שאלה לגבי ספר מסוים:)

שאלה לגבי ספר מסוים:)

חבר ביקש ממני לשאול לגבי מידע והארה לגבי מה מיוחד בספר רזיאל המלאך. אני אישית לעולם לא שמעתי על הספר כך שגם אני מסוקרן בעקבות שאלתו, לכן, אם תוכלו לענות בקצרה לשאלתו אשמח
שבוע טוב ותודה מראש.

אביתר30

New member
לא שמעת על רבי גוגל?

תכתוב "רזיאל המלאך" תכנס לקישור הראשון , שמוביל לערך הנ"ל באנציקלופדיה של אתר דעת.. וכמובן אם זה לא מספק אותך , אתה מוזמן לעבור על שאר הקישורים..

יוסי ר1

Active member
המיוחד בספר רזיאל המלאך

מצטרף להמלצת אביתר, חיפוש קצר ברשת יניב חומר רקע רב. אנקדוטה קטנה לגבי ספר רזיאל המלאך, שעשתה אותו לאחד הספרים הפופולריים ביותר באירופה במאות האחרונות, כמעט בכל בית - בהקדמתו נכתב כי הוא מהווה סגולה מפני אש. אנשים החזיקו בו בביתם במקום לעשות ביטוח נגד שריפות...

arandiera

New member
שייך לספרות הקבלה

לא קשור למקרא. ספרות מאוחרת. ספר קטן ולא מובן, טקסט קבלי במלוא מובן המילה. כתוב בארמית-ארצישראלית, כמדומני. נדמה לי שהספר הוא חלק מקורפוס הספרות הזוהרית, אבל אני לא בטוחה בכך. אי אפשר להבין שם כלום, ניסיתי לקרוא אותו פעם. סתום יותר מסתום. רעיא מהימנא (שייך גם הוא לספרות הזוהר) מובן יותר ממנו - וגם זה לא מובן בכלל. אולי מדונה תסביר לך... בכל אופן המסורת שימרה את הספר בתור ספר בעל סגולת הגנה, כשם שהתייחסה לספר תהלים ולספרות הזוהר בכלל. לי הוא לא עשה כלום. אח שלי סיפר לי, כשהייתי קטנה, שחבר שלו השתמש בספר כדי לעשות קסמים. אני ניסתי ולא הצלחתי כלום, מצד שני זו היתה הפעם הראשונה שאמרתי יהוה בקול רם, וכשגיליתי ששום ברק לא נחת עלי, היתה זו הזדמנות מעולה לפתח מחשבות כפירה ראשוניות... אז אולי הוא כן עשה משהו. לגבי הקישור - ספר חנוך הסלאווי הוא ספר חיצוני למקרא.

למעלה