שאלה לגבי עוגות "עקומות"

• פותח הנושא Hun1
  • פורסם בתאריך

Hun1

New member
שאלה לגבי עוגות "עקומות"

האם יש עוד אתר שאפשר לראות הסבר חוץ מקייק סנטרל? תודה מראש

Hun1

New member
בעצם עוד שאלה....

האם העוגות חייבות להיות קפואות?

net the jet

New member
אני לא מכירה עוד אתר עם הסברים

אבל קולט פיטרס מסבירה בספר שלה שתי שיטות...באחת חותכים את העוגות באלכסון, ופשוט מניחים אחת על השניה, כשכמובן יש תמיכה, בסיס לכל עוגה..בלה, בלה...\ בשניה היא שמה עוגות ישרות רגילות ובינהן מניחה קלקר בשיפוע שעליו מונחת העוגה ( אה...טריק ! ) וסוגרת עם הקלקל-כך שלא רואים ! העוגות לא חייבות להיות קפואות, לחיתוך כמובן אם העוגה פירורית מדי אז באמת עדיף להקפיא, אבל עם זו עוגה כמו המקופלת אז לא תהיה לך בעיה.

לא מקפיאים את העוגות

פשוט משתמשים במתכון לעוגה יציבה ולא מתפוררת מדי, שאפשר "לחצוב" בה בקלות יחסית.

כנסיון ראשון הייתי מציעה דווקא את

הטריק עם הקלקר, כי חיתוך עוגות עלול לפעמים להיות לא קל. קלקל לעומת זאת אין בעיה לחתוך, וגם לזרוק לפח אם לא מצליח...

Hun1

New member
אפשר קצת יותר הסבר לגבי הקלקר???

כן אני דיי מבינה אבל כנראה שלא מספיק :( ועוד שאלה - איזה גובה מומלץ לעוגות האלה בבקשה?

פשוט תתיחסי לקלקר כאילו הוא העוגה

ותחתכי בצד אחד שיפוע ובצד השני תשאירי ישר. (צריך את הקלקר העבה לשם כך). את הקלקר תניחי על העוגה התחתונה ומעליו את העוגה השניה וכך הלאה. יתרון נוסף של הקלקר הוא שהוא משמש כהפרדה בין העוגות, מה שנהוג לעשות גם בעוגת קומות *רגילה*. גובה העוגות: מומלץ עוגות גבוהות, כך שאו שמוסיפים הגבהה לתבנית רגילה, או שאופים בסיר גבוה. זה אפשרי גם עם עוגות בגובה רגיל אבל זה פשוט נראה פחות טוב. פחות או יותר גובה של 8 ס"מ

Hun1

New member
טוב אני מצטערת שהטרדתי אבל

קיבלתי ממש נו נו נו לגבי שימוש בקלקר אז אני לא אתווכח ולא אשתמש בקלקר. אבל קיבלתי אישור לקנות עוד תבניות :) בכל אופן תודה.

את ממש, אבל ממש לא מטרידה

אנחנו כאן בדיוק בשביל לענות על שאלות מסוג זה. אם אין לך אפשרות להשתמש בקלקר אז פשוט תחתכי את העוגה בזהירות, ותכיני עוגה שלא מתפוררת בחיתוך.

Hun1

New member
../images/Emo140.gif תודה...כן אני אכין את המקופלת

המתכון של נטע שהוא מתכון שווה ביותר (את העוגה הראשונה שלי הכנתי עם כזו)ולכן אני גם מוסיפה אותו פה בשביל החדשות. 200 גר חמאה כוס סוכר 3 ביצים 2 וחצי כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה רבע כוס שוקו או חלב 150 גר שוקולד קצוץ ( מריר, חלב, לבן, שוקולד מקופלת..מה שבא ) לערבב חמאה וסוכר, להוסיף ביצים. להוסיף קמח, חלב ושמנת, בסוף שוקולד. תבנית 24, חום 160 עד שיבש. העוגה קצת נסדקת-אל בהלה !

למעלה