שאלה לגבי עבודה בחברת כ"א

מצב
הנושא נעול.

אני עובדת במקום עבודתי שנתיים. מתוך השנתיים הללו, 3 חודשים ראשונים עבדתי בתור עובדת של חברת כח אדם. אם אני מפוטרת, האם שלושת החודשים שעבדתי דרך חברת כח האדם נחשבים לי לפיצויי פיטורין? ואם לא, האם אם אני לא מסיימת שנתיים, אני אמורה לקבל את החלק היחסי של השנה בפיצויים?

זה אמור להיחשב.

אני עובדת במקום עבודתי שנתיים. מתוך השנתיים הללו, 3 חודשים ראשונים עבדתי בתור עובדת של חברת כח אדם. אם אני מפוטרת, האם שלושת החודשים שעבדתי דרך חברת כח האדם נחשבים לי לפיצויי פיטורין? ואם לא, האם אם אני לא מסיימת שנתיים, אני אמורה לקבל את החלק היחסי של השנה בפיצויים?
זה אמור להיחשב.

שיר ורד

New member
בערך

תודה על התשובה
האם יש איזשהו חוק כתוב שאני יכולה להתבסס עליו?
בערך
בחוק העסקת עובדים ע"י קבלני כח אדם בסעיף 12א ד - זה מופיע מפורשות. הבעיה היא , שסעיף 12א ד מתיחס רק למעבר עובד מחברת כח אדם למעסיק בפועל על פי סעיף 12א ג, ולא במעבר בתקופה קצרה יותר. בעיה נוספת,כניסת סעיף 12א בכלל נדחתה עד לדצמבר 2004 וכנראה תדחה הלאה או תסורס ,לכן לכאורה גם תת סעיף 12א ד לא חל.

כלומר...

בערך
בחוק העסקת עובדים ע"י קבלני כח אדם בסעיף 12א ד - זה מופיע מפורשות. הבעיה היא , שסעיף 12א ד מתיחס רק למעבר עובד מחברת כח אדם למעסיק בפועל על פי סעיף 12א ג, ולא במעבר בתקופה קצרה יותר. בעיה נוספת,כניסת סעיף 12א בכלל נדחתה עד לדצמבר 2004 וכנראה תדחה הלאה או תסורס ,לכן לכאורה גם תת סעיף 12א ד לא חל.
כלומר...
אם הם מחליטים לא לשלם לי פיצויים על 3 החודשים הראשונים, אין לי שום עילה לדרוש אותם...?

שיר ורד

New member
תלוי איך נעשה המעבר בין המעסיקים

כלומר...
אם הם מחליטים לא לשלם לי פיצויים על 3 החודשים הראשונים, אין לי שום עילה לדרוש אותם...?
תלוי איך נעשה המעבר בין המעסיקים
אם פוטרת/התפטרת מחברת כח האדם וחתמת חוזה העסקה עם המעסיק בפועל המתחיל לאחר סיום העבודה אצל חברת כח האדם, אני מעריך שגם תביעה לבית הדין לא תעזור לך. אפשר לנסות , ולקוות שהשופט יתייחס לרוח החוק ויקבל פרשנות שדחיית תחולת עיקיר הסעיף, הדוחה את החובה להעברת עובד מחברת כ"א למעסיק בפועל, לא צריכה למנוע את תחולת הסעיף האחרון שהוא הוגן והגיוני גם אילו לא היה כתוב בחוק. אם לא היה תהליך מסודר של פיטורי/ התפטרות ולא של חוזה עבודה חדש, אפשר בהחלט לראות בזה תקופת עבודה אחת. במיוחד, אם זכויות אחרות הקשורות לותק כמו צבירת ימי חופשה ומחלה ודמי הבראה חושבו ברציפות, החל מתחילת עבודתך במקום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה