אין אינדקציה ברורה לכלום
ישנה רק השערה לגבי רגישות לחלבון בחלב. עד גיל שלושה חודשים הנקה מלאה. בחודש השלישי הוא התחיל להפחית הנקות ומשך יניקה. במשך כל האכלה החל להתפתל, להקשית את הגב, בכי ואי שקט לאורך היום. הפסקתי להניק ועברתי למתן פורמולה. הסימפטומים שלעיל החריפו, החל סירוב להאכלה ופתיחת פערים גדולים יותר בין האכלות (עד 7-8 שעות ללא האכלה במשך שעות היום וכנ"ל בלילה). ניסינו זנטק בשל השערה של ריפלוקס שקט, לא נצפה שינוי. עברנו לפומולה צמחית בשל השערה של רגישות לחלבון. במשך הימים הראשונים שינוי אדיר וחיובי, מאז שני צעדים קדימה, חמישה אחורה. היום שבועיים לאחר המעבר לפורמולה הצמחית ישנו שיפור כללי אך חלקי. הבכי פחת אך עדיין קיים אי שקט (למרות שכאן ישנם ימים נפלאים יותר ופחות), קיימת עצירות ובה אנחנו מטפלים על ידי מתן לקטולוז פעמיים ביום. מבחינת דפוס האכילה, הוא מראה סימני רעב כל 3-4 שעות. מתנפל על הבקבוק, מסרב להמשיך לאחר 30-40 מ"ל ולאחר כמחצית השעה (בה הוא לרוב לא רגוע) ממשיך לשתות, לרוב רק תוך כדי הליכה (שלי כמובן). באופן כללי על פני 24 שעות הוא שותה 5-6 בקבוקים בסך כללי של כ- 550 מ"ל (ביום טוב). נולד 3745 ק"ג, כיום כשהוא בן 4 חודשים שוקל 6060 ק"ג. אותו סיפור בדיוק היה אצל אחותו שלאחר כמה חודשים של צריכת כמויות קטנות של פורמולה אובחנה עם כשל בשגשוג. כיום בגיל שנתיים וחצי היא אוכלת יותר מנפלא. ברור לי הפעם שהילד סובל במידה כזו שמונעת ממנו את ההנאה מהאכילה. ברור לי גם שלמרות המעבר לפורמולה הצמחית והשיפור החלקי, הכמויות שהוא אוכל קטנות יחסית למה שהוא צריך (למרות שאם הוא היה רגוע לחלוטין וכל האכלה היתה "נורמלית", לא הייתי מוטרדת כלל מהכמויות, כל תינוק והצריכה שלו). רציתי לכתוב תקציר ויצאה לי מגילה שלמה. כל תובנה תתקבל בברכה.