שאלה לגבי נבטים ורוטב

luliy

New member
שכחתי לציין שאני לא אוסיף לסלט

חבילת נבטי קטניות. אפשר במקום זה חסה? כך שהמרכיבים הם נבטי חמניות, נבטים סיניים, נבטי אלפלא, מחליפה את זרעי פשתן בזרעי צי'ה ואולי חסה?
 
את יכולה פשוט להשמיט חרדל וסילאן

אני הייתי שמה כפית ריבת משמש כדי להוסיף את המתיקות שדווקא נחמדה.
כדאי מאד לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים לסלט: אני טובלת רצועת חסה וטועמת ומתקנת. מיץ מלימון שלם יכול להיות מאד חמוץ או לא חמוץ מספיק, תלוי בגודל הלימון ובעסיסיות שלו.
אין שום בעיה להחליף את חלק מהנבטים בחסה - תחתכי אותה לרצועות דקות כדי שתשתלב בנוף

גם את הפשתן אפשר פשוט להשמיט - לא בטוחה שהייתי הולכת על צ'יה (כי אני לא אוהבת את המרקם הג'לטיני שנוצר בהשריה שלה) - אולי שומשום קלוי?

העתקתי את המתכון עצמו למי שרוצים להתעמק בתגובה

מרכיבים
חבילת נבטי חמניות
חבילת נבטים סיניים
חבילת נבטי קטניות
חצי חבילת נבטי אלפלפא
כף זרעי פשתן
רוטב וינגרט:
חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כף חרדל דיג`ון
2 כפות סילאן
חצי כפית מלח
שן שום כתוש
 

luliy

New member
אני דווקא פחות אוהבת מתוק בסלט


מה דעתך על שילוב של סויה שמ"ז צילי מתוק ושום?
תודה שהעתקת את המתכון:)
עוד שאלה, את נבטי האלפלפה.. אוכלים את הכל או קוצצים קצת מהקצוות?
אני מניחה שצריך לשטוף אותם היטב?..
 
נשמע מעולה! אפשר גם חמאת בוטנים

זה כמובן יהיה אחרת לגמרי אבל נשמע ממש טוב
כן, לשטוף. אם השורשים מלוכלכים או לא אטרקטיבים, לקצץ קצת.
אני מאסכולת לשטוף היטב היטב!
ועם נבטי חמניות לבדוק בשבע עיניים שאין קליפות גרעינים בקצה העלים, אחרת יש בכי.
 

luliy

New member
חמאת בוטנים זה.. "שקדימון"?

רגעעעע
קליפות גרעינים בקצה העלים? האם הכוונה לגרעינים השחורים?
 
לא, שקדימון זה משקדים, חמאת בוטנים

זה מבוטנים, למשל ״סקיפי״
הקליפות השחורות, כן, מגרעינים... אני מזהירה מניסיון של אחותי שלא ידעה שצריך לבדוק!
 

luliy

New member
סליחה על הניגו'ס

אבל.. הגרעינים השחורים זה לא תוצאה מהנבטים עצמם? הרי מאלה אמור לצמח גרעיני חמניה. אם זה גרעין שחור זה משהו מסוכן?
 
הכוונה לקליפות

לא מסוכן פשוט בלתי אכיל כמו לאכול קליפה של גרעינים שחורים קלויים...
 

luliy

New member
נבטי חמניה אוכלים את הכל? גם את השורש וגם את העלה הירוק?

 
העלים הירוקים העסיסיים

והגבעולים הלבנים הטעימים. אני מורידה את השורשים, לא בא לי טוב המרקם
 
צ'ילי מתוק כשמו כן הוא

אני מעדיפה חמאת בוטנים , צ'ילי חריף, שום, מעט שמן שומשום ומעט רוטב סויה.
לזה כדי לתת נגיעה של מתוק הכי מתאים בעיני סילאן ואז את גם מרוויחה את הכיון האסיאתי וגם לא ממש מתוק ובלי טעם של רוטב תעשייתי מוכן
 

luliy

New member
הכנתי את הסלט ויצא...

מצויין! השתמשתי בשום, רוטב סויה, חמאת בוטנים, לימון ושמ"ז. פיזרתי מעל שומשום.
הבעיה היחידה שזה יצא מעט מיימי , יכול להיות שלא הייתי צריכה לתת לסלט "לנוח" ברוטב כמה שעות...
אה.. ובסוף לא הוספתי חסה.
 
הצעות

את יכולה להכין רוטב יותר משחתי מראש ובהחלט לערבב עם הרוטב שעה לפני זה די והותר
 
למעלה