובת הפרט לטובת החברה.. במצב החוקי הקיים זה לא תמיד אפשרי.
 

אמיתמי

New member
מעבר למה שכפיר כתב

גם ביקור פתע לא מסגיר התעללות בכל מקרה.
 
תומכת מאוד

בתשובתו של כפיר. תשובתו מספקת ומדויקת לגמרי. אין מה להוסיף.
 
למעלה