שאלה לגבי נעלי ספינינג שקיבלתי...

רזונת

New member
שאלה לגבי נעלי ספינינג שקיבלתי...

בעלי המקסים קנה לי בהפתעה נעלי ספינינג של דיאדורה מידה 41 (שחורות עם שני סקוצ'ים). מדדתי אותן בבית והגודל נראה לי סבבה עם גרב לא עבה מדי. בנעליים רגילות אני מידה 39-40 ונעלי ספורט אני 40.5 בדר"כ. השאלה שלי, איך אני יכולה להיות בטוחה שהנעל טובה לי? האם נעל ספינינג צריכה להיות במידה גדולה\קטנה\אותה מידה כמו נעלי ספורט רגילות? עם איזה עובי של גרביים נהוג ללכת? האם דיאדורה נחשבות נעלי ספינינג טובות? אני מתה כבר ללכת איתן מחר לשיעור ואני לא יודעת מה לעשות. אם אני הייתי בחנות אני הייתי מודדת את כל הצבעים, המידות והדגמים...

shiri 80

New member
תדנדשי

מזל טוב על הנעלים לגביי המידה הנעל צריכה להיות לא גדולה ולא קטנה ז"א שלרגל יהיה מקום אבל לא בשביל לבצע שחיה צורנית (ג'קי ? יהלום...) גרביים ? אישית ממליצה על גרביים דקות אבל זה כי אני אוהבת ככה ואם אפשר להתענג על זוג גרבי קול מקס או כל גרב אחרת מנדפת זיעה אז בכלל מצבך טוב . לא מכירה את הנעליים של דיאדורה מבחינת הספינינג אבל מנעלי הכביש שלהם אני מרוצה מאוד... מקווה רק שהבעלול גם קנה לך תופסנים שיחברו את הנעל לפדל .. אם הנעל נוחה ולא לוחצת לכי על זה ותהני אם לא תהיה נוחה אחרי שיעור שניים לכי לחנות ותנסי להחליף .. (בחנויות מסויימות זה אפשרי אם שומרים על הנעל .. )

ilan1998

New member
כמה נקודות:

-דיאדורה בחירה מעולה ,במיוחד לנעלי מתחילים. -אם הוא לא שם לך "קליטים"(הברזל שמתחבר לפדל)תצטרכי ללכת לחנות או לחנות אחרת לשים אותם - עולה משהו כמו 50 שקל. ולגבי השאלה "דיאדורה נחשבות נעלי ספינינג טובות" - יש להם נעלים שעולות בערך 1000 שקל והן נחשבות למאוד טובות.לפי התיאור שלך ,אני מניח שהנעל שלך בסביבות 400 ש"ח כלומר מתחילים וזה מצויין. תתחדשי ובהצלחה

shiri 80

New member
אני תוהה למה החלטת ככה

מה ז"א דיאדורה בחירה מעולה לנעלי מתחילים ושימנו לא ? וספישלייזד קומפ לא ? זו בחירה טובה לא חושבת שיש בכלל בחירה מעולה נעלי ספינינג הן כמו אופני כניסה יש הרבה וכולם זהים להגיד אחד מעולה זה קצת יומרני לא למען וויכוח. סתם למען ההגדרה

Infin1ty

New member
אתה מדבר שטויות..

נעל שעולה הרבה היא לאו דווקא נעל נוחה וטובה כמו שאתה מגדיר.. בדר"כ בחדר ספינינג לא תרגיש את ההבדל (לדוגמא סוליית קרבון או פיברגלאס) זה ממש לא משנה בספינינג. מה שמשנה זה שהנעל יושבת כמו שצריך על הרגל, לא לוחצת ושאין יותר מידי חופש, זהו. אתה יכול להשקיע בנעל 1500 ש"ח והיא לא תיהיה לך נוחה לעומת נעל שתשקיע בה 400 ש"ח והיא תיהיה סופר נוחה ומתאימה בדיוק. המחיר הגבוה של הנעליים זה בגלל כל מיני דברים שהוסיפו לנעל בשביל לנצל את הכוח כמה שרק אפשר ברכיבות שטח וכביש (מיועד למי שמתחרה בדר"כ), גם המחיר הגבוה זה בגלל מותג כלשהו או מקצוען כלשהו שמשתמש או המציא את הנעל.

ilan1998

New member
טוב אני מדבר שטויות

אז אל תקרא את התגובה אם היא לא מוצאת חן בעיניך. אני לא מבין מה אמרתי ש"שטויות" אבל אם ככה אתה חושב שיבושם לך. יום טוב.

Infin1ty

New member
בוא תסביר לי

למתאמן ספינינג, מה ההבדל בין נעל שעולה 1000 ש"ח לבין נעל שעולה 400 ש"ח? נצא מנקודת הנחה ששתי הנעליים נוחות לאותו מתאמן.

ilan1998

New member
אם שתי הנעלים נוחות

ומתאמן הספינינג אינו מתאמן לתחרות או מתאמן בתדירות גבוהה (5 פעמים בשבוע למשל) אפשר להסתפק בנעל 400 ש"ח (המלצה לנעל במחיר הזה דיאדורה ASPIDE) - עולה בסביבות ה400 (אפשר למצוא בפחות). למתאמן שרואה את עתידו באימונים יומיומיים בספינינג - רצוי להשקיע בנעל שתעמוד במעמסה. בכל מקרה - למישהו שמתחיל רק עכשיו להתמכר ו/או זו הנעל הראשונה שלו אני מציע וממליץ על טווח המחיר של 400 ש"ח,ושוב מנסיון על דיאדורה. בהצלחה

ilan1998

New member
משקל הנעל של דיאדורה

ASPIDE - 385 גר. הנעל שאני משתמש בה עכשיו שוקלת 310 גר'. זה נראה הבדל מאוד קטן אבל מאוד משמעותי כשהאימונים בתדירות גבוהה. בהצלחה

ilan1998

New member
ואם אתה באמת רוצה לדעת

מנסיון ורק מנסיון - נעל שעולה 1000 אכן נוחה יותר , היא קלה יותר ומרגישים איתה יותר קלילים בתנועה. אם תחזור ותקרא שוב ושוב את מה שכתבתי אני כתבתי שיש נעלים שעולות יקר ונחשבות לטובות ,וזה אכן נכון(לא "שטויות"). המחיר הגבוה הוא ממש לא בגלל שזה מותג אלא בגלל שזה מחומר יותר יקר, ששוקל פחות ועל כן נוח יותר לדווש איתו. "בגלל כל מיני דברים שהוסיפו לנעל לנצל את הכוח כמו שרק אפשר ברכביות שטח וכביש" זה למשל באמת שטויות - ככל שהנעל קלה יותר התנועה בדיווש נוחה וקלה יותר וזה דבר שקיים גם בספינינג ולא רק בשטח , כנראה אתה לא כל כך מנוסה בתחום ועל כן חושב ככה. אני מעל 15 שנה בתחום ונראה לי שאני טיפה מבין , לפחות בזה. יום טוב

Infin1ty

New member
אני לא אוהב להתנשא אבל

אתה עדיין מדבר שטויות.. למתאמן ספינינג (ממתי יש מתאמן ספינינג תחרותי??, יש תחרות בספינינג או משהו כזה?) אין צורך בנעל במחיר כזה אלא אם כן זה יותר נוח לו. תתפלא, נעל שעולה הרבה היא לא תמיד נעל נוחה יותר מנעל שעולה פחות. אתה רוכב בחוץ שאתה מדבר? אני רכבתי 7 חודשים על נעלי ספשייליזד ולא הייתה לי בעיה, לאחר מכן החלפתי נעליים בגלל שהרגל שלי גדלה קצת לנעליים שמחירם 1500 ש"ח, להגיד לך את האמת? לא היה הבדל גדול כל כך שמצדיק את התשלום. אגב, ביום שתרכוב 25 שעות בשבוע בחוץ אתה מוזמן לבוא ולנסות להסביר לי מה זאת נוחות. רק שתבין, שכל שינוי של חצי ס"מ באוכף למשל! אני מרגיש, אז לגבי נעליים אני בטוח שהייתי מרגיש הבדל (שאגב הנעל ב 1500 ש"ח קצת יותר כבדה ב ~30 גרם מהנעל ספיישליזד שעלתה בזמנו 600 ש"ח).

Infin1ty

New member
ואגב, אומנם לא קניתי דיאדורה

אבל לקבוצה שלי יש 30% הנחה בדיאדורה בחולון, הסיבה שלא קניתי זה בגלל שלא היה להם באותו זמן את המידה שלי והייתי צריך להמתין שבוע, זה היה בלתי נסבל להמתין שבוע.

shiri 80

New member
במקרים כאלה שלא נסבל לחכות שבוע

טוב שיש את צח . מצד שני .תזכיר לי מה אמרת עליו ?

Infin1ty

New member
אצל צח אין הנחה של 30%

וחוץ מזה, אחרי שחבר מהקבוצה שלי קנה את הנעליים שרציתי לקנות, בדקתי אותם והנעל צרה (לי יש רגל רחבה). ולגבי צח, לצערי זה לא רק אצלו, זה אצל כל היבואנים. פשוט צריך לעשות מחקר ענק לפני שקונים משהו בישראל, ולדעת בדיוק מה קונים.

shiri 80

New member
זה ההבדל ביני לבינך ....

מחקר? לא ממש .. עם הזמן למדתי שאם אתה קונה בחנות שמתאימה לך והאנשים שם יודעים לפרגן אתה לא תשלם יותר מבמקום אחר . באחריות.

Tami661

New member
ארז, ארז... אתה לא אוהב להתנשא...

אבל אנשים שלא מכירים אותך אישית ולא יודעים שאתה באמת חמד של נער, בהחלט קוראים התנשאות בתגובותיך! לא לעניין ה"אתה מדבר שטויות" כי כשאדם מביע את דעתו... זו דעתו ולא "שטויות" (ומי כמוך אמור לדעת זאת!). בכל אופן, נעליים - בוודאי שקודם כל הנוחות, אבל נוחות אמורה להעיד בין היתר גם על ההתאמה הארגונומית של הנעל לרגל. באופן אישי, מנסיוני - אין כמו הספשלייזד לספינינג אבל אני לא ממש קריטריון כי בפועל התנסתי בדיווש רק עם שני סוגים נוספים (נייק וריבוק). מה שכן קריטריון בעיניי הוא האחוז הגבוה של המעדיפים ספשלייזד בספינינג לעומת מותגים אחרים (וממש לא צריך את מינה צמח כדי לעשות את הסטטיסטיקה הזו
), נוסיף לכך את העובדה שמכל הנעליים שנתקלתי בהם, רק לספשלייזד יש את המדרס המובנה בתוך הנעל שנותן את המנח הנכון לכף הרגל כך שאוטומטית היא מתייצבת על הפדאל (עם נעילת הקליטים) בזוית הנדרשת לביצוע ה"דחיפה-משיכה" ע"פ טכניקת הדיווש הנכונה. שוב, כך זה בעיניי, כך זה ברגליי... אבל לכל אחד יש את העיניים שלו ואת הרגליים שלו (וגם את הכיס שלו
)
וזה תמיד טוב ומעשיר לשמוע מה אחרים יודעים וחושבים

ilan1998

New member
ולגבי גרביים

שלישיה של גרבים נמוכות של נייק עולה משהו כמו 50 שקל זה הכי נוח,הן דקות מאוד ושל הנשים גם צבעוניות ויפות..להשיג בחנויות המובחרות. תבלי

רזונת

New member
תודה לכולם...מי קבע שאני מתחילה???

תודה לכולם על התשובות... אבל אציין שאני בספינינג כבר שנה וחצי, רק בלי נעליים מיוחדות... שנית, מה לגבי המידה? אמורה להיות גדולה,קטנה מנעל ספורט? יש איזשהן המלצות בנוגע לעניין?

למעלה