שאלה לגבי מתחלב פוליסורבט 80

נורקס

New member
שאלה לגבי מתחלב פוליסורבט 80

מישהו/מישהי מכירים את המתחלב? האם הוא טבעי? האם הוא מזיק? תודה מראש לעונים

נורקס

New member
אה,ברור שיש פאזה מימית../images/Emo6.gif

חשבתי ששאלת על המתחלב. הפאזה המימית זה ג'ל על בסיס מים.

אבל שעוות דבורים

היא לא פאזה מחליבה... היא מקשה את הקרם. אם תמיסי אותה, תוסיפי שמנים וגם נוזל מימי (מים או טינקטורה) אז יהיה צורך במחליב שיצור את האמולסיה בין הפאזות. נכון להיום אין לך צורך במחליב בגלל הג'ל. מחליב טוב הוא בורקס אבל יש עוד...

נורקס

New member
השעוות למיניהן (דבורים,קרנובה ולנט) נחשבות

מתחלבים. בכל אופן אני תמיד משתמשת בג'ל ולא במים. בבוראקס השתמשתי פעם אחת אבל המרקם לא יצא כ"כ טוב, אז לא ניסיתי שוב. האם ניסית להשתמש בלנולין? אם כן אז איך יצא לך? ואיפה רוכישם לינולין? תודה

גישות שונות...

אני יודעת מנסיוני שהן לא גורמות לקרם להתחלב. לגבי בורקס, הוא בד"כ לא מספיק לבדו ולגבי המקרם - צריך לעבוד על זה. ג'ל מוכן תמיד יראה טוב יותר מבחינת המרקם... בלנולין אני לא נוגעת
הוא אחד החומרים הכי אלרגנים שקיימים כיום (זה שומן מצמר כבשים), משתמשים בו הרבה בייצור מגבונים לחים מאחר והוא סופח נוזלים חזק מאוד, במקביל יש לו חלק גדול ב"אחריות" על תפרחת חיתולים אצל תינוקות. אם עדיין תהיי מעונינת, אפנה אותך לספק. ממי את רוכשת היום ? (התשובה במסר כמובן...) יום נעים, הילה

נורקס

New member
טוב,אז נוותר על לנולין

אני קונה אצל ש' בתחנה המרכזית בת"א. את בטח יודעת במי מדובר. ואפרופו תפרחת חיתולים, מה אפשר לשים על הטוסיק של תינוק? היום אני משתמשת לקטנה שלי בקרם שלוולדה ושמה רק כשיש צורך, אבל בא לי לשים לה משהו שאני מכינה (פשוט יוצא לי זול יותר). יש המלצות?

בוודאי

שמן קלנדולה (שמן מושרה של פרחי קלנדולה מיובשים יכול להיות בתוך שמן זית באיכות גבוהה או בתוך שמן שקדים. חשוב לשים ויטמין E כנוגד חימצון), עובד נפלא. תוכלי להוסיף מזלף לכל אמבטיה וגם למרוח ישירות על הישבן. חשוב גם למרוח משחה לפני החתלה, כזו שתיצור שכבה מבודדת בין הישבן להפרשות וכמובן שתהיה גם מזינה. ערב נעים, הילה

נורקס

New member
איזו משחה? את מתכוונת לשמן קלנדולה

לפני כל החתלה או לקרם על בסיס שמן קלנדולה? עם שמנים אתריים? אני אישית מעדיפה לא למרוח כלום אם לא צריך. נראה לי שסתם חוסם את הנקבוביות (שגם ככה חנוקות כבר מהטיטול) מעדיפה למרוח רק כשיש אדמומיות, להחליף חיתול בתדירות גבוהה ולהשאיר את הטוסיק הקטן מאוורר כמה שיותר (כלומר בלי טיטול). אכן כמעט ואין לה אדמומיות, אבל פעם ב...כן יש. אז אני מורחת את הוולדה. אז במצב כזה למרוח פשוט שמן קלנדולה על הטוסיק?

למה שלא תשימי לה

חיתול בד במקום טיטול? ככה ימנע מראש כל הבלאגן הזה והאזור יהיה מאוורר עד כמה שניתן...

נורקס

New member
כי אני עצלנית../images/Emo3.gif../images/Emo10.gif

ואין לי כח לכבס. אבל מסכימה איתך לגמרי שעדיף. אולי בילד הבא? טוב?

0 אור 0

New member
../images/Emo5.gif אני תמיד אומרת שהיה שווה לעשות את הילדה

השלישית רק בשביל ליהנות מהטיטולים, תאמיני לי שלגדל ילד עם חיתולי בד זה תענוג מפוקפק ביותר, אפילו כשגרים בקיבוץ עם מכבסה. בטח ובטח אם צריך לכבס כל היום לבד. וחוץ מזה הילדים של היום עם הטיטולים סובלים מהרבה פחות גירויי עור ובעיות מאשר הילדים בתקופת חיתולי הבד, אז לא כדאי להסחף לנוסטלגיה שלא במקומה. היתרון היחידי של הבד (אולי) הוא לאיכות הסביבה, וגם שם אני לא בטוחה, כי כמות הכלור והסבון והחשמל שאת מוציאה על כביסות בלתי פוסקות בטוח גם הם מזיקים במשהו לאיכות הסביבה.

אכן שמן קלנדולה...

זה מה שכתבתי לא ?
פשוט למרוח ישירות על הישבן (האיזור המגורה) או / ו להוסיף מזלף אחד של שמן לאמבט. לגבי המשחה לטוסיק, באופן כללי את צודקת. כמה שיותר מאוורר יותר טוב. אבל כשהמשחה טבעית ומבוססת על שמן דקל, אבץ וקמומיל .... היא עדינה ולא סותמת את הנקבוביות וגם מזינה בו זמנית
חג שמח הילה

נורקס

New member
תודה הילה

את בטוחה ששמן דקל לא יסתום את הנקבוביות? כי הוא שמן די כבד. האם את מתכוונת לשימוש יומיומי במשחה הזו, או רק כשאדום?

נורקס

New member
ובהזדמנות חגיגית זו....../images/Emo13.gif

הנה נועה שלי שנרדמה לה בפארק
נעים מאד

למעלה