שאלה לגבי ניסיון תעסוקתי

spirt85

New member
שאלה לגבי ניסיון תעסוקתי

שלום, ידוע לי שצריך להגיע ל-4 שנים של ניסיון תעסוקתי בתחום בו למדתי על מנת לקבל מספיק נקודות לצורך ההגירה. ידוע לי גם שבודקים את זה לפי כמות שעות העבודה בטווח של 10 שנים האחרונות (מקווה שאני לא טועה). השאלה שלי זה, האם זה אפשרי להגיע לכמות שעות מספקת (של לחפות 4 שנים) בזמן קצר יותר? כלומר אם אני עובד נניח 10-12 שעות ביום במקצוע או אם אני עובד כשכיר במשרה מלאה ויש לי במקביל עסק בתחום.... האם יתכן שאוכל לזרז בדרך זו את התהליך או שזה מחייב כמות השנים? כמובן אפשר להגיע לסכום נקודות מספק גם בלי זה, אלא בעזרת קריטריונים אחרים, אבל אני כרגע לא רואה מקור נוסף ממנו אוכל לגרד את הנקודות, לכן אלו האופציה העומדת בפניי נכון לעכשיו. אודה לכם אם תוכלו להתחלק איתי בידע שלכם...

dannyk27

New member
תיקון קטן

אתה צריך להוכיח נסיון תעסוקתי באחד המקצועות מקטגוריות 0,A,B בכדי לקבל ניקוד בסעיף התעסוקה, זה לא חייב להיות דוקא בתחום שלמדת. נכון זה צריך להיות 4 שנים מתוך 10 השנים האחרונות במשרה מלאה. לא זכור לי שהיה איזשהו ציון של מס' שעות.

עוד תיקון קטן:

לא חייבים 4 שנים בשביל לקבל מספיק ניקוד. יש מצבים שבהם אתה מגיע לסף הניקוד גם בלי 4 שנים. לשאלתך - ההגיון אומר שאין מצב כזה שאתה נותן יותר שעות למעסיק וזה יחשב לך משרה ורבע. אבל אני לא בטוח בנושא.

spirt85

New member
תודה לכם על התשובות אבל זכור לי ש...

קראתי פה בפורום שבדיקת השנים מתבצעת ע"פ כמות השעות ובכך קובעים אם יש לך שנה מלאה וכיו"ב... אז אם זה כך, הגיוני לצבור כמות שעות של 4 שנים תוך פחות מ4 שנים... אולי מישהו בדק את זה פעם? יש לכם מושג איפה אפשר לבדוק את הנושא? ושוב תודה.

Astroo

New member
לא, אין כזה דבר

משרה מלאה נחשבת מ-35 שעות בשבוע ומעלה. כך שאפילו אם עבדת 70 שעות בשבוע, זה עדיין משרה מלאה רגילה.

למעלה