שאלה לגבי ניצול נשים אפשרי

שאלה לגבי ניצול נשים אפשרי

אצלנו במגמה(שהרוב המכריע של הסטודנטים בה זה סטודנטיות) יש דבר חדש- מכריחים את הסטודנטים לעשות סטז'(לעבוד בחינם!אפילו לא שכר סטודנט) במחלקה באוניברסיטה . זה לא היה רשום בפרוספקט של הלימודים, היקף השעות עצום(כמספר שעות הלימודים לתואר) כשנוח להם הם קוראים לזה סטז' וכשלא הם אומרים שזה במקום השלמות אני כבר עשיתי השלמות לתואר(זה תואר שני)ובכל זאת לא מוותרים לי. אף סטודנטית לא פוצה פה מפחד התנכלות.(שקיימת שם היו מקרים בעבר) לי זה נשמע כמו ניצול כוחני ספק אם זה היה עובר חלק בפקולטות הגבריות באוניברסיטה. השאלה מה ניתן לעשות? האם חוקי לעשות כזה דבר?

דוסטו

New member
לא הבנתי

האם את שואלת אם היו עושים את זה לחוג שרובו זכרים? יש להניח שכן. אם זה לא היה עובר שם בגלל שגברים היו פוצים פה - אז שמישהי מכן תהינה לה ביצים מספיק גדולות לפצות פה. אם הפחד הוא שמטווה את הפעולה שלכן -אז אל תאשימו אף אחד. בוודאי לא את המגדר.

אין לי ביצים תודה לאל

על סמך מה אתה מניח שהיו עושים את זה לחוג שרובו"זכרים"כהגדרתך? שלא כמוך לפני שאני פוצה פה ומצפצפת (אפשר לצפצף ןלדבר שטויות גם בקול בס)אני מנסה לברר דרכי פעולה וביסוס חוקי.

יונית א

New member
בסיס חוקי לסטאג'

צריך להיות רשום בתנאי הקבלה ללמודי התואר( או כל למודים אחרים). התעסוקה צריכה להיות קשורה ישירות לתחום ההתמחות. (לא שמעתי אגב על התמחות באותו מוסד המכשיר את התלמיד אלא בד"כ במסגרות אחרות, פתוח למו"מ ולתפיסות מקצועיות שונות ומגוונות שבאות גם להפרות את הסטודנט כפרט וגם את הקבוצה). למיטב ידיעתי משלם המעסיק על סטאז' גם אם התשלום מגוחך. אין שום חשיבות אם 5% הם נשים או גברים או אנדריגונוסים במסגרת הלמודים. ססטוס של "למודי השלמה" צריך גם הוא להיות כתוב וברור. בדרך כלל במוסדות למוד יש נציבי קבילות סטודנטים/דיקן הסטודנטים וכו.

דוסטו

New member
כי כך אני מניח

אני לא חושב שמישהו באוניברסיטה אמר לעצמו "נו, נשים לא יתרידו אותנו, נטיל עליהם מטלה נוספת". אם זה חוקי או לא -לא קשור למגדר לדעתי, ומצטער אין לי תשובה.

התייחסות רצינית עד כמה שאפשר לתגובה

אתה אומר:"אני לא חושב שמישהו באוניברסיטה אמר לעצמו "נו, נשים לא יתרידו אותנו, נטיל עליהם מטלה נוספת". אם זה חוקי או לא -לא קשור למגדר לדעתי, ומצטער אין לי תשובה. " לגבי"אני לא חושב" אני לא חושבת שאתה צודק. יתרידו כותבים כך:"יטרידו". "אם זה חוקי או לא לא קשור למגדר" שמעת על חוק הטרדה מינית?הוא לא קשור למגדר אבל רוב ה"נהנות ממנו"הן נשים התמצית של החוק הזה הינה ניצול יחסי כוח במטרה להשיג טובת הנאה מינית והיו הרבבבבהה סיפורי סטודנטיות. גם כאן יש ניצול מרות על מנת להשיג עבודה בחינם.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ליאת ברוכה הבאה, אני מצטערת לקרוא שהאוניברסיטה מנצלת את הסטודנטים למטרות בלתי ברורות בעליל, אלא כדי לחסוך להם הוצאות שכר. מצער אותי יותר שבביקור הראשון שלך אצלנו תפגעי מהדברים של דוסטו, אני חושבת שיתכן ויש משהו בדברים שלו בהנחה שהאוניברסיטה לא תפעל להטריד מגזר שלם ולמעשה כפי שאת מציגה את זה מגדר ספציפי באופן מכוון. אני חושבת שנתנו לך כאן עצות טובות וכדאי לפנות לנציב תלונות הסטודנטים. אם לא נוח לכן אחת אחת, כדאי לארגן עצומה או לפנות דרך עו"ד ששייצג נאמנה את האינטרסים שלכן. תעדכני בהתפתחויות

תודה רבה לך על קבלת הפנים החמה!

אכן קיבלתי מיונית עצות מצוינות ועתה גם ממך. לא נפגעתי מאף אחד כאן. עניתי בנימוס ואיפוק לתגובה מתלהמת.

דוסטו

New member
מתלהמת?

קבלי הנחתה. תודה על תיקון טעות ההדפסה. זה הדבר היחידי שאני מסכים איתך עליו. קשקוש מקושקש כזה, שהאוניברסיטה מטילה מטלה נוספת (חוקית או לא) על ציבור סטודנטים רק משום שהן סטודנטיות -מזמן לא שמעתי. ואל תרצי לי על אפליה מגדרית והטרדות מיניות. טעית בכתובת. יש כאן כמה נשים שחושבות שאני יותר אדוק מהאפיפיור בהתנגדות העמוקה והמוחלטת שלי לכך. בכל הסגל של החוג שלך אין אף מרצה אישה? כל החוג זה נשים? את חושבת שהאוניברסיטה נפלה על השכל? מה זה איזה משרד פרטי של רו"ח או ע"וד שמוכן לקחת סיכון או להתרשל? אמרתי -איני יודע אם זה חוקי. לפי הציטוט שלך מתקנון או שנתון האוניברסיטה, זה לא נשמע לא-חוקי. אבל כאמור זה לא הנושא כאן.

אני לא חושבת שהיא התכוונה

שיש אפליה רשמית. אני הבנתי ממנה, שראשי הפקולטה הרגישו, שקל יהיה להנחית על הסטודנטים התמחות ללא תשלום, כי ה"בנות" לא תתנגדנה. המצב של אפליה - אין אפליה לא תמיד דיכוטומי. לפעמים הוא תוצאה של תפיסות מסוימות, ואפילו הצד המפלה לא מודע למניעיו.

קרא את התגובה אחריך

היא ירדה לסוף דעתי. והנוסח,חביבי,הנוסח...זה פורום ואתה יכול להסתתר מאחורי מסך החמש עשרה אינץ' אבל זה לא מעשה אמיץ במיוחד. תענה בנימוס בבקשה. יום טוב לך.

דוסטו

New member
נו,וזה אני שולל

נראה לי להסתתר מאחורי הצל של עצמך לטעון שהאוניברסיטה מטילה מטלה על נשים כי טבוע התת-מודע שלה ההן תתכופפנה ותבצענה.

siv30

New member
די ילדים ../images/Emo11.gif

אני לא חושבת שהיא מסתתרת, גם אתה כנראה לא. שניכם צודקים כמובן: דוסטו צודק שהאוניברסיטה לא פועלת כדי ליצור קיפוח מגדרי מכוון. מאידך, ליאת צודקת בתחושה הקשה שיש לה, כי אם רוב החוג מורכב מנשים יוצא שהפגיעה מכוונת במיוחד נגדן. הבעיה דורשת פתרון יצירתי ולא התפלפלות שנועדה להבין מי מסתתר מאחורי מה. דוסטו יש לך רעיונות שונים, או חדשניים ממה שהוצע כאן?

יונית א

New member
מה זה קשור למגדר, באמת?

כלומר אני מבינה את הבעייתיות של סטאז' או דמוי סטאז' ,את הניצול או לפחות את תחושת הניצול. אבל מה הקשר למגדר? בפקולטות למשפטים יש סטאז' נוראי-ולומדים בו נשים וגברים. בבתי הספר לרפואה כנ"ל- וגם שם לומדים גברים ונשים. אם קיים ניצול מרות לרעה, יש דרכים "חכמות" להתמודד איתו . אבל הטיעון המגדרי כאן- לדעתיאינו רלוונטי,

יש סטז' בפקולטות הללו,זה נכון מאוד

אבל גדול-זה ידוע לכל סטודנט מראש. זה מופיע בברושור של הלימודים. הסטז לא נעשה דווקא במוסד הלימודים אלא במוסדות אחרים ומשלמים עליו לסטודנט (שכר זעום אבל משלמים). כאן זה בא בהפתעה בעת הרישום(אני שעשיתי רישום מאוחר לא ידעתי על כך אלא לאחר שנרשמתי ושילמתי) העבודה לטובת האוניברסיטה בלבד בהיקף שעות עצום(כמספר השעות לתואר) התואר תואר שני ולא נהוג לעשות סטז' בו(זה לא היה קיים עד לעכשיו) מריח מניצול.אולי חוקי אבל מסריח. אני חושבת שזה כן קשור למגדר.אבל עזבי לא משנה(ראי תגובה קודמת) את אומרת שיש דרכים חכמות להתמודד עם זה-מהן?

יונית א

New member
חכם= בעל ידע.

רכשו ידע, על חוזי התקשרות דומים בין אוניברסיטה זו בפקולטות אחרות שלה. למדו מה הציפיות, השינויים, והיקף הסטאז' אם נדרש בכלל בפקולטות אחרות. בדקו מידע על אוניברסיטאות אחרות בארץ(וגם בחו"ל )בהכשרה הספציפית הנ"ל. בדקו עקרונית האם מותר לאוניברסיטה להעסיק סטאז'רים בתחומה ולמטרותיה,או שיש פסקה בחוק המחייבת אותה לעסוק בסטאז' במקומות אחרים. עשו תחשיב כלכלי מה ההפסד הכספי המיידי והעתידי שלכם מהעבודה (חינם?) עבור האוניברסיטה. כדאי מאד להשתמש באנשי מקצוע(חוק, רואה חשבון, וכו) לשאלת שאלות התחקיר הנכונות אם כי את איסוף המידע אתם יכולים (בחלקו הגלוי) לאסוף לבד. ורק... כאשר יש לכם את מלוא המידע, ברור לכם איפה אתם עומדים מבחינה משפטית - פנו אל הגורמים המוסמכים באוניברסיטה. להתמודד מול ארגון כאשר אתה ה"תלוי" וה"חלש" מחייב שיהיה לכם יותר מקורות כוח מאשר לאירגון עצמו. הכוח שלכם יכול להיות בידע שיעמיד את האוניברסיטה בפינה כאשר תכנסו למו"מ על שינוי הסטאז'. אל תצפו לשינוי כולל- האוניברסיטה כנראה לא תיפול על ברכיה בבקשת סליחה מחילה ופיצוי. קחו אופציה שיותר גרוע לא יכול להיות, ולבדוק נקודות "יציאה" כמו בחסכון בנק, אם יאפשרו לכם סטאז' עצמאי שלא במוסד עצמו, או סטאז' בתשלום מעבר לשכר מינימום וכו.. אבל- עשו!

missB

New member
ליאת

לא מצאתי אף נימוק בדברייך שמצביע שאכן היתה פה אפליה מגדרית. הקפיצה בין "מנצלים את חברי הפקולטה" ו-"מרבית חברי הפקולטה הן נשים" למסקנה שיש ניצול מכוון נגד נשים, היא קפיצה רחוקה מדי לטעמי. יותר מכך, אני חושבת שאת עצמך, ואולי גם חברותייך לפקולטה רואות את עצמכן כחסרות יכולת יותר מאשר גברים. אם לדעתך גברים היו מתנגדים ומבטלים את רוע הגזירה ואילו אתן חוששות להתעמת, אז מי אמור להיות אשם בזה? במקום לראות עצמכן כחסרות יכולת והשפעה לעומת גברים, אפשר לנסות לבדוק מה ניתן כן לעשות כדי לשנות. יונית הציעה מספר הצעות מועילות, אני מצטרפת להמלצותיה. ניצול סטאג'רים קיים בכל מיני פקולטות ואינו קשור למגדר. את מתרעמת על כך שלא הודיעו לכם מראש על ההתניה הזו ובזה ייתכן מאוד שאת צודקת ואולי יש כאן הפרת חוזה. שווה לבדוק. אבל אל תמהרי לחפש את האשמה במגדר שלכן.

למעלה