שאלה לגבי עימותים וריבים

dory141

New member
שאלה לגבי עימותים וריבים

האם יש כאן אנשים כמוני, שרואים בריב\עימות\ויכוח סוג של דבר שהם מנסים להימנע ממנו ככל יכולתם? אני אפילו מאלה שלא כועסים על הצד השני, אלא יותר עליי שהצלחתי לגרום לכך שהצליחו לגרור אותי לסיטואציה הזאת מלכתחילה. ממה זה נובע? איך להימנע מההרגל המגונה הזה?

dory141

New member
הערה נוספת

אני מדבר על ויכוחים ואי הסכמות בכלל, לא רק במערכות יחסים.

yellowshirt

New member
מנסה להימנע ככל האפשר

אני אנסה להתחמק ממצב שכזה גם אם הוא דורש שלא אעמוד על שלי. רוב הפעמים כשצד אחד מתרגז על השני אנסה להראות את הפן של הצד השני במטרה להפחית מהריב, בסופו של דבר זה לא עוזר ואף משליכים עלי את הכעס.
לאחרונה פשוט החלטתי שאני לא מתערב ושהצדדים יפתרו את העניין בעצמם, אם הויכוח קשור אלי אני מנסה להעריך עד כמה באמת זה חשוב לי ועד כמה צריך לעמוד על שלי

dory141

New member
מסכים עם מה שכתבת

שוב, אני לא מוותר על אינטרסים חשובים. אבל, לא פעם המקרים האלה תופסים אותי כשאני צד בעניין ולא יכול להישאר "נייטרלי".

ommerl

New member
אני מאוד מזדהה

אם אתה כמוני, אז השאלה היא עמוקה יותר ממה ששאלת. על פניו אני יכול לענות לך איך משנים הרגל בצורה יעילה, אבל הימנעות מוויכוחים היא לא הרגל התנהגותי פשוט, לדעתי.
&nbsp
אני חושב שאתה פוחד ממשהו שקשור לוויכוח. ככה אני הייתי עד שהבנתי את זה ופתרתי את זה לעצמי.
אם אתה כמוני אולי תזדהה עם זה: אני פחדתי שלא יאהבו אותי וכתוצאה מכך פחדתי מעימותים וויכוחים כי חשבתי שאם יש עימות זה יגרום לזה שלא יאהבו אותי.
&nbsp
זה נפתר לי כשהבנתי שהערכים שלי והדעה שלי חשובים לי ושתמיד יהיה מישהו שלא אוהב אותי. תמיד. תמיד יהיה מי שיתווכח ולא יתחבר אליי ברמה האישית וזה בסדר. עדיף לי לבטא את עצמי בכנות מאשר להימנע כל חיי מוויכוחים, כי אתה מבין? זה בסדר וטבעי שלא יאהבו אותך. לא כולם חייבים לאהוב אותך. יותר חשוב שאנשים יאהבו אותך מהסיבות הנכונות וידעו מי אתה באמת ובכנות כי אני בטוח שאתה אדם מדהים ושיש הרבה אנשים שיאהבו ויתחברו אליך.

dori78

New member
בטוח שיש כאן אנשים כמוך, בדיוק כמו שיש כאן אנשים שונים.

אתה מחפש שמישהו יגיד לך שזה נורמלי ותקין?
אם תחפש מספיק - תמצא מישהו שיגיד לך מה שאתה רוצה על כל נושא שבעולם.
השאלה היא מה אתה מרגיש, האם זה משהו שהיית רוצה לשנות או שטוב לך עם זה.
אם טוב לך עם זה - למה לחפש אישור חיצוני?

ומכיוון שאני די שונה ממך בעניין - אני אשמח לשמוע למה בעצם אתה מנסה להמנע ככל יכולתך?
אני לא מדברת על להשתדל לא להגרר לויכוח קולני לא נעים, אם הבנתי אותך אתה מדבר על כל עימות קטנטן של אי הסכמה.

dory141

New member
קראת אותי לא נכון

בדומה לתגובה שלך בנושא אחר, את ממש לא מבינה למה התכוונתי. לא ניסיתי לקבל אישור לאופן ההתנהגות שלי. להיפך, ניסיתי לראות איך אנשים מתמודדים עם מצב דומה לשלי, להפיק לקחים וליישם אותם. נכון שבסופו של דבר אחליט לשנות ממנהגי או שלא, אבל חשוב לי לקבל מראה להתנהגות שלי ולא לחשוב שהכל בסדר אצלי.

dori78

New member
נו, זה בדיוק מה שאמרתי.

כשאתה בתוך סיטואציה, אתה מגיב באופן X או Y.
חלק מזה זה מי ומה שמולך,אבל החלק השני זה אתה ומה שאתה מביא איתך לסיטואציה.
אנשים שונים יגיבו באופן שונה בסיטואציות שונות.
אתה עוסק בהשוואות שבעיניי הן לא נכונות ולא תורמות כלום.
בוודאות יש פה אנשים שמגיבים באופן שונה ממך, כמו שיש אנשים שיש להם טעם שונה ממך באוכל.
אתה יכול לכתוב פה "תגידו, גויאבה זה טעים?"
יהיו כאלה שיגידו לך שזה הכי טעים בעולם, יהיו כאלה שיגידו לך שזה דוחה ואל תנסה אף פעם.
איך תדע אם כדאי לנסות או לא? לא תדע עד שלא תנסה בעצמך.

בוא נניח שאנשים יכתבו "אני הפוך ממך, אני לא נמנע מעימותים ועומד תמיד על שלי".
לאיזו תשובה אתה מצפה מהם? אילו לקחים אתה חושב שתוכל להפיק?
סוג של "מדריך למשתמש" שאתה מעוניין לבדוק על עצמך?
אם אתה חושב שמעניין אותך לבדוק אפשרות אחרת של תגובה שלך לסיטואציה - תבדוק.
לא בטוח שמה שעובד לאנשים אחרים יתאים לך.

ולא ענית לי על השאלה: למה בעצם אתה נמנע ככל יכולתך מחיכוכים?

מעדיפה להמנע אבל כשאני עצבנית מאוד זה יתפוצץ

למה להמנע? סביר להניח שפוחדים שזה יגרום לצד השני להתרחק ואז יהיה קשה יותר לתקשר |
או שפוחדים אולי מפעולת נגד

A לוןA

New member
ממש לא נמנע, אבל גם לא שש אלי קרב

גם לריב ולהתעמת צריך לדעת. צריך לדעת איך וגם מתי.
אם אתה יודע איך להתעמת- זה לא כזה מפחיד, וזה יכול להיות אפילו מפרה.
אם אתה לא יודע- זה באמת בעייתי

DLS2

New member
<- תסתכל על הסמל הזה ועכשיו תקרא: שנים על גבי שנים

שאני ניסיתי (ועדיין מנסה - בכל זאת, זו תכונה שעדיין טבועה בי עמוק) לצאת תמיד בסדר, כשזה נוגע לוויכוח שקשור אליי, או כשאני צד שלישי שאמור להביע עמדה כביכול. ואם לומר את האמת, זה נראה לי יותר ויותר כלא משרת אף מטרה. ואני אפרט. המטרה הנסתרת היא כמובן להשאיר את מצב העניינים בסדר, ושימשיכו לראות בי כבנאדם בסדר. אתה יודע מה הבעיה כאן? שבסדר זה לפעמים מאוד מאוד טפל. כמו שלמרק בלי תבלינים אפשר לקרוא מים רותחים - ככה זה להיות בסדר. ואף יותר מזה, לפעמים להיות בסדר זה בעצם לשקר! , לחטוא לאמת! לחטוא לאמת שלך!
אז ככה בדרך-כלל נראיתי - פרווה. כלומר, לא משנה מה - אנשים יצפו ממך להביע את דעתך אחרת הם יתאכזבו ממך מהר מאוד (מניסיון) ולא ישאלו יותר לדעתך - וזה גרוע ידידי. אז כדאי שתלמד את עצמך להביע דעה, ואם אתה רוצה להביע את הדעה האוביאקטיבית בוויכוח, כדאי שתנסה להגיב כמו השריף של העיירה,
, שכביכול תמיד יביע את דעתו מצד הצדק, בקשיחות, נחרצות ועקביות, ככה הנראות שלך תוצג גם אחרת. אם באמת שאין לך דעה, תהיה השריף ששוכב עם רגל על רגל והכובע מכסה על העיניים מפני השמש. האקדחים תמיד דרוכים לשלוף תשובה הולמת.
אז יש מצבים מסויימים שחורקים שיניים, אבל נסה לדמיין את זה בעיניי רוחך, לחשוב על זה יותר לעומק ולאט לאט זה ישתפר.

בהצלחה !

A לוןA

New member
ואבא שלי היה אומר-

שכששאלו את השריף בעיירה שוחרת השלום למה הוא מסתובב עם שני אקדחים גדולים אם כולם בעיירה כל כך שלווים, הוא היה עונה "כדי שיישארו ככה"

Matzeket

New member
מכירה לא מעט כמוך

לא יכולה להסתדר עם זה.
היכולת הזו לצאת מעימות ולהשאיר את הצד השני עם כל האנרגיות יכולה להיות נכס והדבר הכי חכם לעשות לפעמים
כיוון שאני הצד השני אותי זה משגע.
אני צריכה דיעה שאוכל להתווכח איתה. אני צריכה להסביר את עצמי, לשמוע אחרים, להסביר להם למה הם טועים ולמה אני צודקת, לחשוב על הדברים שהם אומרים, לחשוב על הדברים שאני אומרת (-אני חושבת בקול :) )
כשאני כועסת על מישהו אני רוצה שהוא ידע את זה
כשמישהו כועס עלי אני רוצה לדעת מזה

וורבליות חשובה לי נורא (לא חשובה, אבל מאד מרכזית אצלי) ועם אנשים לקוניים או נטולי דיעה מאד מאד קשה לי לנהל דיאלוג.
זה מתיש אותי. מרגיש לי כאילו אני מדובבת אותם בכח.

ממה זה נובע?!
מחוסר הערכה עצמית או מפחד מפגיעה באחרים או בעצמך.
וויכוחים ודיונים זה דבר ששואב הרבה אנרגיות לא כל אחד מוכן לזה

איך להמנע?!..
להכיר בחשיבות הדיעה שלך,
מה שיש לך להגיד מעניין!!! מה שיש לך להגיד חשוב!!!! האלטרנטיבה שאתה מביא לדיון ולשיחה נצרכת!!!!
אף אחד לא יגיד את מה שאתה תגיד
אם מישהו יאמר משהו שאתה מזדהה איתו- יש חשיבות עצומה גם לכמות ולתמיכה ולא רק לתוכן!!

אבל כאמור זה לא הרגל מגונה
אל תעלים אותו לגמרי, רק דע - כמו כל דבר גם כאן- להשתמש בו במינון

ותקבל את עצמך- הכי חשוב

בהצלחה
והלוואי עלי :)

למעלה