שאלה לגבי ניתוח שרוול

שאלה לגבי ניתוח שרוול

בעלי במכבי אמור לעבור ניתוח שרוול בסוף מרץ.
אנחנו חברי מכבי, והבנתי מחברה אחרת שעברה את הניתוח בבית חולים ציבורי (חברת מכבי) אצל אותו מנתח שגם אנחנו מעוניינים שהניתוח לא עולה לה כסף.
עכשיו דיברתי עם המזכירה של הרופא, הניתוח באסותא, עולה בין 7000-7500 ש"ח, שאת הסכום הזה אף אחד לא ציין בשום מקום לאורך הדרך.
למה לחברי מכבי הניתוח עולה כסף?
האם אפשר לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי ולא באסותא?

לפי מה שאני יודעת מחברה שעשתה ממכבי

הניתוח לא עלה לה כסף ובמכבי אסותא זה הבית חולים שלכם, לא. רק פרטי.
אבל עכשיו השתנו אצלם הנהלים ותבררי טוב יותר עם אסותא, תדברי עם המזכירה שאת בסופו של דבר תשלמי אצלה את הניתוח, היא יודעת הכל לפריטי פרטים.
וגם במקביל תדברים עם מכבי, אולי יש החזר כספי.
שיהיה בהצלחה.

אז מסתבר לאחר לא מעט שיחות טלפון

שהרופא הספציפי הזה, ד"ר מינץ עורך את הניתוח בבית חולים של הכללית ללא תשלום נוסף (כלומר במסגרת הביטוח הרפואי שיש לכולנו).
בגלל שאנחנו במכבי, והניתוח הזה, אצל הרופא הזה, הוא מנתח באסותא, ואסותא עולה כסף.
יש לנו אפשרות אחרת, ללכת לאיכילוב, אז עכשיו אנחנו מתחילים הכל מחדש.

אופירA

New member
מנהל
במסלול הציבורי הניתוח לא עולה כסף

כמובן, את מוגבלת לבתי החולים והמנתחים שהקופה מגבילה אותך אליהם. אינך יכולה לפנות לכל מנתח בכל בי"ח, ללא תשלום.

יש המסלול הפרטי, שרק מי שיש לו ביטוח משלים מתאים יכול לקבלו בהשתתפות עצמית של כמה אלפי שקלים כמו שציינת. הוא קיים אצל הרבה רופאים בהרבה בתי חולים.

חבל מאוד שבתחילת התהליך לא אומרים את המידע

הזה, אחרת לא הייתי ממשיכה במסלול ספציפי זה, ישר הייתי הולכת לאיכילוב ומתחילה תהליך שם.
להיות חודשיים בתוך העסק הזה, עם וועדות, בדיקות וכו', ובסוף לגלות שבעצם אנחנו צריכים שוב עם וועדות של בית חולים, זה מעצבן.
בשיחה הראשונה אפשר היה להגיד, את יכולה לעשות את הניתוח ב- X מקום וזאת העלות. ואז מפה אני חושבת מה לעשות ואיך להמשיך.
חבל.

אופירA

New member
מנהל
אסותא הוא בית חולים פרטי לחלוטין

שהקימה קופ"ח מכבי. הוא לא בית חולים ממשלתי ציבורי.
לכן אם הפנו אותך לאסותא, בניגוד לביה"ח הממשלתי שבו עשתה החברה שלך שלא עלה לה כסף, את צריכה לשאול את מי שהפנה אותך אם זה מסלול ציבורי, בחינם.
החברה שלך בפירוש אמרה לך שהיא עשתה בבי"ח ממשלתי.
השאלה היא מי הפנה אותך לאסותא ולא אמר לך דבר על השתתפות עצמית ועל צורך בהפעלת הביטוח המשלים.
כי בבי"ח ציבורי אפשר לעשות את הניתוח גם בלי ביטוח משלים של קופ"ח. הניתוח נמצא בסל הבריאות.
תגשי למי שהפנה אותך, ותשאלי אותו למה הוא מפנה לבי"ח פרטי בלי להסביר על עלויות של פרטי וצורך בביטוח משלים. סביר שהיתה אי הבנה או טעות מקומית של מישהו, ולא טעות מערכתית גורפת.
היום בשביל להסתדר בחיים צריך השכלה כללית והשכלה אינטרנטית (כלומר לגגל באינטרנט על הנושא, לשאול אנשים שאת מכירה ועוד), אי אפשר להסתמך על מה שאומר הרופא/פקידה ב"קפוט חולים". ידע = כוח.

למעלה