שאלה לגבי מתן מים לחתול

tsl12

New member
שאלה לגבי מתן מים לחתול

החתול שלי , בן 7 חודשים, חובב מים ברמה של מופרעות : חייב להתפלש ולהתרחץ בכל טיפת מים שהוא מוצא : הוא "גר" בכיור ומתפלל שיפתחו לו מים כדי להתרחץ, כל קערת מים לשתיה הוא מיד הופך וגורר ומתפלש בו . קניתי לו מזרקת מים לחתולים , ותוך יומיים הוא פירק והרס אותה והתפלש במים שע הרצפה.מלבד השריטה למים , הוא חתול ממש מקסים.
כרגע אני משאירה לו קערת מים בכיור (!!) כדי שלא יעשה לי מגלשות מים על הרצפה.
איך אפשר לחנך אותו שלא יהפוך את קערת המים כל הזמן ?

Yukita

Active member
מנהל
חתול-מים חמוד

במקרה של הפיכת כלים ופירוקם, לא מחנכים לא חתולים ולא כלבים: אין לנסיונות חינוך סיכוי ממשי כנגד משהו שנורא-נורא אוהבים לעשות.
&nbsp
מה שעושים זה למנוע את האפשרות, כלומר כלי עם תחתית כבדה שהחתול (או הכלב) לא יוכל להזיז ולכן לא יוכל להפוך. ניתן לקנות כלי כזה עם בסיס כבד, או לקחת קערת נירוסטה רגילה ולשים בתחתיתה אבן נקייה במשקל הולם.

אלישבע777

Well-known member
יש עוד חתול חובב מים...

החתול שלי, חובב מים ברמות, אבל אינו מגיע לרמת החתול שלך. הוא אוהב לשתות מהברז, להציץ לי במקלחת, להפוך את דלי הספונג'ה, אבל לא להתרחץ... כשהיה גור, נהג להפוך את כלי המים שלו שהיה עשוי מפלסטיק קל. לכן החלפתי לקערת חרס קצת יותר כבדה וזה עזר. אבל דלי מים כבד- הפוך יהפוך, אם רק תהיה לו הזדמנות!!
הנה סרטון שלו מציץ במקלחת , לא פוחד להרטב.
אני מקווה שתשלחו סרטון משלכם!!

צילי 25

New member
אוהב מיים

גם החתול מיקי שלנו מת על מיים במיוחד על התמי בר מיד קופץ ולוחץ על הכפתור יורד מהשיש ומסתכל בהנאה איך המיים נוזלים, (אבקש מהבת שלי לעלות תמונה של התעלול)פתרנו את הבעיה ששמנו את התמי בר על גלגלים ששמים על כונן של מחשב ומשתדלים כל פעם לסובב את התמי בר כלפי הקיר שהוא לא יגיע לכפתור, עוד אהבה שלו זה לשפוך כל כוס שתיה שבמקרה נשכחה לא חשוב איפה , גם שסתם אני שוטפת את הבית הוא אוהב להסתכל בקיצור כל מקור מיים עושה לו הנאה .
לשמחתינו דוקא בקערת המיים של השתיה לא נוגע ,כנראה הפושע שלנו חכם, הוא מבין שאם הוא ישפוך לא יהיה שתיה לו ולשאר 3 החתולים שישנם בבית

be_roo

New member
לאפשר לו לשחק בלי שיהיה מטרד ובמקביל למנוע היכן שכן מפריע

יש לו יצר טבעי, אי אפשר לכבות אותו. אפשר לנתב אותו כך שיהווה פחות מטרד.
&nbsp
כמו שעשית עד עכשיו עם הקערה בכיור, או אולי להשאיר מעט מים באמבטיה או בכיור עצמו כך שהרטיבות תהיה מוגבלת לחדר בו היא מקובלת. אם יש מרפסת אפשר לנסות להגביל את משחקי המים לשם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
ברגע שיש לו "נתיב" לממש את היצר אפשר לנסות למנוע ממנו לעשות בלאגן במקומות אחרים. כמו שכבר הציעו, קערות כבדות, יש גם קערות עם הצמדת ואקום.
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

tsl12

New member
תודה רבה על כל העצות
.קצת מנחם לדעת שאלפי שלי לא יחיד

במוזרות הזאת ושיש עוד כמה חובבי מים מיללים (עד עכשיו חשבתי שהם יודעים רק לנבוח
). אכן אנסה להתחיל עם משקולות בקערה , ונראה לאן החיים יובילו אותנו
.

tsl12

New member
ניסיתי לשלוח סירטון , אך הוא MP4 ולא מצליחה לצרף אותו

BloodyRose

New member
אצלי יש מתקן כמו בתמונה המצורפת

יש הרבה בסגנון, חיפוש של 'מתקן האכלה לחתול' בגוגל תמונות יתן עוד רעיונות.
היתרון של ה"מגש" הזה הוא שגם כשהוא משפריץ מים החוצה, הרוב עדיין נוחת על המשטח עצמו ולא על הרצפה מסביב, אבל לפחות הוא לא יכול להוציא ולהפוך את הקערה עצמה.

לחנך חתול לעשות (או לא לעשות) דברים מסויימים זה די קשה, מה שיותר קל זה למנוע את האופציה מלכתחילה

aclinova

New member
מנצל"שת

למה החתולים, שלי לפחות, יעדיפו לשתות מים מכל מקום חוץ מהקערה שלהם? זה יכול להיות מהברז בכיור או המים ברצפת המקלחת או אפילו מהכלי מים של חתולי החצר. אבל לא מהקערה שלהם...

dimitrygo

Active member
מנהל
איפה הקערה נמצאת? אם ליד כלי אוכל אז תנסי להרחיק אותה

be_roo

New member
מעבר למיקום, לבדוק את המאפיינים של הקערה עצמה

מאיזה חומר? יש חתולים שמעדיפים חומר מסויים נירוסטה/פלסטיק/קרמיקה
&nbsp
מה צורת הקערה וגולה? חתולים לפעמים לא אוהבים שהשפם שלהם נוגע בשפת הקערה. הפתרון הוא קערה גדולה או למלא אותה ממש עד הקצה.
&nbsp
ולפעמים אין תשובה. החתול שלי העדיף לשתות מהקערה של הכלבה, מים שהיו לרוב מעורבבים עם רוק שלה
.

Yukita

Active member
מנהל

גם אצלנו הקערה הכי פופולרית היא משותפת עם הכלבים

&nbsp
אצלנו (בגלל הכלבים...) הקערות כולן גדולות/רחבות מאוד. נראה שהחתולים אוהבים את זה.

aclinova

New member
מעניין. אנסה למלא לגמרי את הקערה

לא ידעתי על עניין השפם..
פעם היו שותים מהקערה של הכלב אבל הכלב לא אצלי כרגע..

למעלה