שאלה לגבי ספייריבס עגל

tatan48

New member
שאלה לגבי ספייריבס עגל

מסתבר שלא ממש קל למצוא ספייריבס עגל בקצביות בארץ חלק מהקצבים טוענים שספייריבס ואסאדו זה אותו הדבר האמנם? אני הבנתי שהספייריבס הן הצלעות הקרובות לצוואר (מה שנקרא מס' 2) ואילו האסאדו אלה הצלעות התחתונות (מה שנקרא מס' 9 ונקרא גם שפונדרה) מישהו יכול בבקשה לשפוך אור על העניין?
 

צלשף

New member
ספריפס ואסדו השוני היחידי ב צורת החיתוך

כאשר פורסים ספריפס פורסים לכל אורך הצלע ואת האסדו פורסים לרוחב הצלעות
 

Godu

New member
שאלה בנושא הצלעות

האם החלק הזה זה מה שנקרא "ברוסט" ? האם אלו הן הצלעות הקדמיות (בצד הבטן) ?
 

danbaratz

New member
ברוסט זה החזה

בחזיר ובכבש מחלקים את בית הצלעות (rib cage) לשלושה חלקים: צלעות: מאמצע עמוד השידרה עד לצד הגוף (בערך 15 ס"מ אורך) ספייר-ריבס: מנקודת החיתוך של הצלעות ועד לסוף העצם, בצלעות האחוריות ועד לבית החזה בקדמיות ברוסט: בית החזה, מנקודת החיתוך של הספייר-ריבס ועד למרכז מפתח הלב הברוסט היא חתיכה יותר שמנה ועם יותר סחוס מאשר הספייר-ריבס, מאוד מומלצת לצלייה ארוכה על אש או בתנור בבקר החלוקה דומה רק שהנתחים הרבה יותר גדולים והעצמות יותר מאסיביות. ומכאן חיתוך השפונדרה לאורך.
 

danbaratz

New member
ולשאלתך: לא, בתמונה זה ספייר-ריבס

מרוב מוזיקה ברחו לי המילים
 

Godu

New member
אז אם אני מבין נכון

הספריבס זה החלק של הצלעות שנמצא ממש בצידי הגוף ? בכל מקרה, תודה רבה על ההסבר המפורט והמקצועי.
 
למעלה