שאלה לגבי נזילות מהגג שתקנו אבל לא כראוי

בלקיטקט

New member
שאלה לגבי נזילות מהגג שתקנו אבל לא כראוי

שלום לך. כשהגעתי לגור כאן לפני שנתיים, בקומה העליונה, הגג היה נראה רע מאוד. היה אמנם איטום אבל הוא היה ישן מאוד. הועד אמר: אין כסף. אם תהיה נזילה נתקן. בינתיים הגיע החורף והיתה נזילה. הוזמן בעל המקצוע שנתן את המחיר הכי נמוך ועשה הלבנה. שנה לאחר מכן (בגשמים של האביב האחרון) שוב היתה נזילה, והרבה יותר חמורה. למרות שהיתה אחריות וקבלה, הוא התעלם ולא הגיע לתקן. במקומו הוזמן מישהו אחר. הוא מרח חומר בין היריעות (הישנות) שלטענתו ימנע נזילות. אבל יש שני מקומות שכנראה לו הספיק לו החומר. כעת אני הצטרפתי לוועד. הזמנו אותו (שכנה אחרת מהועד הזמינה אותו) כדי להראות לו את המקומות שלא נאטמו. הוא השתולל וצרח בצורה מאוד אלימה (אלימות מילולית), שאנחנו סתם מטרידים אותו. השכנה נבהלה ממנו מאוד וכל הזמן התנצלה. בקיצור, כרגע החלק הזה נותר ללא אטימה. חברי הוועד האחרים אמרו לי שאם תהיה נזילה נקרא לו שיתקן. העניין הוא שכל נזילה כזאת זה עבורי אבדן ימי עבודה, ועגמת נפש וקלקול של דברים בבית (למשל רצפת פרקט שנרטבת). במקום אחד זה היה ליד כבל חשמל גדול, וחשמלאי אמר לי שאני צריכה לסגור את המתג של החדרים שקשורים לכבל הזה כדי שלא יהיה פיצוץ בגג. זה ממש הורס לי את הדירה. הצעתי (בתחילת התהליך) שאני בעצמי אזמין מישהו שיעשה יריעות על החלק שלי ואני אשלם. לא אחייב את הוועד. הוועד לא מוכן. כלומר לא מוכנים לשלם עבור אטימה יעילה ולא מוכנים שאני אעשה על חשבוני. מה עושים? אני כל הזמן מוטרדת מזה. צבעתי את הבית באלפי שקלים. ואני חוששת ששוב תהיה נזילה. אני ממש לא רוצה לחכות לחורף ולהמר על הדירה שלי. מה אני יכולה לעשות בנושא הזה? אני ממש מרגישה חסרת אונים. לקרוא לטויפוס האלים ההוא שוב זה לא בא בחשבון כי הוא טיפוס מאד בעייתי. תודה מראש..

נזילות

ככלל אבקש בפורום שאלות קצרות יותר, מתומצתות. ממילא רק בפגישת יעוץ ממש ניתן להכנס לכל פירטי הפרטים.
טיפול איטום גג הוא חובה של ועד הבית ויש לעשות הכל כדי שהם יבצעו זאת.

בלקיטקט

New member
תודה תודה. השאלה היא מה אפשר לעשות

הצטרפתי לוועד לאחרונה. חברי הועד האחרים לא מוכנים לעשות יריעות ביטומניות. הטענה: נחכה לחורף ונראה אם יש נזילות. ואם יהיו נקרא לחאפר שעשה עבודה גרועה.

איטום

הם טועים. חברי הועד אינם מומחים לאיטום ואין להם זכות לדחות איטום אם הוא מתחייב. יש להניח שאם חברי הועד היו בעלי הדירות שבקומה האחרונה הם היו מעט יותר קשובים לטיפול בבעיה. מכל מקום לא מחכים לחורף כדי לראות. מביאים כיום מומחה לאיטום והוא בודק את מצב הגג וקובע מה צריך ואיך וצריך ומתי צריך. זה עבודת ועד נכונה.

בלקיטקט

New member
תודה רבה רבה רבה!

הבאנו איזשהו קבלן שעובד על הגג בבניין לידינו. הוא אמר שהגג נראה לו בסדר גמור. ויומיים אח"כ התברר לי שזה אחיו של זה שעשה גרוע. אפילו החברה שמוכרת את החומר אמרה לי שזה לא החומר הנכון לגגות. אולי אני פשוט אשלם מכספי למומחה וזהו

למעלה