שאלה לגבי עבודות התנדבות בארהב

jewbuddy

New member
שאלה לגבי עבודות התנדבות בארהב

היי אני בן19 ומאוד אוהב את ארהב. אין לי כמובן אזרחות אמריקאית או אישור עבודה אז אני לא רוצה לעבוד בארהב מכיוון שאם תופסים אותי, אני לא אוכל להגיע לשם יותר וקיים סיכוי טוב שבהמשך אני ארצה ללכת ללמוד שם ואחר כך מי יודע... בכל אופן, אני מאוד רוצה להיות שם ולא רק לטייל, אז חשבתי לעשות עבודות התנדבותיות שם. לגבי מי שתוהה מה הולך פה- אז כן, יש לי שם חברים של ממש שאני יכול לגור אצלם, באיזור פיניקס ויש לי "גב" כלכלי אז אני יכול להתקיים כמה זמן גם בלי לעבוד... מה אתם אומרים על הרעיון? יש כזה דבר? יתנו לי? שתפו אותי בדיעותיכם ובידיעתכם...תודה רבה!

odedee

New member
אל תבלבל את המושגים.

עבודה זה עבודה, התנדבות זה התנדבות. תמורת עבודה משלמים שכר, תמורת התנדבות לא. עבודה דורשת אישורים, התנדבות לא. ובמילים אחרות, אף אחד לא יכול לאסור עליך להתנדב למשהו, ואף אחד לא יגיד למישהו לא לקחת אותך כמתנדב. אבל, זה לא אומר שמכירים פה ב"תכנית מתנדבים" כמו שיש למשל בקיבוצים בישראל. מוסד ההתנדבות לא קיים פה כל כך, ואם בכניסה לארה"ב תאמר שמטרתך להתנדב ל-X, מירב הסיכויים שתעורר חשד - יחששו שאתה תעשה עבודה שיש לה תמורה כלשהי, גם אם היא עקיפה ולא מתבטאת בתלוש משכורת. יתירו לך להכנס לטיול, למשל, אבל לא תוכל להכנס לשהות ארוכה יותר רק בגלל שאתה רוצה להתנדב למשהו. השהות תהיה כמו אצל כל תייר אחר - עד 6 חודשים, לפי ראות עיניו של הפקיד בשדה התעופה. מציע לך לבדוק את הענין היטב עם מומחה, כי תצטרך לוודא שאתה מבוטח בזמן ההתנדבות הזו, לא בטוח שביטוח נסיעות לחו"ל מבטח מצב כזה, ולא ברור לי אם מי שתתנדב אצלו יכול לבטח אותך.

amits6

New member
בתקופת השהות שאתה מקבל

מותר לך לעשות הכל חוץ מ: (לעבוד,לבחור לסנאט).זה אומר שאסור לך לקבל שום הכנסה או להצהיר שאתה אזרח.אתה יכול ללמוד כאן.אתה יכול להתנדב בבתי אבות או ללמד עברית בביה"ס עברי רפורמי ועוד אבל בשום פנים ואופן לא לעבוד או לקבל כסף תמורת עשייה כלשהי.

amits6

New member
אפילו רשיון נהיגה אמריקאי אתה

יכול להוציא לזמן שאתה כאן בלבד.

למעלה