שאלה לגבי עיצוב מטבח וחשיבות המשולש

karrakal

New member
שאלה לגבי עיצוב מטבח וחשיבות המשולש

אנו מעצבים מחדש את כל המטבח בביתנו החדש, ומבחינת מיקומים הכי נוח ואסטתי זה למקם את המקרר, הכיור והכיריים על קו אחד (משמאל לימין, מתחיל מהמקרר). אמנם יש אפשרות גם למקם את המקרר כך שכן ייצור משולש עם הכיור והכיריים, אך זה פחות אסטתי וגם הרעש שלו יהיה כך קרוב יותר לאזור המגורים. שאלתי היא: עד כמה אכן מה שמוגדר כ´משולש´ עבודה במטבח הוא עיקרון שיש לשמור עליו. והאם זה ממש טעות לעשות הכל בקו ישר של כ 5.5 מטר? תודה על ההתיחסויות!
 
בוקר טוב, לכל אישה הרגלי עבודה

שונים. ישנן נשים המבשלות ואופות בכמויות, ולכן הן זקוקות למשטח עבודה גדול. ישנן הרוצות שהכיריים והכיור יהיו יחסית קרובים בכדי לא להטלטל יותר מדי עם רכיבי האוכל ולטפטף בדרך. אין חובה לשמור על משולש עבודה, אולם אם את חוששת מריצות ארוכות מצד אל צד, אפשר לקרב את הכיריים והכיור האחד לשני, כך שהמרחק ביניהם לא יהיה רב. בעיצוב ותכנון מטבח לוקחים את השטח הנתון, ומנסים להגיע לתוצאה המיטבית עבורך בהתחשב בהרגלי העבודה בבית, מספר בני משפחה, ארגונומיה ומצב קיים שלא ניתן לשנותו. יום נעים..
 

nsbh

New member
גם...לכל גבר הרגלי עבודה שונים...

ישנם גם גברים המבשלים ואופים בכמויות ולכן הם זקוקים למשטח עבודה גדול. אך למה הכיריים והכיור יהיו יחסית קרובים? את מוציאה אוכל מהכיור ושמה אותו על הכיריים? מי שם אוכל בכיור? ליד כיור יש רק מדיח. צריך משטח עבודה ליד הכיריים ולא כיור. אלה אדריכלית? אלה תיכננה פעם? מטבח מכירה? אם אלה לא יודעת אז שלא תגיב לכל הודעה בפורום בשטויות...עדיף לשתוק
 
אני אדריכלית וגם מעצבת מטבחים

בין היתר עם ניסיון של 18 שנה, ואני משתדלת לא לכעוס כל כך על הבוקר, נסה יוגה... הכוונה הייתה, שאפשר למקם אותם קרובים יחסית, המילה יחסית לא ציינה מרחק מסויים בכוונה, יחסי יכול להתבטא במדיח 60 ס"מ המפריד בין הכיריים לכיור, או 100 ס"מ המפרידים או יותר. כמו שציינתי לכל אחד הרגלי עבודה משלו, ישנם המשתמשים במדיח להדחת כל כליהם, וישנם המדיחים חלק מהכלים בידיים, ולכן זקוקים למקום להנחת הכלים ע"י הכיור, פעולות נוספות הדורשות מקום הנן חיתוך, אפייה, הנחת כלים וכדומה.. דרך אגב לא רק ירקות יכולים לטפטף, מה לגבי בשר או עוף שהופשרו במקרר, תבניות שהוצאו עם אוכל מהמקרר, קופסאות שימורים שנפתחו ? השואלת הייתה אישה, ולכן ההתייחסות הייתה בלשון נקבה, תשתדל לשמור להבא על תגובות ענייניות וטון אדיב, התוקפנות רצוי להוציא בחדר כושר. שיהיה לך יום נעים..
 

nsbh

New member
אחרי החדר כושר...

רק לא מסתדר לי איך אדריכלית עם 18 שנות ניסיון וכ"כ הרבה טעויות ורק בת 38? למדת אדריכלות מגיל 15 עד 20 בטכניון? (זה המקום היחידי שניתן היה לקבל תואר אדריכל לפני 18 שנים) לא אמרתי שרק ירקות יכולים לטפטף...הירקות הוזכרו ע"י rsmadar ועל כך התיחסתי. השואלת היתה אישה אך שאלה בשם משפחתה, בלשון רבים "אנו מעצבים וכו'", מן הראוי שתגובתך תהיה בהתאם ובמיוחד לאור הניסוח שלך המבליט את המטבח כשטח לנשים בלבד.
 
כנראה שדרכתי לך על יבלת בפורום

אחר, נדמה לי שאני יודעת איזה פורום, נדמה לי שאני יודעת מי אתה, ומה הייתה התשובה לשאלה, שהיית אמור לדעת מעצם עסוקך, אשמח לקבל אינפורמציה לגבי זהותך האמיתית. דרך אגב, הגיל אינו הגיל הנכון, גם לא החודש או היום, אני גם כך מוצפת בדואר זבל, ולכן גם המייל אינו המייל העיקרי, ביקשו למלא אז מה שיצא יצא.
 

nsbh

New member
דרך אגב...

הגיל לא נכון...גם התאריך לא נכון... גם המייל לא נכון...בקיצור גם את לא במקום הנכון ובטח לא במקצוע הנכון. בקיצור אלה "אדריכלית" עזבי אותך מאדריכלות... תעברי לדוכן פאלאפל... שם לא נורא אם טועים או מטעים...
 

mipo

New member
תשתדלו להרגע

הויכוחים שלכם מתאימים יותר למסרים אישיים. הם וודאי שלא קשורים לפורום הזה.
 

rsmadar

New member
ראית את הסרט "נשים מושלמות" ?

אני מניחה שאלו שלא רוצות לטפטף בדרך בין המקרר לכיריים (??!!) זקוקות למקרר חדש.
 

nsbh

New member
אצלך האוכל יוצא מהמקרר לכיריים?

האוכל בדר"כ יוצא מהמקרר למשטח העבודה ולאחר מיכן אל הכיריים/תנור וכו' לכן המקרר יהיה סמוך למשטח העבודה. ואלו שלא רוצות לטפטף....טוב, בפורום אחר.
 

rsmadar

New member
לא

בסך הכל הגבתי לדברים שכתבה אלה. אבל אם אתה כבר מדקדק, אצלי למשל, ירקות יוצאים מהמקרר הישר לכיור (אני לא יודעת איך זה אצלך, אולי אתה קודם חותך ורק אח"כ שוטף או שבעצם רק אישתך מבשלת...
)
 

nsbh

New member
אם כך יש הגיון למקם את המקרר

סמוך לכיור...אבל הירקות שיוצאים מהמקרר מטפטפים? אני משער שלא אלא אם הם במקרר כמה שנים...זאת אומרת שלא נורא גם אם יש איזשהו מרחק מהמקרר... ורצוי שיהיה במרחק הזה משטח עבודה כדי להניח את מה שמוציאים מהמקרר לפני שהולך לכיור. גם אצלך אני מאמין שהירקות שאת מוציאה מהמקרר את מניחה על משטח העבודה ואז לשטיפה בכיור. ודרך אגב דובר בהודעות קודמות על מרחק הכיריים (ולא המקרר) מהכיור. זה מענין מה קורה אצלי?
 

rsmadar

New member
ואגב, התשובה שלך היא בעצם

מה שכתבתי בתחילת תת השרשור ההזוי הזה.......
 

זידדה

New member
המשך למה שכתבת..

החלק הכי שימושי במטבח הוא משטח העבודה בין הכיור לכיריים,שם נעשים רוב הדברים, לטעמי הוא צרריך להיות מינימום 60 ס"מ ומקסימום 150, ואלה האדריכלית , מה זה התופעה הקרציה הזו שהחליטה להדבק אלייך- פשוט תתעלמי מכל ההערות שלו והוא יפסיק.. אולי זה מישהו שנורא רצה ללמוד אדריכלות ולא התקבל או משהו כזה ובגלל זה הוא נדבק אלייך ככה
התשובות שלך מאוד מקצועיות ומעניינות, עדית
 

rsmadar

New member
עקרון המשולש נובע משיקולי נוחות

לדעתי מטבח שמשתרע ע"פ 5.5 מ' רץ, עלול להיות לא נוח לשימוש בגלל המרחק בין הפונקציות. אבל, מכיוון שזה המטבח שלך, ואת מכירה את ההרגלים שלך ושל משפחתך (אגב, גם בעלך מבשל? חביתה לפחות? משהוא?....) כדאי שאת תתני את התשובה. < יכול להיות שאתם בכלל לא מבשלים/יכול להיות שאסטטיקה עולה בסדר העדיפות שלכם על פני פונקציונליות שעליה תוכלו להתפשר/ יכול להיות שיש לך מבשלת ולא אכפת לך אם יהיה לה נוח או לא/ ויכול להיות שלא. רק את תוכלי לענות על השאלה הזו>
 

karrakal

New member
עדיין לא התגבשו הרגלי בישול ברורים

היות ואנחנו היום גרים במקום עם מטבח פיצפון ובלי פינת אוכל שיתן הלשתמש בה. וגם - בגדול אנחנו לא ממש בשלנים אם כי התקווה היא שכשיהיה זמן ומקום בבית החדש - זה ישתנה. וכן, גם בן זוגי מבשל, ואין מישהו שיותר דומיננטי במטבח. מה שברור - שזה מיועד לנו ולא למבשלת. אני אנסה לשים בערב קובץ של תכנון המטבח ואז אשמח לעוד התיחסויות.
 
אומנם אנחנו בפורום של עיצוב

ולא של פאנג שוואי, אבל לפי הפאנג שוואי לא מומלץ לשים את התנור והכריים ליד המקרר, בגלל שמים ואש מתנגשים. ואם יש לך במטבח חלון רצוי שהוא יהיה מעל הכריים כך לא תצטרכי קולט אדים. תתחדשו
 
למעלה