שאלה לגבי עמק הלואר

avivush860

New member
שאלה לגבי עמק הלואר

אשמח לקבל המלצות מאנשים שביקרו בעמק הלואר בצרפת לגבי עיירות או כפרים לאורך נהר הלואר או בעמק הלואר בכלל שמומלץ לבקר בהם.
תודה מראש לכל מי שיתן לי מידע בעניין הזה.

Saumur, Angers, Langeais. בלנז'ה הטירה יפהפיה

סומור יפה בפני עצמה, בטירה לא הייתי כי היתה סגורה אז לשיפוצים. אנז'ה היא לא עיירה אלא עיר קטנה, הטירה מאוד מרשימה ובכלל מרכז העיר יפהפה. כרגע יכול להיות שבלגן שם מפני שבונים עוד קו טראם שיהיה מוכן בעוד כ-3 שנים.

אם יוצא לנסוע מערבה עד שם, אז עמק קליסון, ליד נאנט, יפה, במיוחד הכפר קליסון והפארק שלו. אם יש רכב, אפשר להמשיך הלאה לעומק העמק ולראות אם יש עוד דברים, Clisson, זה נקרא היום "אזור היין של נאנט", מותג מחדש.
https://www.visitnantesvineyard.com/the-destination/you-wont-stop-loving-it/a-touch-of-italy/
אכן, "מגע איטלקי". כי הכפר נבנה מחדש בסגנון איטליה.

avivush860

New member
עמק הלואר

תודה אורלנדה, המידע שלך מעניין.. לא חשבתי בכיוון הזה. חשבתי דווקא מאנז'ה מזרחה. אבדוק ואראה מה לעשות.

נכון, לב עמק הלואר זה שנונסו, שאמבור, אמבואז. אני בזמנו

הייתי בחלק המערבי כי קראתי הרבה דברים טובים על אנז'ה בפורום שהייתי גולשת בו וכך מיקמתי את עצמי לשבוע שם וביקרתי בסומור, לנז'ה, נאנט, קליסון ולה מאן. בטיול עתידי אבקר בחלק המרכזי, כולל הקתדרלה בבורז'.

באופן כללי אני מעדיפה מקומות פחות מתויירים אבל לשיקולך. הכל יפה. אולי אפשר ליצור גיוון על ידי ביקור בטירה שבה הגנים הם העיקר, או במנזר פונטוורו, Abbaye Royale de Fontevraud, שהיום הוא מרכז תרבותי, אולי ביקור בייקב, אולי אם מעניין תכנון של הליכה, רכיבה. היום הפעילויות האלה בטבע התפתחו, הוכשרו יותר נתיבים ושבילים. אולי ביקור במערות שגרים בהן, גם זה באזור סומור.
https://www.experienceloire.com/troglodytes-loire-valley.htm

avivush860

New member
עמק הלואר

נכון. מאחר וזאת הפעם הראשונה שלנו באזור חשבנו ללכת על הדברים היותר מוכרים, אבל הכיוון שלך פותח את הדרך למקומות אחרים. זה מאתגר בהחלט ומעניין. הטיול שלנו הוא בערך בעוד כחודש וחצי ויש עוד זמן לתכנן..תודה!

אני זוכרת שאפילו המוטיבציה שלי ללכת מערבה לא היתה דווקא

ללכת לפחות מוכר, זה בא יותר מאוחר. אלא בעיקר כי היו כאלה תשבחות לאנז'ה. בפועל אני לא יודעת אם היא עיר שממש חייבות לבקר בה, אני נהניתי מהשבוע שעשיתי בה, היה נוח להתנייד בסביבה ברכבות וראיתי דברים מעניינים, היא מאוד מטופחת. אני מתכננת ביקור חוזר החל מ-2022 לאחר שייפתח קו הטראם השני שעכשיו חופרים אותו.

מה שהיה בולט אז - ועוד לא ידעתי להגדיר זאת - זה חוסר הנגישות ברגל לגדות, עובר בעיר נהר יפה, לא הלואר אלא אחד היובלים שלו שנע דרום-צפון, ואז היתה שם למעשה אוטוסטרדה. היום אני מבינה שהנגשה של גדות נהר להליכה תורמת לעירוניות טובה -כלומר עיר נגישה בעיקר ברגל, אחר כך באופניים ובתחבורה ציבורית כשרכב פרטי רק בתחתית סדר העדיפויות, כלומר ההיפך מישראל - ואני יודעת שבאנז'ה עשו כך במשך השנים. לכן אני מתכוונת לחזור ולראות את השינויים.

גם נאנט היתה לי מעניינת אבל אז הטירה היתה בשיפוצים וההתחדשות העירונית שגם קרתה וקורית בנאנט עוד היתה בחיתולים (רובע חדש והליך, אוטובוס מים). אני לא יודעת היום לומר אם זו עיר שראויה לביקור - לי כן אני מתעניינת בנושא הזה - אבל העיירה קליסון שליד, כן. שוב, אם יצא. ואז כבר לשלב בסביבה המערבית הזאת עוד דברים.

אם מעניין אתכם לראות קתדרלה גותית, יש אחת מרשימה וגדולה בלה מאן. יש גם אחת באורליאן, אחת בבורז' שהיא ממש בקצה המזרחי של הלואר (Bourges). בלה מאן יש רובע עתיק יפה מאוד והיא גם מעניינת מבחינת מוזיאונים אבל עברו יותר מדי שנים מאז ואני לא יודעת כמה היא השתנתה ואיך הנגישות שלה ברכב פרטי, כמובן ברכבת זה קל.

שיהיה בהצלחה. אזור נהדר.

למעלה