שאלה לגבי נגן sansa clip

הקיזומ

New member
שאלה לגבי נגן sansa clip ../images/Emo26.gif

אני שוקל לקנות נגן של סאן-דיסק, מדגם sansa clip עם קיבולת 8 גיגה (למוזיקה). המחיר נראה אטרקטיבי במיוחד. רציתי לדעת האם הנגן מאפשר הצגת תיקיות. כלומר, שמהמחשב שלי אשמור עליו תקיות ובתוכן קבצי המוזיקה. האם הנגן יודע להראות תיקיות ומאפשר כניסה לתקייה ספציפית ומראה את התוכן שמסויים שבה? תודה!

הקיזומ

New member
אז דיפדפתי קצת אחורה../images/Emo13.gif...ובכל זאת שאלה../images/Emo26.gif

הבנתי שהנגן לא תומך בתיקיות, חבל, אלא ממיין לפי תגיות. מה היא תגית? זה פשוט שם הקובץ? אם כן, איך עדיף למיין את הקבצים? האם לתת לקובץ שם עם מספר בהתחלה? או אולי סידור אלף-ביתי. העניין הוא שאני רוצה לשים שם מוזיקה קלאסית. במקרה כזה, לכל יצירה יש כמה חלקים שבאים אחד אחרי השני. אני לא רוצה כמובן שהנגן יעשה סלט אחד גדול בין החלקים השונים של היצירות השונות.

or121210

New member
תגובה

תגית היא בעצם פרטי הקובץ ובמקרה של מוזיקה- אמן, אלבום, מספר שיר, שנה, מילות השיר, סגנון וכו'. מה שאני עושה בנגנים שתומכים רק בתגיות זה מגדיר את הסגנון (המוזיקלי- אמור להיות ג'אז, רוק, פופ וכו') של כל הקבצים בתיקייה מסויומת כשמה של התיקייה. הנה תוכנה מעולה שעוזרת לסדר את התגיות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3659152,00.html

הקיזומ

New member
לא הבנתי לאיזה תיקייה אתה מתכוון ../images/Emo26.gif

מגדיר את הסגנון של הקבצים ב*איזו* תיקייה מסויימת?

יאיר B

New member
התגית היא מטא-דאטא, כלומר מידע מסויים שמסונף

לקובץ המוזיקה. הנגנים יודעים לקרא את המידע הזה ומשתמשים בו כדי לסדר את השירים בחיתוכים מסויימים כמו לפי שם אמן, שם אלבום וגם ג'אנר. יש דרך "לעבוד" על הנגן ולעשות מעין תיקיות. הרעיון הוא לקחת מאפיין אחד כזה (למשל ג'אנר) ולכתוב בו מה שרוצים (למשל: יש לי שירים בעברית, שירים באנגלית ושירים בצרפתית, אני כותב בג'נאר של כל השירים בעברית "עברית", בצרפתית "צרפתית" ובאנגלית "אנגלית" ואז כאשר אני עושה חיפוש בגן לפי ג'אנר, אני מקבל רשימה של כל השירים בעברית, כל השירים בצרפתית וכל השירים באנגלית כאילו שהכנסיתי אותן לתיקיות). לגבי המקרה שלך, אם תגדיר את שם השיר כמספר הפרק , שם האמן כשמו של המחבר ושם האלבום כשם היצירה כולה, תהיה לך הדרך להשיג סדר ולמצוא כל דבר במקומו. אם היצירות לא מסודרות אצלך, תצטרך להשקיע בזה זמ, אבל עושים את זה פעם אחת.

הקיזומ

New member
יש לי שתי שאלות בבקשה ../images/Emo26.gif

1. אני מבין שהגדרת התגית נעשית באמצעות תוכנה כמו התוכנה לגביה רשום בכתבה שאחד הכותבים נתן קישור אליה. האם אני מבין נכון? 2. האם אפשרות החיפוש עליה כתבת קיימת בכל הנגנים? האם אפשרות החיפוש הזו קיימת בנגן המסויים של סאן-דיסק מדגם sansa clip? האם הקטגוריות לפיהן מבוצע החיפוש קבועות מראש? מה בעצם קובע את קטגוריות החיפוש? (הפרטים השונים שבתגית?) (קצת יותר משתי שאלו
)

יאיר B

New member
תגיות

1. מילוי המידע בתגית (או שינוי של המידע) נעשה ע"י התוכנה הנ"ל. היצירה שלה היא אוטמטית כאשר יוצרים את קובץ ה-MP3 (היא חלק מהקובץ, אי אפשר להפריד אותה מהקובץ). 2. הנושא של סידור לפי שם אמן/אלבום/ג'אנר קיים כיום בכל נגן נורמאלי. כל הנגנים של סנדסיק עובדים ככה (למעט הדור הראשון שלהם מלפני כ-4 שנים, אבל זה לא מה שיש לך). הקטגוריות הללו קבועות בנגן (אפשר לראות אותן תחת אפשרויות MUSIC). בדרך כלל זה שם השיר/שם האמן/שם האלבום/ג'אנר ובכמה נגנים גם שנה. באיפודים יש גם אפשרויות של רשימות חכמות שמתבססות גם על המידע שיש בתגיות.

הקיזומ

New member
שאלה אחרונה לגבי מיון וחיפוש ../images/Emo26.gif

נניח אני מסדר את התגיות של הקבצים באיזה שהוא אופן וככה יוצר חלוקה ל"תקיות" (קטגוריות). השאלה היא: כשאני נכנס בנגן לקטגוריה מסויימת, ושם אמור לראות את כל הקבצים ששייכים לאותה הקטגוריה, איך הקבצים יהיה ממויינים שם? לפי מה? א-ב?

למעלה