שאלה לגבי סמנריונים בכלכלה

berta84

New member
שאלה לגבי סמנריונים בכלכלה

לפני שנתיים הייתי בשנה שלישית בכלכלה ולא סיימתי את כל החובות שלי, השנב נרשמתי כדי לסיים אותן קורסי הבחירה בכלכלה והסמנריון שאני מקבלת הם על בסיס מקום פנוי אני די מפחדת להיכנס עכשיו לשנה שלישית, מאחר שששכחתי חלק גדול מהחומר וגם בזמנו לא הבנתי את החומר, בקושי עברתי את הקורסים במאקרו ומיקרו. במיוחד אני מפחדת מהסמנריון מאחר שזאת מטלה שדורשת יוזמה ויצירתיות ולא רק לימוד של החומר הסמנריון שהייתי רשומה אליו בזמנו ולא השלמתי היה "נושאים בצמיחה כלכלית" של ישי מעוז שכפי שהבנתי היה די קל יחסית לאחרים, כמו כן שמעתי באותה השנה על הסמנריון של בן גד והבנתי שגם הוא די בסדר עכשיו כשהצצתי ברשימת הסמריונים ראיתי שאין שם כמעט אף סמנריון ששמעתי עליו ובפרט אין סמנריונים במאקרו שזה תחום שבו אני מבינה יותר מה גם שלא השלמתי עדיין אקונומטריקה, ככה שהאפשרויות שלי עוד יותר מצטמצמות מישהו יודע משהו על הסמריונים? יש למישהו את הסילבוסים? כדי שאדע על איזה חומר עליי להתחיל לחזור כי הזמן שלי כבר נגמר... קישור לרשימת הסמנריונים: http://hevra.haifa.ac.il/econ/new_site/books/shana_g.pdf

ulapid1

New member
ממה שאני יודע

סמינריון במימון של דורון קליגר אמור להיות טוב מבחינת הציונים (נותן ציונים גבוהים), מעבר לכך, דורון הוא מרצה מצויין, מלא בידע ואוהב לעזור...אגב, הוא גם בנאדם אחלה. סמינריון במימון של ד"ר אילן קופר (אני עשיתי אצלו) בסדר..המנחה פחות טוב לדעתי מקליגר, לעתים הטעה אותנו במהלך כתיבת העבודה. ציונים סבירים +.

berta84

New member
תןדה על התשובה

דורון קליגר הוא באמת אדם מקסים, למדתי אצלו בקורס "שוק ההון וניתוח ני"ע" אבל לא עברתי את הקורס שהוא קורס חובה בשבילי כי לא הצלחתי שדרשה ידע מעמיק במימון, אקסל ואנגלית, אני ממש נתקפת צמרמורת למחשבה שאצטרך לעבור קורס זה שוב. עם זאת, אני לוקחת בחשבון שאצטרך אולי לעשות סמנריון במימון ובתור אחד שעשה סמנריון במימון הייתי שמחה לדעת פרטים מהו הקושי של כתיבת העבודה, האם המרצה נתן לכם את הרעיון או שאתם לבד חשבתם עליו כי אני לא רואה את עצמי מגבשת לבד רעיון לסמנריון, מה צריך לדעת באקסל בשביל זה- כי אני בקושי יודעת אקסל ואולי במשך החודש שיש לי אנסה להשלים את החומר הדרוש, מה גם שאת כל קורסי הליבה בכלכלה(מאקרו, מיקרו, מימון) עברתי בקושי ואני לא כ"כ יודעת את החומר. באילו כלים סטטיסטיים וכמותיים השתמשת בעבודתך? מה אני צריכה לדעת בשביל להיות מוכנה לסמנריון שאתה עשית? אם יש לך סילבוס או איזשהו חומר של הסמנריון, תשלח לי בבקשה? אשמח לכל חומר ו/או עצות שתוכל לשלוח לי תודה מראש

ulapid1

New member
תשובות

ראשית, נושא המימון הוא רחב מאוד ומכאן - אין בעיה בגיבוש הנושא.מעבר לכך, ישנם נושאים די סטנדרטיים שמרבית הסטודנטים בחרו בהם (כמו בחינת נכונותם של מודלים מסוימים, בחינת התנהגות מניה לאחר/לפני פרסום דוחות כספיים..).יש הרבה נושאים אפשריים, כך שאין לך מה לדאוג בעת גיבוש נושא העבודה. העבודה שאני ועוד חבר עשינו היא בנושא שבחרנו וגיבשנו לבד, נושא שטרם נבדק בעבר, מאוד מעניין (השפעת מלחמות על ענפים שונים בבורסה).רצינו להנות מכתיבת העבודה.ואכן כך קרה. שנית, לא כל הסמינריונים מחייבים עבודה סטטיסטית, יש מנחים שדורשים רק תיאוריה (לטעמי זה פחות מעניין), לדעתי אפשר גם בסמינריון במימון לבחור נושא תיאורטי. בכל אופן, את העבודה הסטטיסטית ביצעתי באמצעות אקסל. אני לא אשקר לך, יש צורך בידע סטטיסטי מוקדם, למרות שאת החישובים בפועל המחשב עושה - את צריכה לתכנן את העבודה הסטטיסטית. מעבר לכך, המנחים עוזרים בתחום הזה (במיוחד קליגר). בסופו של דבר, אין לך מה לדאוג מבחינת הנושא, כי גם אם את לא רוצה לשבור את הראש ולגבש לבד נושא, המנחים נותנים במפגש הראשון רשימה של נושאים אפשריים (הם לא מגבילים רק לנושאים אלו.רק דוגמאות).גם מבחינת הסטטיסטיקה אין צורך לדאוג, המנחה עוזר. מקווה שעזרתי

berta84

New member
תודה על התשובות, הרגעת אותי קצת

ויש לי עוד בקשה, אם יש לך סילבוס ו/או חומר מקוון של הסמנריון או של קורסי בחירה אחרים של שנה ג' תוכל בבקשה לשלוח לי אותם אני מתכוונת לחומר שמפרסמים בהיילרן ושוב, תודה רבה על ההשקעה בתשובות

למעלה