שאלה לגבי עוגת חלבה - גיל חובב

קישלורן

New member
שאלה לגבי עוגת חלבה - גיל חובב

אולי מישהי יודעת, אני רוצה להכין את עוגת החלבה של גיל חובב ויש לי כמה שאלות: האחת, האם חייבים תבנית עם חור ? השניה, במקום קפה אספרסו, האם אפשר קפה שחור ? ואחרונה, התערובת עם החלבה, אמורה להיות יבשה או שדרושים נוזלים? ואחרונה באמת, לגבי קפה טחון . . . באיזה מדובר והאם אפשר קפה שחור רגיל ? אפילו עם הל אין לי . . . אם מישהי ניסתה - אני שולחת את העוגה עם בעלי לעבודה - האם זה נראה יפה, נחמד ?
 

קישלורן

New member
../images/Emo124.gif מירבלי ../images/Emo23.gif

יש בעיה עם המסרים. במקרה ולא קיבלת . . . אני אעדכן אותך איך יצאה העוגה ואת כל הפורום עם תמונות וכו'. המון תודה על העזרה
 

מירבלי

New member
אכן לא קיבלתי את המסר../images/Emo8.gifמחכה לדיווח

ותמונות כמובן
מתוקה
 

מירבלי

New member
../images/Emo124.gif קישששששששששששששששששששששששש

מה קורה איך יצאה העוגה
 

קישלורן

New member
אל תשאלי איך שאני התעללתי בה !

תתכונני - סיפור ארוך . . . . מסתבר שהאינסטינקט לשאול על התבנית היה במקומו וגיליתי שאין לי תבנית 26אלא 24 או 28. אז אחרי ששיטחתי את הבצק בתבנית 24 לקחתי חלק מהבצק לתבנית פיירקס קטנטונת. הבצק תפח - כפי ששיערתי והמקום לשוקולד היה, מה אני אגיד, לא מספיק. אז שמתי סביב הרינג של התבנית גם נייר כסף - למקרה שייזל. את התבנית הקטנה הכנסתי לתבנית גדולה - למקרה שייזל. לא נזל. פשוט תפח לגובה מרשים, מעבר לתבנית והצליח לא לנזול. הבעיה היתה במבחן הקיסם היבש כי השוקולד מקבל ציפוי קשיח ואז הקיסם נכנס ולא תמיד אפשר לדעת אם הוא יבש או רטוב - מכירה את הסיטואציה. העוגה היתה בין 35 ל 40 דקות בפנים והוחלט להוציאה. בשל היותי חסרת סבלנות, לא חיכיתי שהעוגה תתקרר לגמרי לגמרי ושיחררתי את הרינג. לאט החל להיפער שבר סורי-אפריקני שגילה שהבפנוכו לא לגמרי אפוי. חיזקתי עם קיסמים והכנסתי בלי הרינג חזרה לתנור (אחרי שעברה כמעט שעה שהיתה בחוץ). כמובן, נפערו להם שברים נוספים ואני כבר ראיתי בדמיוני את העוגה קורסת מכל צידיה. בנסיון נואש אחרון, שטפתי מהר את הרינג והשחלתי פנימה את העוגה. והופה . . . כל השברים התאחו, החלק העליון של העוגה נראה קצת מוטרד ממה שעבר עליו אבל על פניו נראו נסיונות ההצלה כמוצלחים. לאחר שחרור הרינג ברגשות מעורבים (לאחר קרור קצת יותר ארוך, לא יותר מדי, גם לסבלנות שלי יש גבול) את הציפוי שפכתי לבור שהתגלע בעוגה והשארתי את צידי העוגה חשופים כאשר נתתי לשוקולד לזלוג רק במקומות מסויימים. נראה קצת קודר, אומנותי משהו אך מעניין. לבסוף, הדגימה שהכנתי בצלוחית הקרמיקה הקטנה נוסתה על ידי ואח"כ על ידי בעלי שמאוד (!!!!) התלהב. הוא חשב שהחלק התחתון של העוגה מזכיר מרציפן. אמרתי לו שאני מקווה שגם העוגה שעברה התעללות תזכה לשבחים כאלו. נשאר לחכות רק למחר בלילה לתוצאות הסופיות באמת. אני אנסה להעביר תמונה בקרוב.
 

מירבלי

New member
חחחחחח קרעת אותי מצחוק ../images/Emo45.gif איזה

כשרון כתיבה גדול יש לך חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
 

מירבלי

New member
חחחחחח קרעת אותי מצחוק ../images/Emo45.gif איזה

כשרון כתיבה גדול יש לך חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
 

קישלורן

New member
תמיד שמחה לשעשע ../images/Emo8.gif

מחר בערב אני אדאג לכך שבעלי יתקשר לדווח כבר מהאירוע ואני אעדכן את כולכן . . . דרך אגב, מדובר בעוגה של מירבלי שבסוף עשיתי ולא של גיל חובב.
 

נירהמ1

New member
איזה יופי - סיפור מתח העוגה הזאת../images/Emo9.gif

כל הכבוד על התושיה.
 

צוצונת

New member
היי קיש מתוקה

עוגת החלבה של גיל חובב טעימה ואקזוטית. 1. גם לי אין תבנית עם חור באמצע או סיר פלא אז שמתי באמצע תבנית עגולה משומנת פחית שימורים נקיה וריקה בלי נייר ושימנתי אותה גם זה נתן לי את האפקט של סיר פלא. 2. אפשר להשתמש בקפה שחור אבל באמת רצוי יותר קפה הל ואז את לא צריכה לקנות הל שלא זמין בכל מקום. 3. העוגה נראית כמו עוגת שיש אבל היא הרבה יותר עסיסית אני הוספתי לירק קפה שהכנתי במקום הברנדי וקפה עם הל במקום האספרסו . 4. ממליצה לך להשתמש בקוביות חלבה מרובות ככל האפשר זה רק מוסיף.
 

קישלורן

New member
איזה רעיון מדליק !

את כזאת יצירתית. בחיים לא הייתי חושבת על הפחית - כל הכבוד. העוגה לא נכנסה מתחת לפחית או משהו ? אני ישר הייתי חושבת שאולי הפחית לא תהייה מספיק כבדה כדי שהתערובת לא תרים אותה או משהו . . .
 
למעלה