שאלה לגבי ספק איחסון אתרים- גדול או קטן- האם זה משנה?

sivan120

New member
שאלה לגבי ספק איחסון אתרים- גדול או קטן- האם זה משנה?

איזו שאלה לגבי איחסון אתרים- אני רוצה להחליף את המאחסן בחו"ל במאחסן בארץ ופנו אליי די הרבה חברות אחסון קטנות- השאלה שלי אם יש הבדל בין מאחסן קטן בארץ לבין מאחסן גדול (חברות גדולות לאיחסון אתרים) מבחינת מהירות, תמיכה. האם מאחסן קטן שאין לו הרבה משתמשים יכול לספק אותם שירותים כמו מאחסן גדול (כי הרי איחסון זה אחסון ורוב החברות בארץ עובדות באותם סטדנטדטים של מהירות וגם אם לא, אז זה לא ממש ניכר במהירות הטעינה) או שלא ולכן כדאי להעדיף מאחסן גדול? תודה (-:

די קשה להשיב.

חלק מהמאכסנים ה"קטנים" הם re-sellers - קונים חבילה גדולה ומוכרים "חתיכות" ממנה, סוג של תווך. היתרון הוא מבחינתך שאתה עובד מול אדם קבוע (בערך כמו הייתרון של עבודה עם סוכן מול עבודה מול בידוח ישיר).
&nbsp
חלקם באמת מאכסנים מספר שרתים פיזיים בחווה כלשהי, ופה יש יתרון לגודל (ניתן לבצע load balance טוב יותר כאשר יש לך מגוון של סוגי שרותים, אפשרות לבזר כדי להמנע מתקיפות וכו').
&nbsp
מצד שני, לספק קטן יש יכולת "להכיר" טוב יותר את הלקוחות שלו, "לתפור" חבילות ספציפיות וכו', ולהפחית את הסבירות ליצירת מונופול או קרטל של מספר קטן של שחקנים גדולים בשוק.
&nbsp
אם המחירים והתמורה דומים, אישית הייתי מעדיף מישהו קטן. אבל זה רק בגלל האישיות, לא בגלל שום יתרון שאני יכול להצביע עליו.

למעלה