שאלה לגבי עוגות בחושות ועוגות טורט-

שאלה לגבי עוגות בחושות ועוגות טורט-

אני אופה ומבשלת מעולה, שמרים, בצקים עוגות עוגיות וכו' אבל- עוגות בחושות ועוגות טורט שעולות יפה באפיה צונחות תוך כדי התקררות, עשיתי לשבת את העוגת מיץ של קרין גורן, שקיבלתי עליה המלצות חמות ביותר, יצאה מצוינת בטעם אבל ממש לא טורט כמו שהיא מגדירה בקיצור- איפה הבעיה? אני אופה בחום בינוני בטורבו היתכן שכאן הבעיה? אשמח לעצות כי זה נורא מבאס אותי............. תודה
 

pirge

New member
תתרשמי מהמתכון של עוגת טורט תפוז

שלי. העוגה יוצאת גבוהה במיוחד אפילו בלי להקציף בנפרד את הביצים. עוגת תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק 30X10 או תבנית 28 עגולה או אפילו לאפות בתוך סיר גדול. העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז אופן ההכנה: מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז אפיה בחום 175 כ-40 דקות ציפוי: לפזר אבקת סוכר או--------......... קרם לעוגה: להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר תהנו תראי בתמונה איזה מרקם נפלא. מבחוץ יוצא קריספי ומבפנים יוצא רך ונימוח . פשוט המלצה חמה.
 
תודה, אנסה את זו רק השאלה היא למה העוגות

צונחות לי אחרי האפיה? זו לא רק הנ"ל אלא בכלל, עוגות בחושות וטורט האם יתכן שזה הטורבו?
 

pirge

New member
לא בגלל הטורבו,כי אני אופה רק בטורבו ולא

צונחות. נקווה לטוב.
בהצלחה
 

cial 1

New member
PRIGE ערב טוב מקווה שהכול בסדר../images/Emo24.gif

אצלי למשל דטגמה לא צנחה רק הלכתי על פי שיתה של חיתוך הקצבות הראשונות ואז בטעות גרמתי לחיוך יותר גדול וכך נראה כמו צניחה? והקרם חמאה לא מייצב את אלה אם היה קרם יותר גבוה היה כן נותן יציבות טוב אני כאן נתתי דוגמה על עוגות שיש דומה וגם? בצניחה? אבל רואים שזב בצד אגב רק בתמונה אבל במצאיות לא? גם רציתי להקפיץ כאן את ההודעה כך ששמך
יהיה יותר למעלה ולא בצניחה
חני מאחלת לך ערב טוב ולכול החברות בחופשה ובבית ובכלל .
 

רותי410

New member
פירגה, נראית נהדר!!!! יש לי מתכון

דומה, לא ממש אותו דבר, ואני מכינה אותה תמיד בסיר פלא, (שלוש כוסות קמח, ואני מחליפה כוס אחת בקוקוס, ויוצא נהדר), ותמיד היא מצליחה. גם בלי קרם היא טעימה מאוד.
 

קליגער

New member
שלום. פשוט להקציף את הבייצים

שלמות בנפרד ואח``כ להוסיף את שאר הפריטים. בהצלחה
 
למעלה