שאלה לגבי סיבוכיות זמן

ronib25

New member
שאלה לגבי סיבוכיות זמן

שלום לכולם. יש לי תרגיל שאני מודע לכך שהתשובה אליו שהסיבוכיות שלו הינה O(n)z. אני לא מצליח להבין מדוע ואשמח אם תוכלו לעזור לי להבין.
מצרף תמונה של השאלה והקוד.

BravoMan

Active member
כדי שנוכל להסביר יותר טוב, בוא תספר לנו קודם כל למה אתה חושב

שהתשובה צריכה להיות משהו אחר?
&nbsp
האם אתה יודע מה המשמעות של O(n)?

ronib25

New member
אני מסכים עם הסיבוכיות, השאלה היא מדוע היא כזו..

לפי מה שאני חושב היא מכיוון שההתחלה היא תמיד ביחידת חישוב 1 שנדרשת לחלק למקרה הגרוע ביותר של n מעבדים שירוצו במקביל. לכן על מנת לחלק ל n מעבדים יש לעבור על המחרוזת שאורכה הינו n.
מצד שני אפשר להגיד שבריצה המקבילית החישוב הינו O(1 כפול n מעבדים ושוב מקבלים O(n. לכן רציתי לדעת מאיפה הסיבוכיות מגיעה באופן ספציפי ממה שציינתי..

BravoMan

Active member
למיטב זיכרוני

האפשרות למקבל ביצוע של אלגוריתם אינה משפיע על הסיבוכיות שלו, משום שהסיבוכיות בפועל היא תאורטית - מתמטית.
O (או גדולה) נותנת סדר גודל, ולא זמן אמתי של ריצה (מהמילה האנגלית order).
&nbsp
כך למשל, זה לא משנה אם האלגוריתם צריך לבצע 100 פעולות על כל תא במערך בגודל n או רק פעולה אחת על כל תא.
כל עוד הוא צריך לעבור על המערך רק פעם אחת, הסיבוכיות תהיה בגול O(n).
&nbsp
בגלל זה גם O(n) == O(2n)
אז גם O(n) == O(1/2n)
&nbsp
כנ"ל במקרה הזה: בין אם תפזר את העבודה בין מעבדים \ ליבות ובין אם תעשה אותה בתור, סדר גודל הזמן שדרוש הוא ביחס ישיר לקלט, כלומר O(n).
&nbsp
יכול להיות שיש ניסוח אקדמי יותר נכון, ומה שכתבתי לך לא יתקבל כתשובה במבחן \ שיעורי בית, אבל העיקרון תופס.

זה נכון אם מספר המעבדים קבוע.

אם מספר המעבדים אינסופי (או שהוא תלוי בגודל הקלט), הסיבוכיות בהחלט עשויה להשתנות.
(זה מה שעומד מאחורי התחום התיאורטי של חישוב מקבילי).
&nbsp
במקרה של הקוד בשאלה (לא קראתי בעיון, אבל מרפרוף נראה שהוא מקבל מערך, ועושה עיבוד טריוויאלי על תוצאות הפעלה רקורסיבית על שני החצאים שלו), בעזרת n מעבדים, אפשר לבצע אותו בזמן log(n).

ai21

New member
ניתן להגיד שלכל אות במחרוזת - יוצרים תהליכון

שמבצע פעולת PAIR
ובנוסף בעת האיחוד יש פעולת PAIR
כך שסך העיבוד - הוא (O(N
אם יש מעבד אחד וזמן ביצוע FORK+ PAIR הוא Z
(O(N זה הWORST CASE

אם יש N מעבדים,
אז O(LOG_N)*Z
מכיוון שזו לא הנחה סבירה - זה כנראה לא המצב,
במקרה הסביר, מספר המעבדים - הוא רק קבוע...

למעלה