שאלה לגבי נטילת גלולות וגם חיסון

pinprick

New member
שאלה לגבי נטילת גלולות וגם חיסון

שלום יש לי 2 שאלות: 1. התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה, בעיקר בגלל כאבים איומים לפני ובזמן המחזור. האם כשאקבל מחזור בתום החפיסה הראשונה לא צפויים כאבי בטן (או גב, אבל הבטן הכי קשים)? אני חוששת כי בד"כ אני לוקחת כדור לשיכוך כאבים מרגע הופעת המחזור (גם אם טרם הופיע כאב), כי אחרת הכדור לא עוזר ואני מושבתת ליום-יומיים. האם כשאקבל בתום החפיסה אוכל לותר סופסוף על הכדור לשיכוך כאבים? 2. התחלתי לקחת גלולות ביום הראשון של המחזור. הרופאה אמרה לי שכעבור 7 ימים אני מוגנת בזמן קיום יחסי מין. כלומר, אם התחלתי בשישי- כבר בשישי הבא אני מוגנת? או שכדאי ליתר ביטחון לחכות עוד קצת?אין לי בעיה לחכות, החשש מהיריון גדול הרבה יותר.. 3. הרופאה המליצה לי לקחת 2 או 3 חפיסות ברצף, כיוון שתקופת המחזור משפיעה עלי מאוד (גם הכאבים אבל גם שינויים במצב הרוח, גודש וכאבים בחזה, עייפות, תחושת "התנפחות" ועוד..). משיטוט באינטרנט הבנתי שהדעות על כך חלוקות. האם תוכלי לספר מה הדיעה הרווחת יותר כיום, אולי יש מחקרים עדכניים, וכמובן אשמח לשמוע מה דעתך שלך. 4. אני מתלבטת האם להתחסן נגד סרטן צוואר הרחם. יש לי בנזוג מספר שנים ואנחנו כנראה נישאר ביחד לשנים הבאות (מתחתנים). עד כה השתמשנו בקונדום, וחשבתי אולי אם ממילא תמיד השתמשנו בקונדום, אולי כדאי להתאפק עוד קצת עד שאחליט אם להתחסן. האם זה משנה? או שאפשר להפסיק להשתמש בקונדום (עם גלולות כמובן) ולהתחסן מאוחר יותר? ההתלבטות לחיסון נובעת בעיקר משיקול כלכלי, אבל גם משיקולי זמן. אני מניחה שאתחסן בקיץ הקרוב. השאלה האם יש עניין לחכות. תודה רבה על הסבלנות, אשמח לעצותייך!

למעלה