שאלה לגבי סקירת מערכות מוקדמת

kaplanita

New member
שאלה לגבי סקירת מערכות מוקדמת

שלום, עשיתי סקירה מוקדמת (שבוע 15+3) והכל ברוך השם היה בסדר גמור. הסקירה התבצעה בצורה חיצונית (לא מתמר וגינלי). הרופא סקר את המערכות ואמר שהכל תקין ביקש ממני לעשות אקו-לב כי הוא לא ראה בבירור (העובר ישן), לגבי מין הילוד הוא לא היה בטוח לגביו. (השיליה אחורית). כשדיברתי עם חברות נאמר לי שהסקירה המוקדמת אמורה להתבצע עם מתמר וגינלי, ובמידה והרופא לא זיהה את מין הילוד בבירור זה כנראה בגלל שלא ביצע את הסקירה "פנימית" ויכול להיות שהיו ממצאים אחרים שהוא פספס וחשב שזה תקין בגלל אופן הבדיקה. האם יש אמת בדברים הללו ? או שפשוט לסמוך על תחושת הבטן ועל האמון שיש לי ברופא ולהמשיך הלאה (בכנות, לא מעניין אותי מין הילוד, מה שבא ברוך הבא), חשוב לי לדעת אם ישנם ממצאים שמתגלים בבדיקה וגינלית ולא באופן בה הוא ביצע? בשבוע הבא מתואם לי דיקור מי שפיר - האם עובדה זו יכולה לשנות ?

סקירה מוגדמת

לא משנה אם הגישב בטנית או וגינלית. החשוב הוא איך היתה הרזולוציה ("הראות") בבדיקה. ישנן בדיקות חציוניות שבהן רואים מצויין ולפעמים אפילו יותר טוב מאשר בבדיקה פנימית, ויכול להיות ההפך. נכון שבדר"כ רואים אצל רוב הנשים טוב יותר בגישה פנימית, אך לא תמיד. אני מאמין ומקווה שאם הרופא הסתפק בגישה חיצונית אז באמת הוא ראה היטב את כל הדרוש.

למעלה