גברת לנדאו
New member
שאלה לגבי עוגה רכה וקשה-מה גורם להן להיות ככה
שלום
רציתי לשאול לגבי בראוניז ועוגות נימוחות,
מה שמים שעושה את ההבדל במרקם ביניהן?
לאחר מספר ניסיונות שמתי לב לאפשרות ההשערה הזו ורוצה לוודא איתכם-
למקרה שרוצים להכין בראוניז (בראוניז אצלי הכוונה שזה עם מרקם קשה וקצת יבש יותר לעומת עוגה רכה) אז שמים מרגרינה במקום שמן, וזה מביא את ההבדל.
האם המסקנה שלי נכונה?
בעוגות שעשיתי ויצאו נימוחות שמתי שמן.ובאלה ששמתי "מחמאה" הן יצאו נוקשות ויבשות יותר.
חשבתי שאולי זה גם קשור למים ששמים או שלא שמים? אבל אני לא בטוחה אם זה משפיע על המרקם או לא, כי היה לי מתכון אחד עם שמן ובלי מים ,ויצא רך ונימוח, אבל פעם אחרת היה לי מתכון בלי שמן (אלא עם מרגרינה) ובלי מים וכן יצא מרקם יבש יחסית
שלום
רציתי לשאול לגבי בראוניז ועוגות נימוחות,
מה שמים שעושה את ההבדל במרקם ביניהן?
לאחר מספר ניסיונות שמתי לב לאפשרות ההשערה הזו ורוצה לוודא איתכם-
למקרה שרוצים להכין בראוניז (בראוניז אצלי הכוונה שזה עם מרקם קשה וקצת יבש יותר לעומת עוגה רכה) אז שמים מרגרינה במקום שמן, וזה מביא את ההבדל.
האם המסקנה שלי נכונה?
בעוגות שעשיתי ויצאו נימוחות שמתי שמן.ובאלה ששמתי "מחמאה" הן יצאו נוקשות ויבשות יותר.
חשבתי שאולי זה גם קשור למים ששמים או שלא שמים? אבל אני לא בטוחה אם זה משפיע על המרקם או לא, כי היה לי מתכון אחד עם שמן ובלי מים ,ויצא רך ונימוח, אבל פעם אחרת היה לי מתכון בלי שמן (אלא עם מרגרינה) ובלי מים וכן יצא מרקם יבש יחסית